Helsingin yliopisto

Helsingin yliopiston arkeologian opiskelijoiden kaivaukset Bodomin murhapaikalla

Jaa

Kaivauksilla pyritään selvittämään arkeologian menetelmillä sitä, minkälaisia jälkiä murhapaikalla tapahtuman jälkeen käyneet ihmiset ovat jättäneet jälkeensä ja mitä tämä aineisto voi kertoa heistä.

Kaivauspaikka Bodominjärvellä. Kuvaaja Emmi Karvinen.
Kaivauspaikka Bodominjärvellä. Kuvaaja Emmi Karvinen.

Bodominjärvi tuli tunnetuksi 1960-luvulla kolmoismurhan myötä. 

Kaivaukset ovat osa kaivausprojektikurssia, jossa perehdytään kaivauksen suunnitteluun ja raportointiin. Kurssilla opiskelijat suunnittelevat ja organisoivat ryhmissä kaivaukset valitsemalleen kohteelle, joka ei ole kiinteä muinaisjäännös.

Kaivauksilla yritetään tavoittaa materiaalisia jäänteitä ja merkkejä ihmistoiminnasta 60-luvulta nykypäivään. Lisäksi halutaan selvittää sitä, mistä syistä ihmiset käyvät edelleen murhapaikalla. Kaivaus toteutetaan kaivamalla useita 1 m x 1 m -kokoisia koekuoppia eri puolille niemeä. Kaivauksia varten on saatu maankäyttölupa Espoon kaupungilta.

Arkeologia mielletään perinteisesti esihistoriaa ja historiallista aikaa tutkivaksi tieteeksi, mutta arkeologisilla menetelmillä voidaan tutkia myös moderniin aikaan liittyviä kohteita, sillä ihmistoiminta jättää jälkiä maaperään ja ympäristöön.

Helsingin yliopiston arkeologian opiskelijat järjestävät kaivaukset Bodomin murhapaikalla toukokuussa 2019. Kaivaukset järjestetään 20.-24.5.2019. 

Median edustajat ovat tervetulleita vierailemaan kaivauspaikalla 23.-24.5. Vierailuista pyydetään sopimaan ennalta kaivausten johtajien kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja kaivausten johtajilta:

Tia Niemelä (0407178552) tia.niemela@helsinki.fi

Emmi Karvinen (0505112102) emmi.karvinen@helsinki.fi

Kuvat

Kaivauspaikka Bodominjärvellä. Kuvaaja Emmi Karvinen.
Kaivauspaikka Bodominjärvellä. Kuvaaja Emmi Karvinen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme