Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin valtuustoseminaarissa arvioidaan kaupunkistrategian toteutumista

Jaa

Miten Helsingin kaupunkistrategia Maailman toimivin kaupunki on toteutunut? Entä millaisia kokemuksia kaupungin työntekijöillä on johtamisesta ja toimintakulttuurista? Muun muassa nämä aiheet ovat ohjelmassa Helsingin kaupunginvaltuuston seminaarissa 4.-5.2.2021.

Kuva: Laura Oja.
Kuva: Laura Oja.

Valtuustoseminaarissa arvioidaan valtuustokauden 2017 – 2021 kaupunkistrategian toteutumista, oppeja ja vaikuttavuutta. Strategiakauden arviointia jatketaan valtuustoseminaarin keskustelun pohjalta kevään aikana.

Torstaina valtuustoseminaarissa käydään läpi strategian toteutumista strategiamittareiden valossa ja tarkastusviraston näkökulmasta. Avauspuheenvuorojen jälkeen kaupungin toimialajohtajat esittelevät kaupunkistrategian keskeisimmät onnistumiset, haasteet ja opit toimialoillaan.

Perjantaina seminaarissa käsitellään Helsingin johtamisjärjestelmän ja toimialamallin kokonaisarviointia sekä kuullaan kaupungin henkilöstön kokemuksia johtamisesta ja toimintakulttuurista. Perjantaina ohjelmassa ovat myös valtuustoryhmien ryhmäpuheenvuorot ja esitykset koronakriisin mahdollisista vaikutuksista strategiaan sekä uuden valtuustokauden strategiatyöhön valmistautumisesta.

Koronavirustilanteen takia valtuustoseminaari järjestetään etäyhteyden avulla. Seminaaria voi seurata Helsinki-kanavalta.

Seminaarin ohjelmaan, aineistoihin ja esityksiin voi tutustua Helsingin kaupunginvaltuuston sivuilla.

Lisätietoja:
pormestari Jan Vapaavuoren erityisavustaja Lotta Backlund, p. 040 531 3076, lotta.backlund(at)hel.fi
strategiapäällikkö Marko Karvinen, p. 050 547 3737, marko.karvinen(at)hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Laura Oja.
Kuva: Laura Oja.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi, että päätös tartuntatautilain väliaikaisen 58 g §:n käytöstä tulisi tehdä välittömästi25.2.2021 15:28:38 EETTiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 25.2.2021, että Etelä-Suomen aluehallintoviraston tulisi tehdä päätös tartuntatautilain väliaikaisen 58 g §:n toimeenpanosta välittömästi kuitenkin niin, ettei se koske alle 12-vuotiaiden ohjattua harrastustoimintaa. Päätös tulisi voimaan 1.3.2021 ja jatkuisi 14.3.2021 saakka.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että päätös tartuntatautilain väliaikaisen 58 d §:n käytöstä tehdään välittömästi ja 58 g §:n osalta mahdollisimman pian23.2.2021 15:35:49 EETTiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto tekisi päätöksen tartuntatautilain väliaikaisen 58 d §:n toimeenpanosta välittömästi. Lisäksi koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että aluehallintovirasto tekee päätöksen tartuntatautilain väliaikaisen 58 g §:n ottamisesta pääosin käyttöön mahdollisimman pian.

Korona verottaa Helsingin väestönkasvua mutta tuskin pysyvästi22.2.2021 12:15:46 EETTiedote

Helsingin väestönkasvu näyttää jäävän vuoden 2020 osalta vain lievästi edellisiä vuosia matalammaksi. Ennakkotietojen mukaan kaupungin väkiluku kasvoi koronavuonna alle 4 000 asukkaalla. Aiempien vuosien perusteella voidaan silti olettaa, että ilman koronaa väestönkasvu olisi ollut jopa 6 000 asukasta – selvästi edellisvuosia enemmän. Tiedot selviävät uusimmasta kaupunkitutkimuksen Kvartti-lehdestä.

Pääkaupunkiseudulla siirrytään rajatusti ja terveysturvallisesti osittaiseen lähiopetukseen toisella asteella, ja muita voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia jatketaan maaliskuun loppuun18.2.2021 17:15:00 EETTiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 18.2.2021, että alueella voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia jatketaan pääsääntöisesti maaliskuun 2021 loppuun, ja että alueella valmistaudutaan ottamaan käyttöön uuden tartuntatautilain mahdollistamat toimivaltuudet vähintään pykälän 58 d osalta. Lisäksi pääkaupunkiseudun kaupungit linjasivat, että toisen asteen opetus alueella siirtyy rajatusti ja terveysturvallisesti osittaiseen lähiopetukseen. Linjauksia ja niiden vaikutuksia arvioidaan jatkuvasti ja muutetaan tarvittaessa nopeallakin aikataululla tartuntatilanteen niin vaatiessa.

MEDIAKUTSU: Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuus tänään 18. helmikuuta kello 1718.2.2021 14:45:07 EETTiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kertoo tiedotustilaisuudessa epidemiatilanteesta ja linjauksistaan liittyen voimassa oleviin rajoituksiin ja suosituksiin. Koronakoordinaatioryhmään kuuluvat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, THL, HUS ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Tiedotustilaisuus järjestetään tänään 18. helmikuuta kello 17–17.45.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Kruunusillat-pikaraitiotien mahdollistavan asemakaavamuutoksen Laajasalossa ja vahvisti tonttien myynti- ja vuokrausperiaatteita Jätkäsaaressa17.2.2021 22:56:09 EETTiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 17.2. Laajasalon Koirasaarentien ja Ilomäentien alueiden asemakaavan muutoksen. Kaupunginvaltuusto hyväksyi myös selvitykset vuoden 2020 talousarvion toteutumattomista sitovista toiminnan tavoitteista ja käsitteli valtuutettujen aloitteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme