Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto sijalla 99 kansainvälisessä THE-yliopistovertailussa

Jaa

Helsingin yliopisto on suomalaisista yliopistoista ykkönen ja pohjoismaisista neljänneksi paras.

Helsingin yliopisto on sijalla 99 kansainvälisessä Times Higher Education -lehden yliopistovertailussa.

THE-rankingissa on 13 osatekijää, jotka kuvaavat yliopiston mainetta, tutkimusten määrää ja laatua, rahoitusta, opiskelijoiden määrää ja tohtorintutkintojen määrää opettajaa kohden sekä ulkomaisten opiskelijoiden osuutta.

Helsingin yliopiston sijoitus laski viime vuoteen verrattuna yhdeksän pykälää sijalle 99. Pudotus johtui heikkenemisessä esimerkiksi yrityksiltä saadussa rahoituksessa ja ulkomaisten opiskelijoiden osuudessa. Tärkeässä maine-osatekijässä Helsingin yliopiston maine kuitenkin koheni 14 pykälää sijalle 101.

Helsingin yliopisto on vertailussa neljänneksi paras pohjoismainen yliopisto. Edellä ovat ruotsalaiset Karoliininen instituutti (40.) Uppsalan yliopisto (87.) ja Lundin yliopisto (98.) Suomalaisyliopistoista Helsingin yliopisto on ykkönen. Aalto-yliopisto on sijalla 181.

Toisin kuin useimmissa muista yliopistorankingeissa THE-vertailun kärjessä eivät ole yhdysvaltalaiset yliopistot vaan kaksi brittiläistä yliopistoa, Oxford (1.) Cambridge (2.).

Helsingin yliopisto sijoittuu maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon useissa eri kansainvälisissä vertailuissa.

Lue lisää:

Times Higher Education -lehden rankingit 2019 https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2019/world-ranking#

Helsingin yliopiston sijoitukset ja tietoa tärkeimmistä vertailuista https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto/mika-yliopistoranking

Mitä yliopistovertailut mittaavat? https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/korkeakoulu-tiedepolitiikka/rankingin-resepti.-mita-yliopistovertailu-tarkoittaa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Asiantuntija Markku Javanainen, Helsingin yliopiston tieto- ja analytiikkapalvelut: markku.javanainen@helsinki.fi, 02941 44364

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Kansainvälinen tutkimus auttoi lopettamaan peltosirkun metsästyksen Ranskassa23.5.2019 08:55:38 EESTTiedote

Suomessa äärimmäisen uhanalainen peltosirkku on ollut Ranskassa perinteinen kulinaristinen herkku. Luonnonsuojelujärjestöt ovat vastustaneet sen laitonta, mutta silti jatkunutta metsästystä pitkään, ja vuonna 2016 Euroopan komissio määräsi Ranskan lopettamaan metsästämisen harjoittamisen ja vei asian lintudirektiivin vastaisena EU:n tuomioistuimeen. Euroopan laajuinen tutkimus osoitti, että Ranskassa tapahtuva perinteinen peltosirkun metsästys on kestämätöntä. Ranskan valtio päätti tämän tutkimuksen tulosten perusteella suojella peltosirkun tiukasti ja saada metsästyksen loppumaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme