Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingin työväenopiston menovinkit vk 33–34

Jaa

Työväenopiston syyskausi käynnistyy Naisen muotokuva -näyttelyllä, jonka pehmeät naishahmot kuvastavat tekijöidensä omaa näkökulmaa naiseuteen. Näyttely on avoinna Vuotalossa 14.–24.8.

Viikko 33

Keskiviikko 14.8.

Naisen muotokuva / Näyttely Vuotalon galleriassa

Helsingin työväenopiston käsityön taiteen opiskelijat esittäytyvät. Näyttelyssä on esillä perusopintojen TPO1/2018-ryhmän paperinukkeja ja huovutustöitä. Syventävien ryhmä TPO2/2019 suunnitteli ja toteutti kevään aikana vitriineissä olevat pehmeät naisveistokset. Näyttely on avoinna 14.8.–24.8. Vuotalon (Mosaiikkitori 2) aukiolojen mukaan. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Torstai 15.8.

Taiteiden yön kuorojen kierros – Swengijengi ja Viihdekuoro Sonante

Työväenopiston kuorot Taiteiden yön kuorojen kierroksella Art goes Kapakka -ravintoloissa. Fazer Café (Kluuvikatu 3) klo 20 ja klo 20.30 sekä Kappeli (Eteläesplanadi 1) klo 21 ja klo 21.30. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610 ja lisätiedot artgoeskapakka.fi/ohjelma/kuorojen-kierros.

Nostalginen kiiltokuva / Taiteiden yön työpaja Vuotalossa

Tule uppoutumaan kiiltokuvien maailmaan ja toteuta oma jättikiiltokuva piirtäen ja koristellen tukevasta pahvista. Voit halutessasi maalata kiiltokuva-aiheen myös valkoiseen tai vaaleasävyiseen t-paitaan. Työpaja liittyy taiteen perusopetuksen teemaan ja galleriassa olevaan näyttelyyn. Materiaalit valmiina. Ohjaajina käsityön opettaja Tupu Mentu ja kuvataiteen opettaja Marie-José Dings. Vuotalo, käsityöluokka (Mosaiikkitori 2) klo 17–20.15. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Pistele reikiä / Taiteiden yön käsityön työpaja Stoassa

Pistele neulalla reikiä korttipohjille ja tunne sormissasi pintaan muodostuvat pistekuviot. Työpajassa 5–7-vuotiaat työskentelevät työparina aikuisen kanssa; kouluikäiset ja sitä vanhemmat voivat osallistua itsenäisesti. Sään salliessa olemme ulkona, mutta sateen sattuessa työpaja pidetään Stoassa työväenopiston käsityöluokassa. Ohjaajina käsityön opettajat Maria Vuorenjuuri ja Elina Savolainen. Stoa (Turunlinnantie 1) klo 17–20.15. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Vinksin vonksin / Taiteiden yön kuvataidepaja perheille Stoassa

Vapauta sisäinen hullutteleva taiteilijasi ja tule kokeilemaan yhdessä lapsesi kanssa ”väärällä” kädellä piirtämistä, musiikin mukaan maalaamista ja oman voimaeläimen tekoa savesta. Ohjaajana Hanna Siikamäki. Stoa (Turunlinnantie 1) klo 17–20. Sään salliessa olemme ulkona, mutta sateen sattuessa työpaja pidetään Stoan luentosalissa. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Merkityksiä / Taiteiden yö Maunula-talossa

Jätä oma jälkesi Maunula-taloon. Ompele ja kirjo oma merkkisi yhteiseen huopaan. Lapset voivat kokeilla neulahuovutusta. Maunula-talo (Metsäpurontie 4) klo 18. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Viikko 34

Torstai 22.8.

Villasukkasessiot Redin Vapaakaupungissa
Pop-in-sessioissa Redin Vapaakaupungissa saat opastusta villasukan parsimiseen ja kantapään neulomiseen. Vertaistukea villasukkiin liittyviin ongelmatilanteisiin. Omat puikot, langat ja parsinneulat mukaan. Villasukkatohtorit Riitta Larne ja Jenni Suomela paikalla. Kauppakeskus Redi, Stadin puoli, 2. krs (Hermannin rantatie 5) klo 14–18. Vapaa pääsy. Tiedustelut 09 310 88610.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

  • varhaiskasvatus ja esiopetus
  • perusopetus
  • lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
  • ruotsinkieliset palvelut
  • hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme