Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsinginkadun Filharmonikot juhlii syksyisillä serenadeilla

Jaa

Helsingin työväenopiston sinfoniaorkesteri Helsinginkadun Filharmonikot juhlistaa konserteillaan 14. ja 17. marraskuuta orkesterin 75-vuotista taivalta sekä Ludwig van Beethovenin syntymän 250-vuotisjuhlaa. Konserteissa kuullaan Beethovenin Sotilasmarssi tiettävästi ensimmäistä kertaa Suomessa.

Helsinginkadun Filharmonikot konsertoi 14.11. Helsingissä ja 17.11. Järvenpäässä.
Helsinginkadun Filharmonikot konsertoi 14.11. Helsingissä ja 17.11. Järvenpäässä.

Helsinginkadun Filharmonikkojen Syksyiset serenadit II -konsertti kuullaan Temppeliaukion kirkossa (Lutherinkatu 3) lauantaina 14.11.2020 ja Järvenpää-talossa (Hallintokatu 4) tiistaina 17.11.2020.

Konsertin ohjelmisto on eriytetty puhallin/lyömäsoitin- ja jousiorkesteriryhmiin, joissa kummassakin soittaa lähes kolmisenkymmentä muusikkoa. Näin turvataan soittajien väliset etäisyydet esiintymislavalla.

Sotilasmarssi soi ensi kertaa Suomessa

Konsertin alussa kuultava Ludwig van Beethovenin Sotilasmarssi (saks. Militärmarsch) D-duuri WoO24 puhallin- ja lyömäsoittimille esitetään tiettävästi ensimmäistä kertaa Suomessa. Vuonna 1816 sävelletty teos on viimeisin seitsemästä (WoO 18-24, Werke ohne Opuszahl) puhallinkokoonpanolle sävelletystä marssi- ja tanssikokonaisuudesta.

Syksyisten serenadien nimiteoksina kuullaan eräitä taidemusiikin kuuluisimpia jousiserenadeja, kuten Antonín Dvořákin serenadi jousille no. 1 E-duuri op. 22 ja Pjotr Tšaikovskin serenadi jousille C-duuri op. 48.

Muut konserttiteokset ovat Nikolai Rimski-Korsakovin konsertto pasuunalle ja puhallinorkesterille B-duuri sekä Igor Stravinskin sinfonioita puhaltimille (versio 1947).

Solistina pasunisti Kasperi Sarikoski

Konsertin solistina esiintyy nuoren sukupolven pasunisti Kasperi Sarikoski. Nykyään hän toimii muun muassa UMO Helsinki Jazz Orchestran pasuunan äänenjohtajana. Sarikoski on suorittanut opintojaan Sibelius-Akatemian ja Pariisin konservatorion lisäksi New Yorkin maineikkaassa The Juilliard Schoolissa.

Kapellimestarina toimii Helsinginkadun Filharmonikoiden taiteellinen johtaja Veli-Antti Koivuranta.

Helsinginkadun Filharmonikot: Syksyiset serenadit II

La 14.11.2020 klo 19, Temppeliaukion kirkko (Lutherinkatu 3)

Ti 17.11.2020 klo 19, Järvenpää-talo (Hallintokatu 4)

Kesto noin 1 t 45 min (sis. väliajan)

Liput 15/10 € (sis. käsiohjelman) tuntia ennen ovelta. Järvenpää-talon lippuja saa myös talon ennakkolipunmyynnistä.

Temppeliaukion kirkkoon mahtuu turvavälit huomioiden noin 150 ja Järvenpää-taloon noin 280 kuulijaa. Konserttivieraille suositellaan kasvomaskien käyttöä.

Lisätiedot:

Veli-Antti Koivuranta
veli-antti.koivuranta@hel.fi
puh. 09 310 88606

Helsinginkadun Filharmonikot on Helsingin työväenopiston sinfoniaorkesteri, jossa soittaa viikoittain noin 65 orkesterimusiikin harrastajaa. Orkesteri esiintyy kolmesta neljään konserttiohjelmalla vuosittain ja on mukana erilaisissa tapahtumissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Helsinginkadun Filharmonikot konsertoi 14.11. Helsingissä ja 17.11. Järvenpäässä.
Helsinginkadun Filharmonikot konsertoi 14.11. Helsingissä ja 17.11. Järvenpäässä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

- varhaiskasvatus ja esiopetus
- perusopetus
- lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
- ruotsinkieliset palvelut
- hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 24.11.202020.11.2020 08:00:00 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 24. marraskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa varhaiskasvatuksen lastenhoitajien työvoiman hankinta Seure Henkilöstöpalvelut Oy:ltä sekä Stadin ammatti- ja aikuisopiston Myllypuron kampuksen hankesuunnitelma. Lautakunnalle esitetään, että varhaiskasvatukseen hankitaan Seure Henkilöstöpalvelut Oy:ltä vähintään 73 kokoaikaista varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa ja noin 340 varhaiskasvatuksen lyhytaikaista lastenhoitajan sijaista. Toimiala haluaa varmistaa, että varhaiskasvatuksen äkillisiin poissaoloihin saadaan varahenkilöitä. Hankinnan ennakoitu arvo on noin 6,93 miljoonaa euroa. Seure Henkilöstöpalvelut Oy on Helsingin kaupungin osittain omistama voittoa tavoittelematon osakeyhtiö. Yhtiö välittää omistajilleen työvoimaa sekä lyhyisiin sijaisuuksiin että pidempiaikaisiin työsuhteisiin. Lisäksi lautakunnalle es

Kengät, joilla voi ladata kännykän - Helsinki Education Week innosti ja osallisti16.11.2020 10:15:00 EETTiedote

Marraskuun ensimmäisellä viikolla pidetty Helsinki Education Week kokosi kasvatuksesta ja koulutuksesta kiinnostuneita ympäri maailmaa. Tapahtumaviikolla järjestettiin työpajoja, keskustelutilaisuuksia, verkostoitumista sekä tutustuttiin erilaisiin opetusinnovaatioihin ja oppimisympäristöihin. Kansainvälisessä Clean Energy Challenge -työpajassa helsinkiläiset oppilaat innostuivat muun muassa pohtimaan, voisiko kengillä ladata kännykän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme