Helsingin yliopisto

Helsingin yliopiston Cicero Learning mukaan Illuminated-konsortioon

Jaa

Cicero Learning -verkoston uusi yhteistyökumppani on Espanjasta johdettu Illuminated projekti, joka saa rahoituksensa Erasmus+-ohjelmasta. Hankkeessa kehitetään opettajien täydennyskoulutusta kognitiivisen neurotieteen näkökulmasta. Konsortiossa ovat mukana Espanja, Suomi, Portugali ja Kreikka.

Kuva: Taru Auranne
Kuva: Taru Auranne

Illuminated viittaa kasvatus- ja oppimistutkimuksen akronyymiin SOLiin (science of learning), joka tarkoittaa espanjaksi aurinkoa. Illuminated-hankkeen tavoitteena on tuoda esiin tehokkaita opetusmenetelmiä ja jakaa niistä tietoa kansainvälisesti. Opettajilla ja kasvattajilla on käytössään paljon uusia opetusmenetelmiä, ja Illuminated tarjoaa tukea siinä miten neurotieteellisen ja kognitiivisen tutkimuksen antia voidaan hyödyntää oppimisessa ja menetelmien valinnassa.

Illuminated-hanketta koordinoi väitöskirjaa tekevä Marc Beardsley  Pompeu Fabran yliopistosta Barcelonasta.

– Illuminated-konsortion tarkoituksena on tarjota neurotieteellisen tutkimuksen ja kognitiivisten periaatteiden avulla innostavaa täydennyskoulutusta opettajille, Beardsley kertoo.

Täydennyskoulutusta tarjotaan konsortion kaikissa maissa eli Espanjassa, Suomessa, Kreikassa ja Portugalissa.

– Haluamme, että mahdollisimman moni opettaja pääsee uusimman aivotutkimustiedon äärelle. Otamme tietenkin huomioon eri maiden opettajien hyvinkin erilaiset lähtötiedot ja taidot sekä maiden erilaiset tilanteet kouluissa, konsortiossa mukana oleva kasvatustieteen professori Minna Huotilainen toteaa.

– Tässä on omat haasteensa.

Illuminated –projektissa esitellään muistitutkimuksen antia oppimiselle, niin että  opettajat voivat hyödyntää sitä opetuksessaan. Opettajat ovat kaikissa maissa ammattilaisia, jotka tuntevat oppimisen ongelmat ja ovat valmiita itsekin oppimaan uutta.

Konsortiossa on mukana aivotutkijoita Helsingin yliopistosta, kasvatuksen modernien keinojen tuntijoita Metropolia ammattikorkeakoulusta (muun muassa MOOC), kasvatusteknologian asiantuntijoita Kreikasta ja tieteen popularisoinnin asiantuntijoita Portugalista.

Illuminated järjestää opettajille kaikilla kouluasteilla alakoulusta lukioon ja aikuiskoulutukseen asti työpajoja kaikissa neljässä yhteistyömaassa, suunnittelee heille MOOCin ja valmistelee välineistöä, jolla voidaan tukea paikallisia opettajia kaikissa neljässä maassa. Helsingissä jo pidetyissä työpajoissa osallistujat saivat tietoa musiikin, liikunnan ja unen tärkeydestä parhaaseen mahdolliseen oppimiseen.  

Maksuttomat työpajat jatkuvat syksyllä. Uusista työpajoista saa parhaiten tietoa seuraamalla Cicero Learning –verkoston tiedotusta.

Lisätietoja:

Minna Huotilainen,  040 560 8304, minna.huotilainen@helsinki.fi

Mari Tervaniemi, mari.tervaniemi@helsinki.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Taru Auranne
Kuva: Taru Auranne
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uusia suosituksia päättäjille vuosien pohjoismaisen tieteellisen tutkimusyhteistyön pohjalta: Tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden edistäminen pohjoismaisessa koulutuksessa21.2.2019 09:15:52Tiedote

Syrjintä, syrjäytyminen ja sosiaalinen eriytyminen ovat yllättävän yleisiä ilmiöitä pohjoismaisissa kouluissa, osoittavat tutkimustulokset 14 yliopistossa kahdeksassa eri maassa. Ryhmä tutkijoita kokosi äskettäin voimansa tarkoituksenaan tuoda esille tutkimukseen pohjautuvaa tietoa ja tällä tavoin auttaa päättäjiä kehittämään pohjoismaisia koulutusjärjestelmiä entistä tasa-arvoisemmiksi ja oikeudenmukaisemmiksi. Tämän työn tuloksena on selkeä kolmen kohdan ohjeistus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme