Helsingin yliopisto

Helsingin yliopiston Cicero Learning mukaan Illuminated-konsortioon

Jaa

Cicero Learning -verkoston uusi yhteistyökumppani on Espanjasta johdettu Illuminated projekti, joka saa rahoituksensa Erasmus+-ohjelmasta. Hankkeessa kehitetään opettajien täydennyskoulutusta kognitiivisen neurotieteen näkökulmasta. Konsortiossa ovat mukana Espanja, Suomi, Portugali ja Kreikka.

Kuva: Taru Auranne
Kuva: Taru Auranne

Illuminated viittaa kasvatus- ja oppimistutkimuksen akronyymiin SOLiin (science of learning), joka tarkoittaa espanjaksi aurinkoa. Illuminated-hankkeen tavoitteena on tuoda esiin tehokkaita opetusmenetelmiä ja jakaa niistä tietoa kansainvälisesti. Opettajilla ja kasvattajilla on käytössään paljon uusia opetusmenetelmiä, ja Illuminated tarjoaa tukea siinä miten neurotieteellisen ja kognitiivisen tutkimuksen antia voidaan hyödyntää oppimisessa ja menetelmien valinnassa.

Illuminated-hanketta koordinoi väitöskirjaa tekevä Marc Beardsley  Pompeu Fabran yliopistosta Barcelonasta.

– Illuminated-konsortion tarkoituksena on tarjota neurotieteellisen tutkimuksen ja kognitiivisten periaatteiden avulla innostavaa täydennyskoulutusta opettajille, Beardsley kertoo.

Täydennyskoulutusta tarjotaan konsortion kaikissa maissa eli Espanjassa, Suomessa, Kreikassa ja Portugalissa.

– Haluamme, että mahdollisimman moni opettaja pääsee uusimman aivotutkimustiedon äärelle. Otamme tietenkin huomioon eri maiden opettajien hyvinkin erilaiset lähtötiedot ja taidot sekä maiden erilaiset tilanteet kouluissa, konsortiossa mukana oleva kasvatustieteen professori Minna Huotilainen toteaa.

– Tässä on omat haasteensa.

Illuminated –projektissa esitellään muistitutkimuksen antia oppimiselle, niin että  opettajat voivat hyödyntää sitä opetuksessaan. Opettajat ovat kaikissa maissa ammattilaisia, jotka tuntevat oppimisen ongelmat ja ovat valmiita itsekin oppimaan uutta.

Konsortiossa on mukana aivotutkijoita Helsingin yliopistosta, kasvatuksen modernien keinojen tuntijoita Metropolia ammattikorkeakoulusta (muun muassa MOOC), kasvatusteknologian asiantuntijoita Kreikasta ja tieteen popularisoinnin asiantuntijoita Portugalista.

Illuminated järjestää opettajille kaikilla kouluasteilla alakoulusta lukioon ja aikuiskoulutukseen asti työpajoja kaikissa neljässä yhteistyömaassa, suunnittelee heille MOOCin ja valmistelee välineistöä, jolla voidaan tukea paikallisia opettajia kaikissa neljässä maassa. Helsingissä jo pidetyissä työpajoissa osallistujat saivat tietoa musiikin, liikunnan ja unen tärkeydestä parhaaseen mahdolliseen oppimiseen.  

Maksuttomat työpajat jatkuvat syksyllä. Uusista työpajoista saa parhaiten tietoa seuraamalla Cicero Learning –verkoston tiedotusta.

Lisätietoja:

Minna Huotilainen,  040 560 8304, minna.huotilainen@helsinki.fi

Mari Tervaniemi, mari.tervaniemi@helsinki.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Taru Auranne
Kuva: Taru Auranne
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Kissojen ja koirien bakteerien antibioottiresistenssi on vähentynyt16.11.2018 09:38Tiedote

Kissojen ja koirien bakteereiden vastustuskyky antibiooteille on vähenemässä monen vuoden jälkeen. Tilanteen paranemiseen on todennäköisesti vaikuttanut antibioottien vähentynyt käyttö. Vaikka kehitys on ollut valoisampaa, monien antibioottien kohdalla vastustuskykyisten kantojen osuus on edelleen liian suuri ja aktiivisia toimia tarvitaan, kertoo Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan kliinisen mikrobiologian laboratorio. Seurantatieto on kerätty vuosilta 2014–2017.

Yksin asuvan kohtuullinen minimibudjetti on noin 1 400 euroa kuukaudessa15.11.2018 10:13Tiedote

Esimerkkitalouksien välttämättömien kulujen yhteissumma kuukaudessa vaihtelee pääkaupunkiseudulla yksin asuvien alle 45-vuotiaiden noin 1 380 eurosta kahden vanhemman ja kolmilapsisen perheen noin 4 250 euroon. Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskuksessa on selvitetty, mitä tavaroita ja palveluita kuluttaja tarvitsee, jotta tulee toimeen, voi ylläpitää terveyttä ja voi kokea osallistuvansa yhteiskunnalliseen toimintaan Suomessa.

Tervakapitalismi mullisti kainuulaisten elämän 1800-luvulla14.11.2018 15:24Tiedote

Tutkimuksen mukaan tervatalous asemoitui 1800-luvun Kainuuseen erityisessä historiallisessa kontekstissa. Tervakapitalismin muotoutumista määrittivät kapitalistisen maailmanjärjestelmän, Suomen suurruhtinaskunnan ja Pohjois-Suomen talousalueen yhteiskunnallisten rakenteiden sekä toimijoiden voimasuhteet. Lähes vuosisadan jatkunut tervakapitalismi mullisti perin pohjin kainuulaisten elämän ja luontokäsitykset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme