Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingin työväenopiston luennot ja tapahtumat jatkuvat normaaliin tapaan

Jaa

Mikä on lingua franca? Entä mitä yhteistä on jalkapallolla ja politiikalla? Visaisiin kysymyksiin saat vastauksia työväenopiston maksuttomilla luennoilla. Tervetuloa myös tapahtumien avautuneeseen maailmaan!

Jalkapallo ja politiikka -luennot järjestetään 6. ja 13. lokakuuta.
Jalkapallo ja politiikka -luennot järjestetään 6. ja 13. lokakuuta.

Lokakuun alusta lähtien Helsingin työväenopiston luennot ja tapahtumat pyörivät normaaliin tapaan ilman rajoituksia. Suosittelemme edelleen kasvomaskien käyttöä opiston tiloissa. Alla muutamia menotärppejä syyspäiviin ja -iltoihin.

Miten jalkapallo ja politiikka liittyvät toisiinsa? Miten poliittiset käänteet vaikuttavat tapahtumiin kentällä? Esa Mäkijärven Jalkapallo ja politiikka -sarja 6. ja 13. lokakuuta vie meidät Espanjaan ja Italiaan. Luennot perustuvat Mäkijärven tietokirjoihin Valkoinen baletti – Kirjoituksia Real Madridista sekä Pyhä peli – Italian jalkapallon tarina.

Valtakunnallisen SeniorSurf-päivän luennoilla rohkaistaan ikääntyneitä tutustumaan digitaalisiin palveluihin. Tutustumme lokakuun ensimmäisen viikon aikana muun muassa arjen tietoturvaan, suosittuihin viestintäsovelluksiin sekä verkossa asiointiin.

Seitsemästä veljeksestä pakolaistarinoihin

Pitkään lavalle pääsyä odottanut Tunneteatteri pääsee vihdoin 7. ja 9. lokakuuta esittämään korona-ajan version Aleksis Kiven Seitsemän veljestä -klassikkoteoksesta. Esityksessä vedetään mutkat suoriksi ja pidetään hauskaa. Näytelmän on ohjannut Hanna Häyhä ja Markku Ihamäki. Tunneteatteri on opiston ja Kehitysvammatuki 57 ry:n yhteinen teatteriproduktio. 

Milloin viimeksi kävit Lapinlahden sairaalan alueella? Nyt siihen on tilaisuus! Kävelykierroksemme 11. lokakuuta vie Lapinlahden entisen sairaalan puistoon, jossa kuulemme sen historiasta ja luonnosta. Kierroksen vetää tietokirjailija, luonto-opas Eero Haapanen

Englanninkielisellä Refugee Stories in Finland -luennolla lokakuun 12. päivä poraudutaan pakolaisuuteen ja keskustellaan pakolaisuuteen johtavista syistä. Keskustelussa mukana kokemusasiantuntija. Tilaisuus järjestetään verkossa ja siihen on ennakkoilmoittautuminen. 

Pelikasvatuksesta idän kulttuuripolitiikkaan

Pelikasvatuksen ABC -sarjassa tarkastellaan pelien maailmaa 25. lokakuuta lähtien. Miten peleillä voi opettaa? Mitä on kilpapelaaminen? Luomme katsauksen myös ongelmapelaamisen ennaltaehkäisyyn ja siihen puuttumiseen. 

Kiinalaisen elokuvan historiaa -sarjassa tutkitaan kiinalaisen elokuvan suhdetta oman aikansa politiikkaan ja kansainvälisiin elokuvamarkkinoihin. Sarjassa liikutaan 1940-luvulta nykypäivään, taide-elokuvista toimintaleffoihin ja propagandasta romantiikkaan. Luennoitsijana Kiina-asiantuntija, FM Eero Suoranta. Sarja alkaa 26. lokakuuta. 

Mitä tarkoitetaan lingua francalla? Millä kielillä on rajat ylittävän liikennekielen status nykypäivänä? Lingua franca – kielet, kaupankäynti ja valta -sarjan ensimmäisellä luennolla 27. lokakuuta pohditaan myös englannin kielen asemaa Euroopassa ja muilla mantereilla.

Sukelluksia Neuvostoliiton kulttuuripolitiikkaan Stalinista Gorbatshoviin kirjallisuuden, musiikin ja elokuvan kautta -luennolla lokakuun 30. päivä kuulemme Neuvostoliiton sodanjälkeisten vuosikymmenten kulttuurielämästä. Kolme mielenkiintoista näkökulmaa. Luennoitsijoina FM Susan Ikonen, VTT Meri Herrala ja FM Mia Öhman.

Osa luennoista välitetään myös verkossa. Suosittelemme tarkistamaan luennon toteutustavan ennen sen alkua.

Kaikki luennot ja tapahtumat ajantasaisine tietoineen löydät ilmonet.fi-palvelusta.

Kuva: Pixabay
 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Jalkapallo ja politiikka -luennot järjestetään 6. ja 13. lokakuuta.
Jalkapallo ja politiikka -luennot järjestetään 6. ja 13. lokakuuta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

- varhaiskasvatus ja esiopetus
- perusopetus
- lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
- ruotsinkieliset palvelut
- hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Satu Järvenkallas. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 12.10.20218.10.2021 11:33:34 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 12. lokakuuta klo 16.00. Esityslista on julkaistu toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa yksityisen varhaiskasvatuksen ohjauksen ja valvonnan vuosiraportti toimintavuosilta 2020-2021. Tilahankkeista lautakunnalle esitetään Pasilan peruskoulun ja päiväkodin hankesuunnitelma. Uudet tilat vastaavat alueen kasvavaan palveluntarpeeseen. Lautakunnan kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 28.9.202124.9.2021 11:32:08 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 28. syyskuuta klo 16.30. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Kokouksessa käsitellään muun muassa suomenkielisten koulujen ja lukioiden johtokuntien valintaa toimikaudelle 1.10.2021 - 30.9.2025 Lisäksi jaostolle esitetään Puotilan ala-asteen koulun, Porolahden peruskoulun, Roihuvuoren ala-asteen koulun ja Vartiokylän yläasteen koulun oppilaaksiottoalueiden muutosta 1.8.2022 alkaen. Myös Mellunkylän kaupunginosassa esitetään muutoksia oppilaaksiottoalueisiin 1.8.2022. Jaostolle esitettään hyväksyttäväksi Stadin ammatti- ja aikuisopiston uuden paikallisiin ammattitaitovaatimuksiin perustuvan tutkinnon osaa ”Luonnosta ruokaa ja elämyksiä”. Paikallisiin ammattitaitovaatimuksiin perustuva tutkinnon osa tarjoaa luonto-ohjaajiksi opiskeleville välineitä villiruoan keruutuoteosaamisen syventämiseen. Keruutuotteiden tuntemus vahvistaa samalla luonto-ohjaajien luonnontunt

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme