Helsingin yliopisto

Helsingin yliopiston rehtoriksi haki 19 henkilöä

Jaa
Rehtorin toimikausi on viisi vuotta 1.8.2023–31.7.2028.

Helsingin yliopiston rehtorin tehtävää haki määräaikaan 16.1.2023 mennessä 19 henkilöä.

Hakemuksen jättäneet henkilöt:

Dmitry Gultsev
Sabahudin Hadzialic
Mika Hämäläinen
Maryam Irani
Adam Jagiello-Rusilowski
Camilla Josephson
Jari Matias Kinaret
Sari Lindblom
Hamid Masud
Jukka Tapio Mähönen
Marke Johanna Mäkelä
Kai Nordlund
Kimmo Nuotio
Sami Pihlström
Wayne Plourde
Umasankar Saha
Anira Shakeel
Kalle-Antti Suominen
Anna-Mari Walls

Rehtori vastaa yliopistolain mukaisesti yliopiston tehtävien taloudellisesta, tehokkaasta ja tuloksellisesta hoitamisesta ja edelleen kehittämisestä. Rehtorilta edellytetään muun muassa tohtorintutkintoa, laajaa yliopistomaailman tuntemusta sekä tutkimus- ja koulutuspoliittista näkemystä, eri sidosryhmiin ulottuvaa yhteistyöverkostoa sekä vankkaa johtajakokemusta.

Yliopiston hallitus valitsee rehtorin enintään viiden vuoden määräajaksi 1.8.2023 alkaen. Hallitus valitsee tammikuussa ensimmäiselle haastattelukierrokselle pääsevät hakijat. Henkilöiden nimet sekä lisätietoa hakuprosessista julkaistaan tammikuun lopussa. Ensimmäisen haastattelukierroksen jälkeen hallitus valitsee kärkihakijat, joita yliopistokollegio haastattelee 9.3.2023. Rehtorin valinta pyritään tekemään maaliskuun 2023 loppuun mennessä.

Yhteyshenkilöt

Tiia Tuomi
henkilöstöjohtaja
tiia.tuomi@helsinki.fi
p. 050 512 2738

Niklas Bruun
Helsingin yliopiston hallituksen puheenjohtaja
niklas.bruun@hanken.fi
p. 050 599 6801

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Promootio ja riemun rituaalit - uusi näyttely tarjoaa kokonaiselämyksen tiukoin varjellusta perinteestä16.3.2023 10:42:18 EET | Tiedote

Miltä näyttää Elias Lönnrotin tohtorinmiekka? Kuinka Mannerheimin kunniatohtoriasu eroaa entisajan promovendin puvusta? Voiko promovoitava maisteri tai tohtori tulevaisuudessa pukeutua sukupuolettomaan juhlapukuun? Kansalliskirjastossa 21.3. avautuva promootion riemuvuoden näyttely esittelee monipuolisesti promootioperinnettä ja siihen liittyviä erilaisia rituaaleja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme