Helsingin yliopisto

Helsingin yliopiston rehtori Jari Niemelälle ja apulaisprofessori Venla Berneliukselle kultainen Helsinki-mitali

Jaa

Helsingin yliopiston rehtori Jari Niemelälle sekä apulaisprofessori Venla Berneliukselle on myönnetty kultainen Helsinki-mitali. Kultainen Helsinki-mitali on Helsingin kaupungin korkein mahdollinen tunnustus. Tiedepalkinnon sai professori Terhi Ainiala.

Helsingin yliopiston rehtori Jari Niemelälle on myönnetty kultainen Helsinki-mitali tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta Helsingin ja helsinkiläisten hyväksi. Niemelä on vahvistanut yliopiston ja kaupungin kumppanuutta. Yhteistyö liittyy mm. segregaation ehkäisemiseen, kaupunkipolitiikan merkityksen korostamiseen sekä globaalien ongelmien ratkaisemiseen.

Kultaisen Helsinki-mitalin sai myös Helsingin yliopiston kaupunkimaantieteen apulaisprofessori Venla Bernelius, joka tutkii segregaatioon ja erityisesti koulujärjestelmään sisältyviä eriytymistä aiheuttavia tekijöitä. Berneliuksen tutkimustyö on merkittävässä asemassa, kun Helsinki tavoittelee asemaa segregaation ehkäisyn eurooppalaisena huippuesimerkkinä.

Helsingin vuoden 2019 tiedepalkinnon sai nimistöntutkimukseen erikoistunut suomen kielen professori Terhi Ainiala Helsingin yliopistosta. Hänen sosio-onomastinen tutkimuksensa liittyy erityisesti
kaupunkien epäviralliseen paikannimistöön ja puhujien sosiaaliseen identiteettiin.

Lisäksi kaupunki myönsi tutkimusapurahoja mm. kaupungistumisen ja sen vaikutusten tutkimukseen.

Palkinnot jaettiin Helsinki-päivän juhlassa 12.6.

Lisätiedot:

Kuvapyynnöt palkituista: suvi.saarinen@helsinki.fi, puh. 050 544 7508

Rehtori Niemelä: president@helsinki.fi tai puh. 02941 22210

Apulaisprofessori Bernelius, venla.bernelius@helsinki.fi, puh. 050 4154865

Professori Ainiala, terhi.ainiala@helsinki.fi, puh. 029 414 0019.

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme