Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimialaHelsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingin työväenopiston Pystymetsästä catwalkille -näytös Designmuseossa

Jaa

Suomi 100 -juhlavuoden innoittamana Helsingin työväenopiston käsityön opiskelijat astuvat rohkeasti estradille Designmuseoon esittelemään kursseilla valmistamiaan töitä.

Pystymetsästä catwalkille -näytös
Tiistaina 12.12.2017 klo 18.15
Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23, Helsinki

Suomi 100 -juhlavuoden innoittamana Helsingin työväenopiston käsityön opiskelijat astuvat rohkeasti estradille Designmuseoon esittelemään kursseilla valmistamiaan töitä. Näytöksessä esitellään eri tekniikoilla valmistettuja vaatteita, asusteita ja koruja.

Idea Pystymetsästä catwalkille -näytöksestä syntyi metsäteemasta. Saimme Designmuseon yhteistyökumppaniksi, ja opiston käsityönopiskelijat lähtivät rohkeasti mukaan esittelemään valmistamiaan vaatteita, asusteita ja koruja museon inspiroivaan miljööseen. Opiston musiikinopiskelijat luovat tunnelmaa näytökseen musiikilla.

Museoon pääsymaksu 10 €/ 7 € / 5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Neulatyynypaja ti 12.12. klo 14-17.15
Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23, Helsinki
Päästä luovuutesi valloilleen ja tule valmistamaan itsellesi ompelijan tärkein työväline, neulatyyny. Voit valmistaa yksilöllisen design-neulatyynyn tai vaihtoehtoisesti hyödyntää tarjolla olevia valmiita malleja. Materiaaleja, ohjeita ja opastusta saat paikan päältä. Mallit soveltuvat käsin ja koneella ommeltaviksi ja ovat aloittelijaystävällisiä.

Pystymetsästä catwalkille
Meillä jokaisella on oma tarinamme siitä, mikä on saanut meidät lähtemään työväenopiston kurssille tekemään käsillä, ilmaisemaan itseämme, oppimaan tietoja ja taitoja. Tarinan alku on voinut olla pehmeässä langassa, kauniissa kankaan palassa, kierrättämisen halussa, estetiikan kaipuussa tai innossa oppia uusi työtapa. Samasta aiheesta kiinnostuneiden opiskelijoiden ryhmä on suuri voimavara, josta niin harrastuksen juuri aloittanut noviisi kuin kokenut konkarikin saavat tukea omille ideoilleen ja suunnitelmilleen. Jotkut innostuvat harrastamaan tiettyä tekniikkaa hyvinkin pitkäjänteisesti, toiset poimivat tietoja ja taitoja useilta kursseilta ja yhdistävät oppimaansa. Joku poimii vain tietyn taidon ja harrastus jatkuu itsenäisesti. Opiston tarjonnasta löytyy vaihtoehtoja kaikentyyppisille harrastajille.

Nyt on tullut aika näyttää, mitä osaamme. Pystymetsästä catwalkille -näytös ei kuitenkaan ole päätepiste vaan välitavoite. Tarinamme jatkuu.

Metsä meissä
Metsä meissä on Helsingin työväenopiston Suomi 100 -juhlavuoden hanke. Vuoden aikana opiston opiskelijat ja opettajat ovat tutkineet suomalaisuutta, metsää ja suhdettamme metsään erilaisten kurssien, tapahtumien ja yhteisten produktioiden kautta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiedustelut:
Outi Honkimaa, tekstiilityön opettaja puh. 09 310 88613
Leena Karhu, tekstiilityön opettaja puh. 09 310 80882

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala


Helsingin  työväenopisto on jo yli sata vuotta tarjonnut aikuisille yleissivistävää koulutusta ja harrastusmahdollisuuksia. Opistossa voivat opiskella kaikki yli 16-vuotiaat asuinpaikastaan riippumatta. Vuosittain noin 70 000-75 000 kurssilaista osallistuu opetukseemme. Lukukausittain ohjelmassamme on noin 2 500 erilaista kurssia. Työväenopistolla järjestetään vuosittain satoja luentoja, konsertteja, näyttelyitä ja tapahtumia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 27.3.201823.3.2018 16:17Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 27. maaliskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen verkkosivuilla: https://www.hel.fi/hel2/opev/kaskoltk.pdf Esityslistalla on muun muassa seuraavat esitykset: 4. Kasvatus- ja koulutuslautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle suomalaisen ylioppilastutkinnon järjestämisestä englannin kielellä Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala esittää, että kasvatus- ja koulutuslautakunta päättää, että Helsingissä on tarvetta lisätä englanninkielistä lukiokoulutusta, jotta kaikilla opiskelijoilla on mahdollisimman hyvät oppimisen edellytykset omista lähtökohdistaan lähtien. Mikäli lukio-opinnot suoritetaan kokonaan englanniksi, olisi opiskelijalla oltava suomen- ja ruotsinkielisiin opiskelijoihin nähden tasavertainen mahdollisuus suorittaa ylioppilaskoe opetuskielellä. Lisäksi tulee huolehtia siitä, että myös ammatillisessa koulutuksessa lisätään englanninkielistä opetusta ja turvataan myös kaksoistutkinto-opisk

Päätöstiedote: Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielisen jaoston päätöstiedote 20.3.201820.3.2018 17:42Tiedote

Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielisen jaoston 20.3. kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme osoitteessa: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutuslautakunnan-suomenkielinen-jaosto-paatostiedotteet Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielisessä jaostossa päätettiin muun muassa: Esiopetusta järjestetään yhteensä 252 päiväkodissa kaudelle 2018-2019 Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti tiistaina 20.maaliskuuta., että toimintakautena 2018–2019 esiopetusta järjestetään yhteensä 252 päiväkodissa (edellisellä toimintakaudella 258), joista 198 (206) on kunnallisia päiväkoteja, 54 (48) yksityisiä päiväkoteja ja 1 (2) ostopalvelupäiväkoteja. Esiopetus järjestetään pääsääntöisesti kodin lähellä. Esiopetusta antavan päiväkodin johtaja tekee oman päiväkotinsa osalta esiopetuspäätökset. Yksityisten päiväkotien osalta päätöksen tekee varhaiskasvatusalueelle nimetty kunnallis

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 20.3.15.3.2018 14:29Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu ensi viikon tiistaina 20. maaliskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatus ja koulutus -toimialan verkkosivuilla: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutuslautakunnan-suomenkielinen-jaosto-poytakirjat Esityslistalla on muun muassa seuraava esitys: Suomenkielisen lisäopetuksen järjestäminen lukuvuonna 2018-2019 Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päättää, että lukuvuonna 2018–2019 lisäopetuksen aloituspaikkoja varataan enintään 150 nuorelle kuuteen (6) ryhmään Helsingin kaupungin peruskouluissa ja Stadin ammattiopistossa. Lisäopetusta järjestetään seuraavissa kouluissa ja oppilaitoksissa: Pasilan peruskoulu (1 ryhmä) Käpylän peruskoulu (1 ryhmä) Myllypuron peruskoulu (1ryhmä) Stadin ammattiopisto (3 ryhmää) Helsingin lisäopetuksella on merkittäviä lapsivaikutuksia tarjotessaan aloituspaikan peruskoulunsa päättäneill

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme