Helsingin yliopisto

Helsingin yliopiston sijoitustoiminnan tuotto yli kuusi prosenttia vuoden alkupuoliskolla

Jaa

Sijoitukset fossiilisia polttoaineita tuottaviin yhtiöihin vähenivät edelleen.

Helsingin yliopiston sijoitusomaisuus tuotti +6,43 % tammikuusta kesäkuuhun 2020. Vastaava vertailuindeksi tuotti -3,18 % (70 % MSCI ACWI + 30 % BBGA EH). Yliopiston sijoitussalkun koko on noin 500 miljoonaa euroa.

Tuottoon vaikuttivat sekä startup-sijoitusten poikkeukselliset ja kertaluonteiset tuotot että listattujen sijoitusten vakaa menestys. Sijoitukset fossiilisia polttoaineita tuottaviin yhtiöihin vähenivät edelleen.

– Pidemmän ajan tavoitteemme on hiilineutraali sijoitussalkku. Yksi osa tavoitteeseen pääsemistä on lopettaa sijoittaminen fossiilisten polttoaineiden tuottajiin. Tämä tavoite toteutunee jo kuluvana vuonna, sijoitusjohtaja Anders Ekholm kertoo.

Ekholm uskoo, että yhdistelmä vastuullisia indeksirahastoja ja tieteeseen perustuvia startup-yrityksiä johtaa pitkän aikavälin menestykseen.

– Sijoitustoimintamme visiona on allokoida kymmenys startup-yrityksiimme ja hajauttaa loput tehokkaasti.

Helsingin yliopiston kvestori Marjo Berglund linjaa, että yliopiston tavoitteena on olla johtava akateeminen sijoittaja.

–  Tavoitteeseen pääseminen edellyttää, että kannamme sekä taloudellisen että yhteiskunnallisen vastuumme hyvin. Kustannustehokkuuden ja vaikuttavuussijoittamisen yhdistelmä tukee tavoitettamme, Berglund sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antavat

Anders Ekholm, p. 050 526 4253, anders.g.ekholm@helsinki.fi

Marjo Berglund, p. 0400 812538, marjo.berglund@helsinki.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme