Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin uimarannoilla ei vielä sinilevää

7.7.2017 11:11 | Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Jaa

Helsingin uimarantojen vesinäytteet otettiin tällä viikolla idän puoleisilta rannoilta eli Aurinkolahdesta, Iso Kallahdesta, Kallahdenniemestä, Laajasalosta, Marjaniemestä, Mustikkamaalta, Rastilasta ja Tuorinniemestä. Kaikki tutkitut näytteet olivat hygieeniseltä laadultaan hyviä. Uimarannoilla ei havaittu sinilevää.

Marjaniemen uimaranta. Kuva: Satu Wahlman
Marjaniemen uimaranta. Kuva: Satu Wahlman

Rantojen sinilevämäärä on pysynyt vähäisenä vuodenaikaan nähden. Tähän on vaikuttanut erityisesti veden lämpötila, joka on edelleen viileä. Tällä viikolla uimaveden lämpötila vaihteli 13–16 asteen välillä.

Helsingin kaupungin ympäristöterveysyksikkö seuraa yleisten uimarantojen veden laatua uimakauden 15.6.–31.8. ajan. Uimavesinäytteistä määritetään ulosteperäisten bakteerien määrä. Helsingissä on 25 yleistä uimarantaa, joista 12 on suuria yleisiä uimarantoja ja 13 pieniä yleisiä uimarantoja. Uimarannoista kolme sijaitsee Vantaanjoen rannalla ja muut merenrannoilla.

Helsingin edustan merialueella viileää, sinilevien määrä erittäin vähäinen

Meriveden pintalämpötila Helsingin edustalla on noin 11-12 astetta ja suojaisammilla lahtialueilla noin 15 astetta. Viileän pintaveden ja aallokon sekoittavan vaikutuksen takia ulommilla merialueilla ei ole havaittu sinilevää. Ainoastaan suojaisemmalla Laajalahdella havaittiin erittäin vähäisiä määriä sinilevää, mutta se ei esimerkiksi haittaa uimista.

Levien määrä kaiken kaikkiaan on hyvin vähäinen ajankohtaan nähden, minkä vuoksi näkösyvyys on kohtalaisen hyvä ja vesi on kirkasta.

Tuulen suunta on kääntynyt viime viikon idänpuoleisesta lännen ja luoteen puoleiseksi, ja sen voimakkuus läntisellä Suomenlahdella on ollut noin 11 m/s. Suomenlinnan edustalla merkitsevä aallonkorkeus on ollut noin 0,4 metriä ja korkein yksittäinen aalto 0,7 metriä.

Tietoa uimavesistä, levätilanteesta ja merisäästä

Uimavesinäytteiden viimeisimmät tulokset ovat nähtävillä kunkin uimarannan ilmoitustaululla. Lisäksi uimavesinäytteiden tuloksista ja näytteenoton yhteydessä tehdyistä sinilevähavainnoista tiedotetaan kesän aikana Helsingin kaupungin Internet-sivuilla sekä viikoittaisilla mediatiedotteilla.

www.hel.fi/uimavesi

Rantapelastajien päivittämät tiedot valvottujen uimarantojen sinilevätilanteesta ja uimaveden lämpötilasta löytyvät palvelusta

https://ulkoliikunta.fi/

Helsingin edustan vesien tilaa voi seurata Helsingin kaupungin tekemien veden laadun mittausten tuloksista:

Lisäksi Helsingin kaupungin ja Ilmatieteenlaitoksen tuottamilta meri.hel.fi -sivuilta voi käydä katsomassa ajankohtaisia merisään tietoja, kuten ilman ja veden lämpötilan sekä tuulen nopeuden ja suunnan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Uimarannat:

- Lotta Kivikoski, ympäristötarkastaja, puh. 040 3341614, uimavesilaatuvalvonta@hel.fi
- Anna Petäjäniemi, ympäristötarkastaja, puh. 040 5224166, uimavesilaatuvalvonta@hel.fi

Kuvat

Marjaniemen uimaranta. Kuva: Satu Wahlman
Marjaniemen uimaranta. Kuva: Satu Wahlman
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Kaupunkiympäristön toimiala
PL 1, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Teurastamo Jazz kruunaa heinäkuun18.7.2017 10:39Tiedote

Teurastamo Jazz – yksi Teurastamon kesän kohokohdista – valloittaa pihan lauantaina 22.7. klo 15–22. Koko perheen ilmaistapahtumassa pihalavan valtaa huikea esiintyjäkaarti, jota tähdittävät Jukka Perko & HERD, Heikki Sarmanto, Kalle Salonen Quartet sekä Linear John. Jazzpianisti Karri Luhtalan projekti Il Mondo Di Karri vierailee festareilla tuoden mukanaan kompin Roomasta ja nousevan napolilaislaulajan Laura Taglialatelan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme