Helsingin yliopisto

Helsingin yliopiston innovaatiot saavat apua kaupallistamiseen ja kansainvälistymiseen uuden yhteistyön kautta

Jaa

Helsingin Innovaatiopalvelut Oy aloittaa yhteistyön Xinovan kanssa. Tavoitteena on viedä Helsingin yliopistossa tehdyn tutkimuksen tuloksia ja teknologiaa kansainvälisille markkinoille.

Helsingin yliopiston rahastojen omistama Helsingin Innovaatiopalvelut Oy (HIS) on solminut merkittävän yhteistyösopimuksen kansainvälisen innovaatioiden kaupallistamiseen keskittyvän yhtiön, Xinovan kanssa. Yhteistyön tavoitteena on Xinovan maailmanlaajuisen verkoston avulla yhdistää Helsingin yliopiston kaupallistamishankkeita ja spinout-yrityksiä kansainvälisten sijoittajien, yrittäjien ja asiakkaiden kanssa.

- Varhaisen vaiheen sijoittajia on vähän. Vielä vähemmän on niitä, jotka osaamisellaan, kokemuksellaan ja kontakteillaan kykenevät auttamaan uusia yrityksiä globaaleille markkinoille. Xinovan kontaktien kautta avautuvat erinomaiset mahdollisuudet tavoittaa kansainvälisiä sijoittajia sekä löytää perustettaviin yrityksiin avainhenkilöitä ja yhteistyökumppaneita, Helsingin Innovaatiopalvelut Oy:n toimitusjohtaja Jari Strandman linjaa yhteistyön tavoitteita.

Xinovan laaja verkosto avaa maailmanlaajuisia näkymiä

Helsingin yliopisto on ensimmäinen eurooppalainen yliopisto, joka tekee näin laajaa ja tiivistä yhteistyötä Xinovan kanssa. Yhtiön toimitusjohtaja Edward Jung on yksi maailman johtavista keksijöistä. Jungilla on yli 1000 patenttia. Hän oli Microsoftin tutkimus- ja kehitysorganisaation pääarkkitehti koko 1990-luvun. Vuosittainen budjetti oli yli 4 miljardia dollaria. Jätettyään Microsoftin Jung oli perustamassa yli kymmentä yritystä, kuten Terrapoweria, Kymetaa, Vigilancea ja Benemilkia. Hän perusti Xinova-toimintamallin vuonna 2005 Aasiaan.

- Suomi on jo pitkään saanut tunnustusta erinomaisesta tutkimuksestaan ja innovointikyvystään ja pidämme Helsingin yliopistoa yhtenä maailman johtavista tiedeyliopistoista. Kumppanuus auttaa kansainvälistämään yliopistossa syntyneitä käänteentekeviä innovaatioita, jotka voivat vaikuttaa myönteisesti miljoonien ihmisten elämään, sanoo Edward Jung.

Yhteistyö on jo tuonut tuloksia, sillä Xinova auttoi toimitusjohtaja Michael Steinin rekrytoimisessa syöpärokotetta kehittävään Valo Therapeutics -yritykseen. Xinovan tiimi on myös auttanut Valo Therapeuticsia löytämään sijoittajia yhtiöön. 

Helsingin ylipiston spinout-yritykset perustetaan myös jatkossa Suomeen, kuitenkin hyödyntäen kansainvälisempää sijoittajakuntaa ja globaalisti testattuja kaupallistamismalleja. Esimerkiksi Xinovan Senior Vice President Chris Somogyi on kehittänyt uuden metodin innovaatioiden arviointimalleihin ja investointien ajoitukseen. Metodi perustuu Somogyin vuosikymmenien kokemukseen ympäri maailmaa. Somogyi kertoo metodistaan liitteenä olevassa videossa.

Taustatietoa:

Helsingin Innovaatiopalvelut Oy

Helsingin yliopiston rahastojen omistama Helsingin Innovaatiopalvelut Oy auttaa Helsingin yliopiston tutkijoita kaupallistamaan tutkimustuloksiaan. HIS arvioi tutkimusideoiden kaupallista merkitystä ja auttaa tutkijoita kaupallistamisen valmistelussa tarvittavan rahoituksen hankinnassa, lisensoinnissa ja patentoinnissa sekä spinout-yritysten perustamisessa. HIS auttaa perustettavia yrityksiä myös sijoitusten hankinnassa ja tiimien kokoamisessa.

Xinova

Xinova on 12 000 keksijän yhteisö, joka on keskittynyt muuttamaan suuria ongelmia vielä suuremmiksi ratkaisuiksi. Xinova työskentelee yritysten kanssa ympäri maailmaa tuodakseen innovaatioita markkinoille. Jakamalla riskejä ja tuottoja, Xinova houkuttelee parhaimmat keksijät ympäri maailmaa. Innovaatioiden sisältämää riskiä jakamalla Xinovan kumppanit pääsevät markkinoille nopeammin ja tehokkaammin. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Seattlessa ja henkilökuntaa on Helsingin lisäksi Beijingissä, Bangaloressa, Israelissa, Soulissa, Singaporessa, Sydneyssä, Tokiossa ja Wienissä.

Bringing innovations to global markets - Helsinki Innovation Services partners with Xinova

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin Innovaatiopalvelut Oy:
Toimitusjohtaja Jari Strandman, jari.strandman@helsinki.fi, puh. 0400 7006968

Xinova:
Suomi: Eliot Baker ebaker@xinova.com puh. 050 3482101
Yhdysvallat: Travis Murdock tmurdock@xinova.com puh. +1 6507506055

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Kansainvälinen tutkimus auttoi lopettamaan peltosirkun metsästyksen Ranskassa23.5.2019 08:55:38 EESTTiedote

Suomessa äärimmäisen uhanalainen peltosirkku on ollut Ranskassa perinteinen kulinaristinen herkku. Luonnonsuojelujärjestöt ovat vastustaneet sen laitonta, mutta silti jatkunutta metsästystä pitkään, ja vuonna 2016 Euroopan komissio määräsi Ranskan lopettamaan metsästämisen harjoittamisen ja vei asian lintudirektiivin vastaisena EU:n tuomioistuimeen. Euroopan laajuinen tutkimus osoitti, että Ranskassa tapahtuva perinteinen peltosirkun metsästys on kestämätöntä. Ranskan valtio päätti tämän tutkimuksen tulosten perusteella suojella peltosirkun tiukasti ja saada metsästyksen loppumaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme