Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingin työväenopiston Opistotreffeillä kuunnellaan ja keskustellaan

Jaa

Helsingin työväenopisto järjestää kaikille avoimet Opistotreffit lauantaina 10. helmikuuta Kallion Opistotalossa. Kaupunkilaiset halutaan tiiviimmin mukaan kehittämään toimintaa, jotta työväenopisto voisi olla yhä useammalle mahdollisuuksien talo.

Opistotreffeillä henkilökunta kuuntelee ja kirjaa kaupunkilaisten ajatuksia. Kuva: Päivi Hytönen
Opistotreffeillä henkilökunta kuuntelee ja kirjaa kaupunkilaisten ajatuksia. Kuva: Päivi Hytönen

Opistotreffeillä kaupunkilaiset pääsevät vapaamuotoisesti tapaamaan työväenopiston henkilökuntaa sekä Opistolaisyhdistyksen aktiivijäseniä. Villeimmätkin ideat toiminnan kehittämiseksi ovat tervetulleita.

”Meillä kaikilla on erilaisia tarpeita, toiveita ja kiinnostuksen kohteita, joihin opisto voi vastata”, toteaa osallisuusasioista vastaava opettaja Emmi Komlosi. ”Työväenopisto olemme me kaupunkilaiset yhdessä.”

Tänä vuonna työväenopistossa keskitytään entistä enemmän vuorovaikutukseen ja kohtaamiseen kaupunkilaisten kanssa. Komlosin mukaan treffeillä kuunnellaan herkällä korvalla kaupunkilaisia. ”Kuntalaiset ovat työväenopiston sydän ja keuhkot.”

Opistotreffit
La 10.2. klo 13–15
Opistotalo, Helsinginkatu 26

Tarjoilujen vuoksi toivotaan ennakkoilmoittautumisia 5.2. mennessä:
emmi.komlosi@hel.fi tai virpi.kallas@hel.fi

Opistotreffit on osa työväenopiston osallisuusprojektia, jossa yhdessä kuntalaisten kanssa luodaan entistä parempia palveluita. Viime syksynä järjestetyille ensimmäisille Opistotreffeille saapui noin 80 opistosta kiinnostunutta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Emmi Komlosi
emmi.komlosi@hel.fi
puh. 040 621 4503

Virpi Kallas
virpi.kallas@hel.fi
puh. 040 334 1688

Kuvat

Opistotreffeillä henkilökunta kuuntelee ja kirjaa kaupunkilaisten ajatuksia. Kuva: Päivi Hytönen
Opistotreffeillä henkilökunta kuuntelee ja kirjaa kaupunkilaisten ajatuksia. Kuva: Päivi Hytönen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

  • varhaiskasvatus ja esiopetus
  • perusopetus
  • lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
  • ruotsinkieliset palvelut
  • hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan päätöstiedote 14.8.14.8.2018 18:45Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontui tänään 14.8. syyskauden ensimmäiseen kokoukseensa. Lautakunnan päätöstiedote on julkaistu verkossa:https://www.hel.fi/static/public/hela/Kasvatus-_ja_koulutuslautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kasko_2018-08-14_Kklku_9_Pt/index.html Lisätietoja kasvatus- ja koulutuslautakunnasta: https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi/paatoksenteko/kasvatus-ja-koulutuslautakunta/kasvatus-ja-koulutuslautakunta

Läsåret börjar: Främjande av avgiftsfri småbarnspedagogik, främmande språk för förstaklassister, fortlöpande ansökan till Stadin ammatti- ja aikuisopisto8.8.2018 12:25Tiedote

Läsåret börjar i Helsingfors stads finskspråkiga grundskolor och gymnasier torsdagen den 9 augusti. I de svenskspråkiga grundskolorna och gymnasierna börjar läsåret tisdagen den 14 augusti. Helsingfors vuxengymnasium börjar sin verksamhet tisdagen den 28 augusti. För småbarnspedagogiken börjar det nya läsåret också, och alla daghem har öppnat sina dörrar efter sommarpausen senast från och med den 6.8. Ungefär 5 500 barn börjar förskoleundervisningen och ungefär 6 000 nya förstaklassister börjar skolan. I stadens gymnasier och i Stadin ammattiopisto börjar ungefär 5 000 nya studeranden.

Lukuvuosi alkaa: Varhaiskasvatuksen maksuttomuutta edistetään, vieraita kieliä ekaluokkalaisille, jatkuva haku Stadin ammatti- ja aikuisopistoon8.8.2018 12:17Tiedote

Lukuvuosi alkaa Helsingin kaupungin suomenkielisissä peruskouluissa ja lukioissa torstaina 9. elokuuta. Ruotsinkielisissä peruskouluissa ja lukioissa lukuvuosi alkaa puolestaan tiistaina 14. elokuuta. Helsingin aikuislukio aloittaa tiistaina 28. elokuuta. Varhaiskasvatuksessa uusi lukuvuosi alkaa myös ja kaikki päiväkodit ovat aukaisseet ovensa kesätauon jälkeen viimeistään 6.8. alkaen. Esiopetuksessa aloittavia lapsia on noin 5 500 ja ekaluokkalaisia noin 6 000. Kaupungin lukioissa ja Stadin ammattiopistossa aloittaa yhteensä noin 5 000 uutta opiskelijaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme