Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin yleiskaavaehdotus on nähtävillä 29. tammikuuta asti

Jaa

Helsingin uuden yleiskaavan ehdotus on nähtävillä 29. tammikuuta 2016 asti info- ja näyttelytila Laiturilla, Helsingin kaupungintalolla sekä verkkosivuilla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat. Kaavaehdotukseen ja muuhun aineistoon voi tutustua myös yleiskaava.fi-sivustolla.

Yleiskaavan valmistelijat ovat Laiturilla keskustelemassa kaavakartan äärellä maanantaista torstaihin 30.11.–3.12. kello 16–18 sekä tiistaisin 8.12., 15.12., 12.1., 19.1. ja 26.1. kello 16–18. Laituri sijaitsee vanhalla linja-autoasemalla Kampissa osoitteessa Narinkka 2.

Kaavaehdotuksesta on mahdollista jättää muistutuksia nähtävilläolon ajan. Muistutukset ja lausunnot käsitellään kaupunkisuunnittelulautakunnassa viimeistään syksyllä 2016, minkä jälkeen ehdotus etenee kaupunginhallituksen ja -valtuuston päätettäväksi loppuvuodesta 2016.

Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti yleiskaavaehdotuksesta 10. marraskuuta. Yleiskaavalla vaikutetaan siihen, millainen Helsinki on vuosikymmenten kuluttua. Ehdotuksessa varaudutaan Helsingin kasvuun noin 865 000 asukkaan kaupungiksi vuoteen 2050 mennessä. Kaavassa mahdollistetaan myös vähintään 170 000 uuden työpaikan sijoittuminen Helsinkiin.

Kaavaehdotus myös karttapalvelussa

Yleiskaavaehdotus on lisätty aineistoksi Helsingin karttapalveluun. Palvelussa kaavakartan eri osia klikkaamalla saa tietoa siitä, mitä eri kaavamerkinnät tarkoittavat. Kaavamääräysten lisäksi palveluun on linkitetty eri alueita koskevat raportit sekä muut aineistot ja teemakartat.

Karttapalvelussa kaavaehdotusta voi tarkastella päällekkäin esimerkiksi opaskartan kanssa, jolloin kaavaehdotuksen esittämiä muutoksia voi verrata nykytilanteeseen.

Yleiskaavaehdotus Helsingin karttapalvelussa löytyy osoitteesta kartta.hel.fi/yleiskaava.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yleiskaava-arkkitehti Marja Piimies, Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, p. 09 310 37329

Yleiskaavapäällikkö Rikhard Manninen, Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, p. 09 310 37160

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto
Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto
PL 2100
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1673http://www.hel.fi/ksv
Kaupunkisuunnitteluvirasto vastaa Helsingin kaavoituksesta ja liikenteen suunnittelusta. Tavoitteenamme on kehittää Helsingistä urbaani, viihtyisä ja kaupunkirakenteeltaan tiivistyvä kaupunki. Haluamme luoda edellytykset riittävän suurelle ja laadukkaalle asuntorakentamiselle, hyville lähipalveluille ja monipuolisille elinkeinoille. Pysy ajan tasalla kaupunkisuunnittelusta – tilaa Suunnitelmavahti: www.hel.fi/suunnitelmavahti

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto

Tutustu Laiturin näyttelyssä Eliel Saarisen kädenjälkeen Helsingissä30.5.2017 14:39:19 EESTTiedote

Näyttely "Helsingistä on tullut suurkaupunki! – Eliel Saarinen ja Helsinki" avataan torstaina 1. kesäkuuta näyttelytila Laiturilla Kampissa. Näyttely on kattava läpileikkaus arvostetun arkkitehdin perinnöstä pääkaupunkimme katukuvassa. ”On hämmästyttävää, että koskaan aikaisemmin Saarisen Helsingin tuotantoa ei ole tarkasteltu yhtenä kokonaisuutena”, toteaa dosentti Timo Tuomi. Laiturin kesänäyttely tarjoaa nostalgisia kuvia menneen ajan Helsingistä ja rohkaisee arkkitehtuurifaneja bongaamaan kaikki kaksikymmentä Elielin suunnittelemaa rakennusta Munkkiniemestä Vuosaareen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme