Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin valtuusto teki valintoja ja hyväksyi rakentamista raiteiden varrelle

Jaa

Helsingin uusi kaupunginvaltuusto valitsi kaupungille pormestarin ja apulaispormestarit sekä kaupunginhallituksen, lautakunnat ja muut keskeiset toimielimet. Kaikkien valittujen nimet löytyvät päätöstiedotteesta.

Valtuusto hyväksyi myös kolme asemakaavaa. Pirjontien ja Pirkkolantien kaava, Fallkullan kiilan kaava ja Kontulan keskuksen kaava mahdollistavat kaikki uutta täydennysrakentamista raiteiden varrelle.

Pirjontien ja Pirkkolantien kaava tuo uusia asuntoja ja asukkaita Raide-Jokerin varrelle ja Fallkullan kiilan kaava ja Kontulan keskuksen kaava radan ja metron varrelle. Yhteensä nämä kolme kaavaa mahdollistavat asuntojen rakentamisen lähes 2500 helsinkiläiselle.

Valtuusto hyväksyi vilkkaan keskustelun jälkeen selvin luvuin Jätkäsaaren tornihotellin ja kongressikeskuksen tontin myymisen Jätkäsaari Invest Ab:lle.

Kaupunginvaltuuston kaikki päätökset julkaistaan täällä.

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi

Tapio Kari
Viestintäpäällikkö
Helsingin kaupunginkanslia
gsm 040 844 6015
tapio.kari@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin uusille asuinalueille tulee muovinkeräysjärjestelmät21.6.2018 10:05Tiedote

Jätkäsaaressa, Kalasatamassa ja Kruunuvuorenrannassa alkaa alueellinen kiinteistökohtainen muovinkeräys ensi syksynä. Muovipakkausten keräysmahdollisuus on ollut erityisesti toivottua alueen asukaspalautteessa. Alueiden jätteenkeräysjärjestelmiin tehdään muutoksia, jotka mahdollistavat muovinkeräyksen etupainotteisesti velvoittavaan lainsäädäntöön nähden. Muovipakkausten erilliskeräys ei ole vielä velvoitteena HSY:n jätehuoltomääräyksissä eikä EU:n jätedirektiivissä, mutta esimerkiksi EU tullee edellyttämään muovipakkausten kierrätysasteen nostoa lähivuosina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme