Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin valtuusto hyväksyi kaupunkistrategian 2017-2021

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Maailman toimivin kaupunki – Helsingin kaupunkistrategian vuosille 2017-2021. Valtuuston poliittisten ryhmien yhdessä valmistelema strategia tulee ohjaamaan ja linjaamaan kaupungin toimintaa ja taloussuunnittelua koko käynnissä olevan valtuustokauden ajan.

Strategian käsittely ja keskustelut käytiin kaksi viikkoa sitten pidetyssä valtuuston kokouksessa, jossa esitettiin 24 toivomusponsiehdotusta sekä yksi hylkäysehdotus ja yksi vastaehdotus.

Äänestyksissä hyväksyttiin 10 toivomusponsiehdotusta. Valtuutettu Mika Raatikaisen esittämä hylkäysehdotus ja valtuutettu Pentti Arajärven tekemä päätösehdotuksen sanamuotoa koskenut vastaehdotus kaatuivat äänestyksissä. Kaikki toivomusponsiehdotukset ovat luettavissa esityslistan liitteestä. Äänestystulokset on julkaistu kokouksen tallenteessa osoitteessa www.helsinkikanava.fi. Kaupunkistrategia on luettavissa kaupungin sivuilla.

Korkeasaaren eläintarhan toiminta säätiölle

Kaupunginvaltuusto päätti, että Korkeasaaren eläintarhan toiminta siirretään säätiön hoidettavaksi 1.1.2018 alkaen. Säätiömalliin siirtyminen ei muuta eläintarhan toiminnan periaatteita ja tavoitteita.

Säätiömalli mahdollistaa eläintarhalle kuitenkin nykyistä itsenäisemmän aseman ja tämä sopii hyvin Korkeasaaren toiminnan luonteeseen eläinsuojelu- ja virkistyskohteena. Säätiön tarkoitus ei ole tuottaa voittoa.

Kaupunginvaltuusto käsitteli kokouksessaan myös lähes 40 valtuutettujen tekemää aloitetta.

Kaupunginvaltuuston seuraava kokous pidetään keskiviikkona 11.10.2017.

Kaupunginvaltuuston kaikki päätökset julkaistaan täällä.

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Helsingin kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin uusille asuinalueille tulee muovinkeräysjärjestelmät21.6.2018 10:05Tiedote

Jätkäsaaressa, Kalasatamassa ja Kruunuvuorenrannassa alkaa alueellinen kiinteistökohtainen muovinkeräys ensi syksynä. Muovipakkausten keräysmahdollisuus on ollut erityisesti toivottua alueen asukaspalautteessa. Alueiden jätteenkeräysjärjestelmiin tehdään muutoksia, jotka mahdollistavat muovinkeräyksen etupainotteisesti velvoittavaan lainsäädäntöön nähden. Muovipakkausten erilliskeräys ei ole vielä velvoitteena HSY:n jätehuoltomääräyksissä eikä EU:n jätedirektiivissä, mutta esimerkiksi EU tullee edellyttämään muovipakkausten kierrätysasteen nostoa lähivuosina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme