Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin uudistuneessa elinkeinopäivässä haastetaan kansainvälisemmän kaupungin tekemiseen

Jaa

Helsingin kaupungin elinkeinopäivä on toiminut vuosikymmeniä seudun yrittäjien, elinkeinoelämän vaikuttajien ja kaupungin virkamiesten kohtaamispaikkana. Tänä vuonna sitä vietetään uudistettuna Accelerate Helsinki -nimellä keskiviikkona 15.11.2017 kello 13–17 startup-keskus Maria 01:ssä (Lapinlahdenkatu 16). Toivotamme toimituksenne edustajan tervetulleeksi Elinkeinopäivään 2.0!

Se pelaa, joka ei pelkää!

Helsingin on oltava joka päivä kansainvälisempi, ketterämpi ja vetovoimaisempi. Kansainvälistyminen alkaa sisältä ja jatkuu ulos. Kun kansainväliset työmarkkinamme toimivat sujuvammin, yhä useampi ulkomaalaistaustainen tuntee vetoa Helsinkiin. Tästä hyötyvät kaikki.

Elinkeinopäivässä kaupungin virkamiehet, yrittäjät ja muut vaikuttajat pohtivat yhdessä Helsingin kansainvälisten työmarkkinoiden vipu- ja kipupisteitä. Tavoitteena on jakaa ideoita ja inspiraatiota kansainvälisen osaamisen tunnistamisesta ja sen joustavammasta hyödyntämisestä.

Teemaan tutustutaan myös pelillisissä työpajoissa. Kun marraskuinen iltapäivä alkaa pimetä, avaamme lukitun sairaalaosaston ovet ja jakaannumme toimenpidehuoneisiin ratkaisemaan teemaan liittyviä haasteita.

Kansainvälisempi Helsinki yhdessä

Startup-keskus Maria 01 sijaitsee entisen Marian sairaalan päärakennuksessa ja siitä on tullut Pohjoismaiden suurin kasvuyrityskeskus, jossa työskentelee tällä hetkellä liki 700 yrittäjää. Heillä, jos kellä, on näkemys siitä, mitä tarkoittaa kasvun luominen kansainvälisen osaamisen avulla. Mutta niin on elinkeinopäivän osallistujillakin.

Yhdessä otamme kansainvälisen osaamisen entistä paremmin käyttöön.
 

Jan Vapaavuori
pormestari

Marja-Leena Rinkineva
elinkeinojohtaja


Katso pormestari Vapaavuoren videokutsu Accelerate Helsinki -tapahtumaan!

Laura Itävaara
viestintäkoordinaattori
Helsingin kaupunginkanslia
Talous- ja elinkeinoviestintä
Puh. +358 (0)50 547 5706
laura.itavaara@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Erityissuunnittelija Riikka Lahdensuo, Helsingin kaupunginkanslia, elinkeino-osasto, riikka.lahdensuo@hel.fi, puh. 050 581 1700

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme