Helsingin yliopisto

Helsingin yliopiston hallituksen 2022–2025 puheenjohtajaksi Niklas Bruun

Jaa

Helsingin yliopiston hallitus valitsi järjestäytymiskokouksessaan 9.12. puheenjohtajakseen OTT Niklas Bruunin. Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin FT Ilona Herlin. Hallituksen toimikausi on neljä vuotta 1.1.2022–31.12.2025.

Niklas Bruun. Kuva: Veikko Somerpuro
Niklas Bruun. Kuva: Veikko Somerpuro

Niklas Bruun on Svenska handelshögskolanin kauppaoikeuden emeritusprofessori. Hän on toiminut muun muassa Helsingin yliopiston yksityisoikeuden ruotsinkielisenä professorina sekä yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan puheenjohtajana.

Ilona Herlin on yksi Cargotec Oy:n omistajista ja Helsingin yliopiston dosentti. Hän on väitellyt tohtoriksi Helsingin yliopistossa vuonna 1998. Herlin on toiminut Helsingin yliopiston hallituksessa myös kaudella 2018–2021.

Helsingin yliopiston hallituksessa on yhteensä 12 jäsentä, joista seitsemän jäsentä edustaa yliopistoyhteisöä ja viisi jäsentä valitaan yliopistoyhteisön ulkopuolelta. Hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja valitaan yliopistoyhteisön ulkopuolisista jäsenistä.

Helsingin yliopiston hallitus 2022–2025

Niklas Bruun (puheenjohtaja)
Ilona Herlin (varapuheenjohtaja)
Paula Karhunen (opiskelijajäsen, toimikausi 1.1.2022–31.12.2023)
Markku Kulmala
Sanni Lehtinen
Henrik Meinander
Marja Mikkola
Mari Pantsar
Risto Renkonen
Ilona Riipinen
Timo Valtonen
Sebastian Österman (opiskelijajäsen, toimikausi 1.1.2022–31.12.2023)

Yhteyshenkilöt

Hallintojohtaja Esa Hämäläinen
p. 02941 22212
esa.hamalainen@helsinki.fi

Emeritusprofessori Niklas Bruun
niklas.bruun@hanken.fi
p. 050 599 6801

Kuvat

Niklas Bruun. Kuva: Veikko Somerpuro
Niklas Bruun. Kuva: Veikko Somerpuro
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme