Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto on maailman 56. paras yliopisto

Jaa

Helsingin yliopisto piti viimevuotisen sijoituksensa tänään julkaistussa Shanghain yliopistovertailussa.

Helsingin yliopisto uusi viimevuotisen ennätyssijoituksensa ja on sijalla 56 Shanghain yliopistovertailussa. Samalla yliopisto pysyy tavoitteessaan nousta maailman 50 parhaan yliopiston joukkoon. 

Rehtori Jukka Kola toteaa sijoituksen pohjautuvan Helsingin yliopiston korkeatasoiseen, laajaan ja vaikuttavaan tutkimukseen.

– Kiitos tästä sijoituksesta kuuluu yliopiston motivoituneelle henkilökunnalle ja huippututkijoille. Heidän työnsä ansiosta yliopisto on säilyttänyt asemansa kovasta kilpailusta huolimatta, Kola sanoo.

Suomalaisyliopistoista Helsingin yliopisto on ainoana maailman sadan parhaan joukossa. Seuraavana tulee Itä-Suomen yliopisto, joka ylsi sijoille 301–400. Aalto-yliopisto, Oulun yliopisto ja Turun yliopisto ovat sijoilla 401–500.

Helsingin yliopisto oli pohjoismaisista yliopistoista vertailun eli yliopistorankingin kolmanneksi paras. Edellä olivat vain Kööpenhaminan yliopisto (30.) ja Karoliininen instituutti (45.). 

Maailmassa on noin 17 000 yliopistoa. Shanghain 800 parhaan yliopiston listalle mahtui 29 pohjoismaista yliopistoa: 11 Ruotsista, seitsemän Suomesta, kuusi Tanskasta, neljä Norjasta sekä yksi yliopisto Islannista.

Vertailussa ensimmäisen sijan sai jälleen yhdysvaltalainen Harvardin yliopisto. Maailman 20 parhaan yliopiston listalle mahtui vain neljä yliopistoa Yhdysvaltojen ulkopuolelta.

Lue lisää yliopistovertailuista eli rankingeista

Siteeratuimpia tutkijoita Helsingin yliopistossa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
- kehittämispäällikkö Markus Laitinen, p. 050 402 8967, markus.laitinen@helsinki.fi
- asiantuntija Markku Javanainen, p. 050 435 5622, markku.javanainen@helsinki.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Anarkistit haluavat tarjota omaleimaisen poliittisen vaihtoehdon22.2.2018 10:48Tiedote

Väitöstutkimus osoittaa, että anarkistit pyrkivät tarjoamaan poliittiseen toimintaan selvän vaihtoehdon. Tähän kuuluu esimerkiksi se, että anarkistit haluavat ylläpitää uskoa perustavan yhteiskunnallisen muutoksen mahdollisuuteen. Anarkistit tavoittelevat ”yhteisöllisen yksilöllisyyden” yhteiskuntaa, jossa yksilönvapaus ja tasa-arvo ovat sopusoinnussa ja jonka hallinta perustuu lakien sijaan keskinäisiin sopimuksiin.

Laatuongelmat lisäävät ristiriitoja hoivajohtajien ja hoitajien välille21.2.2018 09:00Tiedote

Hoivatyöntekijät voivat nähdä itseensä kohdistuvat odotukset kohtuuttomina, mutta tilanne on hankala myös hoivatyön lähijohtajille: Yhteiskuntapoliittisten odotusten mukaisesti hoivajohtajien tulisi ratkaista hoivan laatuongelmia aktivoimalla alaisiaan. Mikäli alaiset kyseenalaistavat aktivoinnin mielekkyyden, näyttäytyy johtajien työ mahdottomana, jopa haitallisena, ilmenee Helsingin yliopiston väitöstutkimuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme