Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsinginkadun Filharmonikkojen konserteissa animaatiot kohtaavat Star Warsin tähtihetket

Jaa
Helsingin työväenopiston sinfoniaorkesteri Helsinginkadun Filharmonikot soittaa elokuvamusiikin mestarien Joe Hisaishin ja John Williamsin rakastetuimpia teoksia konserteissaan 10.–17. toukokuuta.
Helsinginkadun Filharmonikot konsertoi elokuvamusiikin tunnelmissa 10.–17.5.2023.
Helsinginkadun Filharmonikot konsertoi elokuvamusiikin tunnelmissa 10.–17.5.2023.

Helsingin työväenopiston sinfoniaorkesteri Helsinginkadun Filharmonikot esiintyy toukokuussa Vantaalla, Espoossa ja Helsingissä.

Konserttien solisteina esiintyvät orkesterin konserttimestari Laura Lintula (viulu) ja kansainvälisenä solistivieraana Machiko Yamamoto (piano). Kapellimestarina toimii Helsinginkadun Filharmonikkojen taiteellinen johtaja Veli-Antti Koivuranta.

Konserteissa kuullaan elokuvamusiikin suurten melodioiden mestarien Joe Hisaishin ja John Williamsin rakastetuimpia teoksia.

Joe Hisaishi tunnetaan parhaiten Hayao Miyazakin ohjaamien Ghibli Studio -animaatioiden musiikista, joista konserteissa on luvassa kokonaisuuksia elokuvista My Neighbour Totoro, Kiki’s Delivery Service, Spirited Away ja Howl’s Moving Castle. Hänen konserttinsa ovat keränneet Ghibli-animaatioiden faneja konserttisalit täyteen ympäri maailmaa.

John Williamsin sävellykset ovat puolestaan peräisin George Lucasin (Star Wars) ja Stephen Spielbergin (E.T., Schindler’s List ja Jurassic Park) ohjaamista menestyselokuvista.

Star Warsin osalta esitetään John Williamsin kokoama viisiosainen sarja (mm. Main Title ja Imperial March), jonka osat ovat peräisin Skywalker-saagan ensin valmistuneista episodeista IV–VI.

Edellä mainitut teokset ovat viime vuosina tulleet tunnetuiksi maailman huippuorkestereiden esittäminä Berliinissä, Lontoossa ja Wienissä.

Konsertit

  • ke 10.5. klo 19 Kulttuuritalo Martinus (Martinlaaksontie 36, Vantaa)
  • pe 12.5. klo 19 Espoon kulttuurikeskus, (Kulttuuriaukio 2, Espoo)
  • ke 17.5. klo 19 Temppeliaukion kirkko (Lutherinkatu 3, Helsinki)

Liput 25/15 € ovelta ja lippu.fi (10.5.) & ticketmaster.fi (12.5. ja 17.5.). Konsertin kesto noin 2 t (sis. väliajan).

Helsinginkadun Filharmonikot aloitti opiston orkesterikerhona vuonna 1945. Nykyisellä nimellään se on tunnettu 1990-luvulta alkaen. Filharmonikoissa soittaa noin 65–75 orkesterimusiikin aikuisopiskelijaa. Tänä keväänä kapellimestari Veli-Antti Koivurannalla tulee täyteen 20 vuotta orkesterin johtajana. Tänä aikana hän on kehittänyt orkesteria kamariorkesterista täysimittaiseksi sinfoniaorkesteriksi. Koivurannalla on takanaan toista sataa konserttia yhteistyössä noin 450 aikuisopiskelijan, 60 ammattisolistin ja lukuisien kuorokokoonpanojen kanssa. Esiintymisiä on noin 8–10 kertaa vuodessa pääkaupunkiseudun merkittävimmissä konserttisaleissa ja kirkoissa.

Lisätiedot

Veli-Antti Koivuranta
veli-antti.koivuranta@hel.fi
puh. 09 310 88606

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Helsinginkadun Filharmonikot konsertoi elokuvamusiikin tunnelmissa 10.–17.5.2023.
Helsinginkadun Filharmonikot konsertoi elokuvamusiikin tunnelmissa 10.–17.5.2023.
Lataa
Veli-Antti Koivuranta on  toiminut Helsinginkadun Filharmonikkojen kapellimestarina 20 vuotta.
Veli-Antti Koivuranta on toiminut Helsinginkadun Filharmonikkojen kapellimestarina 20 vuotta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

- varhaiskasvatus ja esiopetus
- perusopetus
- lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
- ruotsinkieliset palvelut
- hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Satu Järvenkallas. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme