Helsingin yliopisto

Helsingin yliopistoon neljä vararehtoria

Jaa

Vararehtoreiksi valittiin Paula Eerola, Sari Lindblom, Tom Böhling ja Hanna Snellman. Vararehtorien viisivuotinen toimikausi alkaa 1.8.2018.

Helsingin yliopiston hallitus valitsi yliopistolle neljä uutta vararehtoria. Vararehtorien tehtävät ovat kokoaikaisia. Vararehtorit ja heidän vastuualueensa ovat seuraavat:

Paula Eerola (tutkimus ja tutkimusinfrastruktuurit)
FT Paula Eerola on Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan dekaani ja kokeellisen hiukkasfysiikan professori. Vararehtorina Eerola vastaa tutkimuksesta ja tutkimusinfrastruktuureista.

Sari Lindblom (opetus, opintoasiat ja valinnat)
FT Sari Lindblom on Helsingin yliopiston nykyinen vararehtori ja yliopistopedagogiikan professori. Vararehtorina Lindblom vastaa opetuksesta, opintoasioista sekä valinnoista. Lindblom toimii myös rehtorin sijaisena.

Tom Böhling (kaksikielisyysasiat, yhteisön hyvinvointi ja kampuskehittäminen)
LT Tom Böhling on Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan Medicum-yksikön johtaja sekä patologian professori. Vararehtorina Böhling vastaa kaksikielisyysasioista, yhteisön hyvinvoinnista ja kampuskehittämisestä.

Hanna Snellman (kansainvälisyys, kumppanuudet ja yhteiskunnallinen vuorovaikutus)
FT Hanna Snellman on Helsingin yliopiston humanistisen tiedekunnan dekaani ja kansatieteen professori. Vararehtorina Snellman vastaa kansainvälisyydestä, kumppanuuksista ja yhteiskunnallisesta vuorovaikutuksesta.

─ Tavoitteena on ollut koota toimiva ja yhteistyökykyinen rehtoraatti, joka edustaa yliopiston eri tieteenaloja, monipuolista asiantuntemusta ja kampuksia. Rehtoraattiin haluttiin myös tasa-arvoinen edustus naisia ja miehiä. Rehtoraatin tehtäviä täsmennetään vielä myöhemmin ja tehtäväkokonaisuuksiin tulee kuulumaan myös muun muassa yhteisöllisyyden ja tasa-arvon edistäminen, sanoo professori Jari Niemelä. Niemelä aloittaa yliopiston rehtorina 1.8.2018 ja myös vararehtorien viisivuotinen kausi alkaa 1.8.  

Vararehtorien lukumäärästä, valinnasta ja tehtävistä päätti yliopiston johtosäännön mukaan hallitus rehtorin esityksestä. Asiasta keskusteltiin myös yliopistokollegion kanssa.

Vararehtorit tukevat rehtoria yliopiston johtamisessa. He toimivat rehtorin asiantuntijatukena ja johtavat rehtorin heille hallituksen vahvistaman työnjaon puitteissa osoittamien akateemisten ja muiden asioiden strategista valmistelua. Vararehtorit toimivat myös rehtorin tukena yliopiston sisäisessä, kansallisessa ja kansainvälisessä sidosryhmätoiminnassa.

Yhteyshenkilöt

Rehtori (1.8.2018 alkaen)
Jari Niemelä
p. 029 415 7849
jari.niemela@helsinki.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Entinen ulkoministeri toimi epävirallisena yhteyshenkilönä Suomen ja Eurooppaliikkeen välillä11.4.2019 10:21:07 EESTTiedote

Helsingin yliopiston väitöskirjassa osoitetaan, kuinka Neuvostoliittoa koskeneiden ulkopoliittisten rajoitteiden vuoksi Hjalmar J. Procopén kaltaisen merkittävän yksityishenkilön toiminnalle syntyi sekä tilaisuus että tarve. Omalla toiminnallaan Hjalmar J. Procopé pyrki epävirallisesti turvaamaan Suomen etuja länsi-integraation alkuaikoina. Procopé oli toiminut Suomen ulkoministerinä maailmansotien välisenä aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme