Helsingin yliopisto

Helsingin yliopiston ja F-Securen suosittu tietoturva-alan MOOC-kurssi taas käyntiin

Jaa

Yhteisen verkkokurssin opetus alkaa lokakuun lopussa. Viime vuonna kurssia seurasi yli 50 000 henkeä niin Euroopassa kuin Pohjois-Amerikassa. Kirjautuminen kurssille avautuu 31.10.2017 kello 10.

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitos ja F-Secure käynnistävät toistamiseen yhteistyössä tietoturvaan liittyvän ilmaisen ja kaikille avoimen MOOC-kurssin verkossa. Cyber Security Base with F-Secure -kurssin tavoitteena on tukea työllistymistä tietoturva-alalle.

Verkkokurssi alkaa tiistaina 31.10.2017. Se kuuluu tietojenkäsittelytieteen valinnaisiin opintoihin, ja sille voivat osallistua myös muut kuin yliopiston perustutkinto-opiskelijat.

Edellinen kurssi oli menestys

– Tietoturvaan keskittyvä MOOC-kurssi viime vuonna oli hieno uusi avaus, jossa F-Secure ja Helsingin yliopisto yhdistivät voimansa. Kurssi lähtee menetelmistä ja antaa teollisuusyhteistyön kautta hyvän pohjan työelämää varten, sanoo tietojenkäsittelytieteen laitoksen johtaja Sasu Tarkoma Helsingin yliopistosta.

– Viime kerralla tarjontaamme seurasi noin 50 000 henkeä, lähes 5000 ihmistä teki tehtäviä ja noin tuhat suoritti kurssin osia tai sen kokonaan. Tämä kertoo kyllä siitä, että tietoturva kiinnostaa monilla aloilla, hän sanoo.

Englanninkielisen kurssin laajuus on alustavasti 1-10 opintopistettä niin, että laajuuden voi itse valita. Kurssin toteutuksessa on mukana myös Avoin yliopisto.

Cyber Security Base with F-Secure -kurssin avajaistilaisuus pidetään tiistaina 31.10.2017 kello 10. Siitä alkaen kurssille voi kirjautua sisään.

Kurssiin liittyvät tiedotteet voi jo nyt tilata tältä sivulta: http://mooc.fi/courses/2017/cybersecurity/.

Tietoturvan MOOC edellyttää perustietoja koodauksesta

Termi MOOC tulee sanoista "Massive Open Online Course" ja tarkoittaa kaikille avointa ilmais­ta verkko­kurssia. Sille on tyypillistä iso osanottajamäärä, vapaa osallistuminen ja opiskelun ja harjoi­tusten suorit­taminen verkossa. Kurssimaista MOOC:eissa on se, että ne noudattavat aikataulua, jolloin kurssin suorittajat voivat keskustella ja opiskella yhdessä.

Tietoturvan MOOC-kurssimateriaalin seuraaminen edellyttää perustietoja koodauksesta, tietoverkoista ja internet-turvallisuudesta.


Lisätiedot:

Yliopistoon tietojenkäsittelyn MOOC:in kautta: http://mooc.fi/

Yliopiston MOOC-kursseja: https://mooc.helsinki.fi/

Lisätietoja antaa tutkijatohtori Samu Varjonen, 050 416 0523, samu.varjonen@helsinki.fi

Minna Meriläinen-Tenhu, tiedeviestinnän asiantuntija, 050 415 0316, @MinnaMeriTenhu, minna.merilainen@helsinki.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Avioero lisää psyykenlääkitystä ja nostaa kuolleisuusriskiä14.8.2018 08:30Tiedote

Pitkissä avo- ja avioliitoissa vain harvat käyttävät psyykenlääkkeitä, mutta eroprosessin aikana lääkitys yleistyy selvästi. Myös tapaturmaisen, väkivaltaisen tai alkoholiperäisen kuoleman riski on voimakkaasti koholla heti avioeron jälkeen, varsinkin miehillä. Eroa harkitsevien ja eroprosessia läpi käyvien parien tukemiseen olisikin hyvä löytää uusia keinoja, ilmenee Helsingin yliopiston väitöstutkimuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme