Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingin varhaiskasvatus supistaa toimintaansa iltapäivällä 25.4. mielenilmauksen johdosta

Jaa

JHL, Jyty, Tehy, Super ja Talentia järjestävät 25.4.2018 klo 12-18 poliittisen mielenilmauksen, jolla vastustetaan valmisteilla olevaa varhaiskasvatuslakia. Mielenilmaus vaikuttaa Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan varhaiskasvatuksen palveluihin. Keskiviikkona klo 12 alkaen päiväkotien, perhepäivähoidon, ryhmäperhepäivähoidon ja leikkipuistojen toimintaa joudutaan keskittämään ja supistamaan.

Toimintaa on suunniteltu henkilöstöltä ja perheiltä saadun tiedon mukaisesti. Vaikutukset toimintaan vaihtelevat. Lähes jokaisella varhaiskasvatusalueella toimintaa supistetaan kello 12 lähtien. Osassa hoitopaikoista voidaan toimintaa jatkaa kello 12 jälkeen, mutta ei koko toiminta-aikaa. Tämän hetkisen tiedon perusteella toimintaa supistetaan noin 20 % toimipisteistä. 

Kukin toimipiste ilmoittaa toiminnan supistamisesta tiistaina iltapäivällä perheille. Perheet saavat lisätietoa lapsensa varhaiskasvatuspaikan esimieheltä. Tilanne voi muuttua keskiviikkoon mennessä, ja perheille tiedotetaan kaikista muutoksista.

Toiminta pidetään auki siinä laajuudessa kuin on mahdollista. Lasten turvallisuus on toiminnan lähtökohta.

Lisätietoja:

Satu Järvenkallas, kasvatuksen ja koulutuksen varhaiskasvatusjohtaja, puh. 09 310 43368 satu.jarvenkallas@hel.fi

Niclas Grönholm, ruotsinkielisten palveluiden johtaja, puh. 09 310 86225, niclas.gronholm@hel.fi

Tiina Harju-Kukkula, henkilöstöpäällikkö, puh. 09 310 33939, tiina.harju-kukkula@hel.fi

Liisa Pohjolainen, kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja, puh. 09 310 86200, liisa.pohjolainen@hel.fi

Yhteyshenkilöt

viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369
s-posti: essi.eranka@hel.fi

tiedottaja Mervi Kopomaa-Weymarn
puh. 09 310 43360
s-posti: mervi.kopomaa-weymarn@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @LastenHelsinki, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme