Helsingin yliopisto: Uuden hallituksen panostettava osaamiseen
- Katsomme toiveikkaasti hallitusneuvotteluihin: suurimmat puolueet ovat vaalien alla käydyissä keskusteluissa viestineet, että Suomen menestys pohjaa jatkossakin koulutukseen ja korkeaan osaamiseen, Helsingin yliopiston rehtori Sari Lindblom toteaa. Myös hallitustunnustelijan kysymyksissä puolueille heijastuu osaamisen välttämättömyys talouden kasvulle.
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen rahoituksen turvaaminen on lähtökohta sille, että yliopistot voivat rakentaa Suomen tulevaa hyvinvointia. Tämä tarkoittaa yliopistoindeksin voimassa pitämistä sekä TK-rahoituslain mukaista etenemistä.
- Yliopistoindeksi on meille elintärkeä. Sen lisäksi ainakin puolet tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan rahoituksesta tulee ohjata julkisrahoitteiseen tutkimusvetoiseen kokonaisuuteen. Siihen kuuluvat muun muassa yliopistot, Suomen Akatemia ja esimerkiksi yliopistoille suoraan ohjattava tuki niiden omaan innovaatiotoimintaan, Helsingin yliopiston kansleri Kaarle Hämeri toteaa.
Korkeakoulutuksen lisäksi Helsingin yliopisto kantaa huolta koko koulutusketjusta. Koko koulutuspolun varhaiskasvatuksesta tohtoriksi asti on oltava kunnossa.
-Suomi on pieni maa, ja siksi on pidettävä huolta siitä, että kaikki lapset ja nuoret saavat parhaan mahdollisen koulutuksen. Koulutusresurssejamme on vahvistettava selvästi ja pitkäjänteisesti. Korkeakoulujen aloituspaikkojen lukumäärää erityisesti Uudenmaan korkeakouluissa on lisättävä ja lisäykseen on osoitettava riittävä pysyvä rahoitus, Lindblom toteaa.
Yhteyshenkilöt
Rehtori
Sari Lindblom
puh. 02941 22210
Kansleri
Kaarle Hämeri
puh. 02941 22206
Yhteyspäällikkö
Tanja Remes
puh. 0294 123386
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Mediakutsu: Tervetuloa Kilpisjärven Tiedepolkujen avajaisiin 8.6.20231.6.2023 16:02:33 EEST | Kutsu
Kilpisjärven Tiedepolut -applikaatio tarjoaa matkailijalle kurkistuksen maiseman taakse kiehtovan tiedesisällön kautta. Avajaisiin voi osallistua paikan päällä Kilpisjärven tutkimusasemalla tai livestriimin välityksellä.
Huono koulumenestys on yhteydessä suurempaan mielenterveyshäiriöiden riskiin1.6.2023 07:50:00 EEST | Tiedote
Vaikka mielenterveyden ongelmat koskettavat suurta osa ihmisistä jossain elämänvaiheessa, ne korostuvat tutkimuksen mukaan erityisesti heillä, jotka ovat pärjänneet huonosti peruskoulussa.
Unkarin illiberaali hallinto täyttää ’fasistisen minimin’31.5.2023 08:45:00 EEST | Tiedote
Unkarin illiberaali hallinto ei haikaile maan totalitaariseen menneisyyteen, vaan on tulevaisuuteen suuntautuva järjestelmä. Väitöstutkimuksen mukaan Viktor Orbánin ultranationalistinen ja vallankumouksellinen politiikka täyttää historioitsijoiden määrittelemän ’fasistisen minimin.’
Tervetuloa juhliin! Luonnontieteellisen museon uusi Juhlat metsässä -näyttely avautuu 3.6.202330.5.2023 11:00:00 EEST | Tiedote
Luomuksen Eläintieteen yksikön kokoelmat muuttivat Pohjoiselle Rautatiekadulle 1923 ja se on samalla Luonnontieteellisen museon syntyhetki. Satavuotista historiaa juhlistetaan tänä vuonna monin tavoin, muun muassa 3.6.2023 yleisölle avautuvalla Juhlat metsässä -näyttelyllä. Media voi tutustua näyttelyyn etukäteen perjantaina 2.6.2023.
Tunturipöllö ja kuningaskalastaja ovat Suomen hurmaavimmat linnut30.5.2023 08:00:00 EEST | Tiedote
Tuore tutkimus selvitti, mitkä lintulajit viehättävät ihmissilmää ja millaisia lajeja pidetään puolestaan ulkonäön perusteella vaatimattomina. Petolinnuista tai pienikokoisista ja värikkäistä lajeista pidettiin eniten.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme