Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinginkatu suljetaan Sturenkadun ja Kirstinkadun väliltä 15. elokuuta alkaen

Jaa

Sturenkadun ja Helsinginkadun risteysalueella käynnissä oleva kisko- ja vesihuoltotyö siirtyy uuteen vaiheeseen 15. elokuuta alkaen. Moottoriajoneuvoliikenne Helsinginkadulla suljetaan noin kolmen viikon ajaksi Sturenkadun risteyksen ja Kirstinkadun välillä. Samalla katkolla ollut raitiovaunuliikenne palaa Helsinginkadulle.

Seuraavat liikennejärjestelyt tulevat voimaan 15.8. alkaen

Moottoriajoneuvot

  • Helsinginkadun osuus suljetaan noin kolmen viikon ajaksi. Kiertoreitti lännen suuntaan kulkee Kirstinkadun kautta ja idän suuntaan Wallininkadun kautta.
  • Helsinginkadun ja Kolmannen linjan ajoyhteys suljetaan noin kolmen viikon ajaksi.

Joukkoliikenne

  • Raitiotieliikenne alkaa kulkea työalueen läpi ja korvaava linja 8X lopettaa ajamisen välillä Pasila – Kaupunginpuutarha.
  • Linnanmäen puoleinen bussipysäkki palaa alkuperäiselle paikalleen.

Jalankulkijat ja pyöräilijät:

  • Kulkureitit palautuvat ennalleen. Sturenkadun pohjoispuoli on jälleen jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käytössä.

Nyt alkavan työvaiheen jälkeen alue palautuu valmiisiin järjestelyihin ja risteyksen liikennevalot tulevat toimintaan. Urakan valmistumisen tavoite on vuoden loppuun mennessä.

Urakassa uusitaan raitiotiekiskoja sekä saneerataan vesihuoltoa. Työalueena on Sturenkatu Helsinginkadun ja Wallininkadun välillä. Samalla uusitaan Sturenkadun molemmat raitiotiepysäkit sekä molemmat bussipysäkit. Sturenkadulle rakennetaan Helsinginkadun ja Wallininkadun välille yksisuuntaiset pyörätiet. Lisäksi uusitaan vesijohto, venttiilit ja paloposti.

Urakoitsijana on VRJ Etelä-Suomi Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Urakoitsija:
Henri Koskelainen
VRJ Etelä-Suomi Oy
puh. 050 464 2086
henri.koskelainen@vrj.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 22.9.202222.9.2022 17:39:40 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 22.9.2022. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 6.10.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme