Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimialaHelsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingin työväenopiston Pystymetsästä catwalkille -näytös Designmuseossa

Jaa

Suomi 100 -juhlavuoden innoittamana Helsingin työväenopiston käsityön opiskelijat astuvat rohkeasti estradille Designmuseoon esittelemään kursseilla valmistamiaan töitä.

Pystymetsästä catwalkille -näytös
Tiistaina 12.12.2017 klo 18.15
Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23, Helsinki

Suomi 100 -juhlavuoden innoittamana Helsingin työväenopiston käsityön opiskelijat astuvat rohkeasti estradille Designmuseoon esittelemään kursseilla valmistamiaan töitä. Näytöksessä esitellään eri tekniikoilla valmistettuja vaatteita, asusteita ja koruja.

Idea Pystymetsästä catwalkille -näytöksestä syntyi metsäteemasta. Saimme Designmuseon yhteistyökumppaniksi, ja opiston käsityönopiskelijat lähtivät rohkeasti mukaan esittelemään valmistamiaan vaatteita, asusteita ja koruja museon inspiroivaan miljööseen. Opiston musiikinopiskelijat luovat tunnelmaa näytökseen musiikilla.

Museoon pääsymaksu 10 €/ 7 € / 5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Neulatyynypaja ti 12.12. klo 14-17.15
Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23, Helsinki
Päästä luovuutesi valloilleen ja tule valmistamaan itsellesi ompelijan tärkein työväline, neulatyyny. Voit valmistaa yksilöllisen design-neulatyynyn tai vaihtoehtoisesti hyödyntää tarjolla olevia valmiita malleja. Materiaaleja, ohjeita ja opastusta saat paikan päältä. Mallit soveltuvat käsin ja koneella ommeltaviksi ja ovat aloittelijaystävällisiä.

Pystymetsästä catwalkille
Meillä jokaisella on oma tarinamme siitä, mikä on saanut meidät lähtemään työväenopiston kurssille tekemään käsillä, ilmaisemaan itseämme, oppimaan tietoja ja taitoja. Tarinan alku on voinut olla pehmeässä langassa, kauniissa kankaan palassa, kierrättämisen halussa, estetiikan kaipuussa tai innossa oppia uusi työtapa. Samasta aiheesta kiinnostuneiden opiskelijoiden ryhmä on suuri voimavara, josta niin harrastuksen juuri aloittanut noviisi kuin kokenut konkarikin saavat tukea omille ideoilleen ja suunnitelmilleen. Jotkut innostuvat harrastamaan tiettyä tekniikkaa hyvinkin pitkäjänteisesti, toiset poimivat tietoja ja taitoja useilta kursseilta ja yhdistävät oppimaansa. Joku poimii vain tietyn taidon ja harrastus jatkuu itsenäisesti. Opiston tarjonnasta löytyy vaihtoehtoja kaikentyyppisille harrastajille.

Nyt on tullut aika näyttää, mitä osaamme. Pystymetsästä catwalkille -näytös ei kuitenkaan ole päätepiste vaan välitavoite. Tarinamme jatkuu.

Metsä meissä
Metsä meissä on Helsingin työväenopiston Suomi 100 -juhlavuoden hanke. Vuoden aikana opiston opiskelijat ja opettajat ovat tutkineet suomalaisuutta, metsää ja suhdettamme metsään erilaisten kurssien, tapahtumien ja yhteisten produktioiden kautta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiedustelut:
Outi Honkimaa, tekstiilityön opettaja puh. 09 310 88613
Leena Karhu, tekstiilityön opettaja puh. 09 310 80882

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Helsingin  työväenopisto on jo yli sata vuotta tarjonnut aikuisille yleissivistävää koulutusta ja harrastusmahdollisuuksia. Opistossa voivat opiskella kaikki yli 16-vuotiaat asuinpaikastaan riippumatta. Vuosittain noin 70 000-75 000 kurssilaista osallistuu opetukseemme. Lukukausittain ohjelmassamme on noin 2 500 erilaista kurssia. Työväenopistolla järjestetään vuosittain satoja luentoja, konsertteja, näyttelyitä ja tapahtumia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala varautuu Superin ja Tehyn työtaistelutoimenpiteeseen19.9.2018 16:44Tiedote

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö (Tehy) ja Suomen lähi- ja perushoitajaliitto (Super) ovat julistaneet jäseniään koskevan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon vastustaakseen hallituksen esitystä työsuhdeturvan heikentämisestä alle 20 henkeä työllistävissä yrityksissä. Myös JHL ilmoittaa toimenpiteistään viikolla 39. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa 26.9. klo 6.00 ja päättyy 28.9. klo 23.59. Työtaistelutoimenpide voi vaikuttaa Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen palveluihin. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto saattaa näkyä varhaiskasvatuksen palveluissa. Toimiala tiedottaa työtaistelutoimenpiteen mahdollisista vaikutuksista. Lisätietoja: Satu Järvenkallas, varhaiskasvatusjohtaja, puh. 09 310 43368, satu.jarvenkallas@hel.fi (20.9.) Eeva Tiihonen, varhaiskasvatuksen aluepäällikkö, puh. 09 310 58499, eeva.tiihonen@hel.fi (21.9.) Niclas Grönholm, ruotsinkielisten palveluiden johtaja, puh. 09 310 86225, niclas.gronholm@hel.fi Tiina Harju-Kukkula, henkilöstöpäällikkö, puh. 09 310 33939, tiin

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan 18.9. kokouksen ennakkotiedote14.9.2018 12:00Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 18.9. Kokouksen esityslista löytyy verkkosivuiltamme: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutus-asiakirja?year=2018&ls=11&doc=Kasko_2018-09-18_Kklku_11_El Kokouksen päätyttyä julkaisemme päätöstiedotteen lautakunnan verkkosivulla. Lisätietoja kasvatus- ja koulutuslautakunnasta https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi/paatoksenteko/kasvatus-ja-koulutuslautakunta/kasvatus-ja-koulutuslautakunta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme