Finnboat

Helsingin uivassa venenäyttelyssä esillä 250 venettä

Jaa

Veneilyn suosio on noussut ennätyskorkealle ja tämä näkyy myös Helsingin uivassa venenäyttelyssä: HSK:n kerhosataman alueella Lauttasaaressa laiturit ovat ensi viikolla täynnä isoja ja pieniä veneitä. Uiva Flytande -venenäyttely järjestetään vuoden tauon jälkeen jälleen 18.–21. elokuuta 2022.

Helsingin Uiva venenäyttely järjestetään HSK:n kerhosatamassa Lauttasaaressa. Erityisen hyvin ovat edustettuna suomalaisten suosimat 4–6 metrin mittaiset perämoottoriveneet, joissa kotimaiset valmistajat ovat erityisen vahvoja.
Helsingin Uiva venenäyttely järjestetään HSK:n kerhosatamassa Lauttasaaressa. Erityisen hyvin ovat edustettuna suomalaisten suosimat 4–6 metrin mittaiset perämoottoriveneet, joissa kotimaiset valmistajat ovat erityisen vahvoja.

”Uivaan on tulossa noin 250 venettä ja odotamme vielä uusia ilmoittautumisia ennen näyttelyn avautumista 18. elokuuta”, Venealan keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo kertoo.

Erityisen hyvin ovat edustettuna suomalaisten suosimat 4–6 metrin mittaiset perämoottoriveneet, joissa kotimaiset valmistajat ovat erityisen vahvoja. Laitureilta löytyvät mm. AMT, Bella, Buster, Faster, Falcon, Finnmaster, Husky, Marino, Silver, Suvi, Terhi ja Yamarin. 

”Mahtavan venemäärän ansiosta Uiva on aivan erityisen hyvä tilaisuus vertailla erilaisia vaihtoehtoja seuraavaksi veneeksi”, Pajusalo sanoo. 

Uutena ilmiönä messuilla on nähtävissä sekä sähköpropulsion vähittäinen tuleminen veneisiin että RIB-veneiden kasvava suosio. Sähköllä liikkuvia veneitä on mukana kuusi: neljä Terhin sähköversiota, katamaraani EB SunnyCat ja perinteisen malliseen soutuveneeseen perustuva Elvene Greta. Vaativaan käyttöön sopivia RIB-veneitä esittelevät Valiant Med ja kotimainen, Kotkassa valmistettu Red Sky 29 RIB. Suosiotaan kasvattavien kellukeveneiden tyyli on tunnistettavissa myös jykevillä törmäyslistoilla varustetuissa IRON-veneissä.

Näyttelyn erikoisuuksiin kuuluvat kotimaisen Arctic Airboatsin pieni ja kevyt polyeteenivene Arctic 4 sekä virolaisen JR Craftyardin puuveneet, purjeilla varustettu kahvelikutteri Cape Henry 21 ja perämoottorivene Jericho Bay Lobster Skiff. Suomalaisia puuvenerakentamisen taidonnäytteitä ovat kotkalaisen Red Sky Yachtsin Antibes 29 ja Seafarer 25 ja Nordic Craftin uuden ajan puuveneet. 

”Myös asuttavia matkaveneitä on esillä laaja valikoima, sekä purjeilla että ilman. Näyttelyn suurimpia matkaveneitä ovat Nord Star 42+ Cruiser, Princess F45, Targa 46 ja Galeon 500 Fly sekä purjeveneistä 50-jalkainen Lagoon-katamaraani, yli 43-jalkainen X4.3 ja 38-jalkaiset Hanse ja Arcona”, Pajusalo luettelee.

Moottorivenevalikoimassa uutuusmalleja ovat mm. ensimmäistä kertaa messuilla nähtävät kotimaiset, keskihyttivene Buster Magnum Cabin ja matkavene Aquador 300 HT sekä aivan uuden suomalaismerkin Quarkenin Cabin ja T-top-mallit. 

Laajan valikoiman matkaveneitä tuovat messuille Grandezza, Jeanneau, Nord Star, Sargo, Targa ja Quicksilver. Valikoimaa täydentävät mm. hollantilaisvalmistaja Linssen ja turkkilainen Dromeas. 

Ohjelmaa koko perheelle

Helsingin Uiva venenäyttely on viime vuosina kasvanut venenäyttelystä koko perheen kesätapahtumaksi, johon tullaan koko päiväksi viihtymään perheen ja ystävien kanssa. 

Näyttelyalueella on tuttuun tapaan monipuolista ohjelmaa, koeajoja sekä erilaisia näytöksiä ja esityksiä koko perheelle. Suomen Purjehdus ja veneily ry tuo Uivaan lasten toimintamaailman, jossa voi tutustua purjehdukseen ja veneilyyn hauskojen liikunnallisten aktiviteettien avulla.

Ohjelman kohokohtiin kuuluvat Extreme-Lifen taiturien huikeat flyboard- ja Freestyle-jetteily- näytökset perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.  Muun ohjelman ohella voi nauttia maittavaa ruokaa keskusaukion ravintolasta ja street food-ruokarekoista ja seurata samalla päälavan esityksiä. 

”Torstaina ohjelmalavalla korostuu myös vastuullisuusteema. Aiheina on mm. lujitemuovin kierrätys ja tulevaisuuden käyttövoimat”, Pajusalo kertoo. 

Uivan perjantai on suuri koeajopäivä. Erillistä koeajolaituria ei ole, mutta perjantaina kello 16 alkaen on veneiden koeajomahdollisuuksia tarjolla joka laiturilla. Rohkeimmat voivat näyttelyssä kokeilla veneiden lisäksi myös Land Rover Defenderin ilmiömäistä suorituskykyä Terrapod-ajorampilla. 

Alueen keskelle, promenadin varrelle siirtyneellä kalastuslaiturilla puolestaan kuullaan koko messujen ajan puolen tunnin välein tietoiskuja kalastusveneen varustelusta ja ammattilaisten parhaita kalastusvinkkejä.

”Kalastusosasto ei ole vain yksi laituri muiden joukossa, vaan siellä on koko messujen ajan elämää ja ohjelmaa. Esittelijät ja kalastusoppaat ovat paikalla koko messujen ajan pieniä taukoja lukuun ottamatta”, kalastusopas Pasi Tuike kertoo. 

Helsingin Uiva venenäyttely järjestetään tuttuun tapaan HSK:n venesatamassa Lauttasaaressa (Vattuniemen Puistotie 1).  Näyttely on auki arkisin kello 12–20 ja viikonloppuna kello 10–18. 

 Pääsyliput alueelle maksavat 16 €, ennakkolipun saa verkosta 14 eurolla. Alle 15-vuotiaat lapset pääsevät messuille 6 eurolla ja alle seitsenvuotiaat lapset vanhempien seurassa ilmaiseksi. Portilla käy maksuvälineenä vain kortti.

Uivaan pääsee helposti myös julkisilla liikennevälineillä. Lauttasaaren metroasemalta on aiempien vuosien tapaan järjestetty messualueelle maksuton non-stop-bussi. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Helsingin Uiva venenäyttely järjestetään HSK:n kerhosatamassa Lauttasaaressa. Erityisen hyvin ovat edustettuna suomalaisten suosimat 4–6 metrin mittaiset perämoottoriveneet, joissa kotimaiset valmistajat ovat erityisen vahvoja.
Helsingin Uiva venenäyttely järjestetään HSK:n kerhosatamassa Lauttasaaressa. Erityisen hyvin ovat edustettuna suomalaisten suosimat 4–6 metrin mittaiset perämoottoriveneet, joissa kotimaiset valmistajat ovat erityisen vahvoja.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finnboat
Finnboat
Käenkuja 8 A 47
00500 Helsinki

http://www.finnboat.fi/

Finnboat on maamme venealan teollisuuden ja kaupan toimialajärjestö. Finnboatin jäsenkunta vastaa lähes sataprosenttisesti alan kotimaan liikevaihdosta ja Suomen veneviennistä. Sivulta www.suomiveneilee.fi löydät nopeasti ajan tasalla olevat tiedot jäsenyritysten uusista ja käytetyistä veneistä ja moottoreista sekä tarvikkeista ja muista palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finnboat

The number of visitors to the Helsinki Uiva boat show up by more than 14%26.8.2022 10:00:00 EEST | Press release

Last weekend's Helsinki Boat-Afloat show attracted a top audience in hot weather to the marina. More than 12,100 visitors interested in boats, boating equipment and services visited the show during four days. More than 250 boats were on display at the event, and all the accessories and services of the boating industry were comprehensively presented on the sold-out land area of about two hectares.

Besökarantalet under Helsingfors Flytande båtutställning steg med drygt 14 %26.8.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Båtutställningen Helsingfors Uiva Flytande samlade senaste veckoslut i högsommarvädret en rekordstor publik på Drumsö. I en havsnära omgivning bekantade sig under fyra dagar drygt 12 100 besökare med båtlivet och båtbranschens tjänster. Under evenemanget visades över 250 båtar och på det slutsålda cirka två hektar stora landområdet presenterades båtbranschens tillbehör och service uttömmande.

Helsingin Uivan venenäyttelyn kävijämäärä kasvoi yli 14 %26.8.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Viime viikonlopun Helsingin Uiva Flytande -venenäyttely keräsi hellesäässä Lauttasaareen huippuyleisön. Merellisessä ympäristössä kävi veneilyyn ja palveluihin tutustumassa neljän päivän aikana yli 12 100 kävijää. Tapahtumassa oli näytillä yli 250 venettä ja loppuunmyydyllä noin kahden hehtaarin kokoisella maa-alueella esiteltiin kattavasti kaikkia venealan tarvikkeita ja palveluja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme