Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto, HUS ja Boehringer Ingelheim tiivistävät yhteistyötään ja solmivat raamisopimuksen

Jaa

Osapuolet ovat allekirjoittaneet puitesopimuksen, jonka myötä yhteistyötä syvennetään ja monipuolistetaan. Yhteistyön avulla Meilahden kampus muun muassa vahvistaa osaamistaan varhaisen vaiheen lääketutkimuksessa ja dataan pohjautuvassa tutkimuksessa.

Helsingin yliopiston lääketieteellinen tiedekunta ja HUS Helsingin yliopistollinen sairaala ovat allekirjoittaneet yhteisen puitesopimuksen kansainvälisen lääkeyhtiön Boehringer Ingelheimin kanssa.

– Jo aiemmin olemme tehneet pitkään yhteistyötä muun muassa kliinisissä potilastutkimuksissa, esimerkiksi keuhkofibroosilääkkeen kehityksessä. Uuden sopimuksen avulla tiivistämme ja monipuolistamme yhteistyötämme niin opetuksessa, koulutuksessa kuin tutkimustoiminnassakin, kertoo lääketieteellisen tiedekunnan dekaani Risto Renkonen.

Varhaisen vaiheen lääketutkimusta, satsaus myös dataan

Vahvemman yhteistyön avulla Helsingin yliopisto ja HUS voivat tehdä yhteisellä kampuksella tutkimusta aiempaa suuremmalla volyymilla: yhteistyö tuo mahdollisuuden osaamisen syventämiseen esimerkiksi varhaisen vaiheen lääketutkimuksessa, johon Boehringer Ingelheim on keskittynyt.

Yrityskumppanin kanssa on myös mahdollisuus kehittää datapohjaista tutkimusta, jota kampuksella tehdään koko ajan enemmän ja jossa Boehringer Ingelheimilla on jo ennestään paljon akateemista yhteistyötä.

Osapuolet sopivat tulevat yhteistyöprojektit puitesopimuksen yhteydessä perustetussa ohjausryhmässä.

– HUSilla ja Helsingin yliopistolla on aiemmin solmituista vastaavista raamisopimuksista ja niiden mukanaan tuomasta eteenpäin vievästä yhteistyöstä erinomaisia kokemuksia, joita varmasti syntyy myös nyt solmittavasta suhteesta Boehringer Ingelheimin kanssa, sanoo HUSin tutkimusjohtaja Anne Pitkäranta.

– Puitesopimus on merkittävä askel yhteistyömme syventämisessä. Suomessa on avautumassa paljon mahdollisuuksia tutkimusrintamalla, joten yhteisellä panostuksellamme on merkitystä myös Suomen rajojen ulkopuolella, sanoo Boehringer Ingelheimin lääketieteellinen johtaja Jarmo Kaukua.

Lisätietoja:

Risto Renkonen, dekaani, lääketieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto
Puh. 02 941 25 110
risto.renkonen@helsinki.fi

Anne Pitkäranta, tutkimusjohtaja, HUS
Puh. 040 643 0511
anne.pitkaranta@hus.fi

Jarmo Kaukua, lääketieteellinen johtaja, Boehringer Ingelheim Finland Ky
Puh. 040 455 3868
jarmo.kaukua@boehringer-ingelheim.com

**********************************

Ystävällisin terveisin

Elina Kirvesniemi, viestinnän asiantuntija, Helsingin yliopisto
elina.kirvesniemi@helsinki.fi 050 409 6469

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme