Helsingin yliopisto

Helsingin yliopiston kansleriksi Kaarle Hämeri

Jaa

Yliopistokollegio valitsi Helsingin yliopiston uudeksi kansleriksi Professoriliiton puheenjohtajan, fysiikan professori Kaarle Hämerin, 52. Kanslerin enintään viisivuotinen toimikausi alkaa 1.10.2017.

Filosofian tohtori Kaarle Hämeri on toiminut Helsingin yliopiston fysiikan alan professorina vuodesta 2002 asti ja fysiikan laitoksen varajohtajana vuodesta 2010 lähtien. Hän on toiminut tutkijan tehtävissä Helsingin yliopiston lisäksi Työterveyslaitoksella, Tukholman yliopistossa ja Lundin yliopistossa sekä monissa tieteenalansa kansallisissa ja kansainvälisissä tehtävissä.

- Haluan kehittää yliopistosta entistä vahvemman ja yhtenäisen sivistysinstituution, sanoo Hämeri tehtävästään kanslerina.

Kanslerin tehtävää haki yhdeksän henkilöä, jotka olivat Ulla-Maija Forsberg, Mats Gyllenberg, Kaarle Hämeri, Jukka Kekkonen, Laura Kolbe, Jari Niemelä, Pertti Panula, Anne Pitkäranta ja Patrick Scheinin. Heistä Hämeri, Kekkonen, Panula ja Pitkäranta valittiin kanslerihaun toiselle kierrokselle.

Kollegion äänet jakautuivat ensimmäisellä äänestyskierroksella seuraavasti Hämeri 21, Kekkonen 15, Panula 8, Pitkäranta 3, poissa 3 ja toisella kierroksella Hämeri 31, Kekkonen 16.

Helsingin yliopiston kanslerin tehtävänä on yliopistolain mukaan edistää tieteitä ja yliopiston yhteiskunnallista vuorovaikutusta sekä valvoa yliopiston yleistä etua ja toimintaa. Kanslerilla on oikeus olla läsnä ja käyttää puhevaltaa valtioneuvostossa, kun se käsittelee Helsingin yliopistoa koskevia asioita.

Yliopiston johtosäännön mukaan kansleri myöntää professorin arvonimen ja dosentin arvon. Hän myös johtaa hyvän tieteellisen käytännön loukkaamista koskevien epäilyjen selvittämistä. Yliopiston johdon kanssa sovitun työnjaon mukaisesti kansleri johtaa yliopiston varainhankintaa.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Kaarle Hämeri, puh. 040 568 4487 tai kaarle.hameri@helsinki.fi, @KaarleHameri

Valintamenettelystä: yliopistokollegion puheenjohtaja Markku Kulmala, puh. 050 4154 764 tai markku.kulmala@helsinki.fi

Rehtori Jukka Kola, puh. 02941 22211 tai jukka.kola@helsinki.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme