Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingissä annettiin viime viikolla ennätysmäärä koronarokotuksia – vapaita aikoja on tarjolla nyt runsaasti

Jaa

Annettujen koronarokotusten määrä on noussut Helsingissä koko alkuvuoden ajan.

Helsinki alkoi tehostaa ja nopeuttaa rokottamista joulun alla, ja rokotuksia annetaan nyt myös iltaisin ja lauantaisin. Viime viikon aikana rokotuksia annettiin ennätysmäärä: 57 000 kappaletta.

”Viime viikolla rokotimme enemmän kuin koskaan aiemmin epidemian aikana. Esimerkiksi viime lauantaina rokotuksia annettiin kolmella rokotuspisteellä ja neljällä terveysasemalla yhteensä yli 9 600 kappaletta”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kertoo.

Viikolla 1 koronarokotteita annettiin Helsingissä yli 45 000 kappaletta, joka oli yli kaksinkertainen määrä verrattuna sitä edeltävään viikkoon, jolloin koronarokotteita annettiin vajaa 19 000 kappaletta.

Keskiviikosta lähtien myös 3. rokotukseen ilman ajanvarausta kahdessa rokotuspisteessä

Koronarokotukseen voi päästä nyt nopeasti kaikissa Helsingin rokotuspisteissä. Kaupunki on lisännyt uusia rokotusaikoja, mutta myös peruutusajan voi saada jopa samalle tai seuraavalle päivälle.

”Vaikka jo varattu rokotusaika menisi helmikuun puolelle, kannattaa käydä katsomassa, jos ajan saisikin muutettua jo huomattavasti aiemmaksi. Rokotusaikoja tulee tarjolle päivittäin koronarokotusaika.fi-varauspalveluun”, Lukkarinen toteaa.

Aiemmin varatun rokotusajan voi muuttaa kirjautumalla palveluun varauksen yhteydessä saatujen tunnuksien avulla. Tarjolla olevia vaihtoehtoja kannattaa selailla säännöllisesti, sillä peruutusajan voi onnistua saamaan jopa samalle tai seuraavalle päivälle.

12-vuotta täyttäneet saavat ensimmäisen ja toisen rokotuksen edelleen ilman ajanvarausta kaikilta rokotuspisteiltä. Keskiviikosta 19.1. lähtien 18 vuotta täyttäneet ja vanhemmat voivat mennä myös 3. rokotukseen ilman ajanvarausta Messukeskuksen ja Jätkäsaaren rokotuspisteisiin.

Kaupungin verkkosivuille on lisätty taulukko, josta näkee mitä ryhmiä tällä hetkellä rokotetaan, mikä on kunkin ryhmän toisen ja kolmannen rokotteen minimiaikaväli ja pitääkö rokotukseen varata aika. Ajan voi varata verkosta osoitteesta koronarokotusaika.fi tai soittamalla numeroon 09 310 46300. Numero palvelee arkisin klo 8–16.

Lisätietoja

Timo Lukkarinen, terveysasemien johtajalääkäri, timo.lukkarinen@hel.fi, p. 09 310 42700

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
viestintäasiantuntija
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingissä neuvolatoimintaa jo 100 vuoden ajan11.5.2022 09:57:38 EEST | Tiedote

Helsingin neuvoloissa vietetään tänä vuonna 100-vuotisjuhlaa, sillä Suomen ensimmäinen lastenneuvola aloitti toimintansa Helsingissä vuonna 1922. Sataan vuoteen mahtuvat monenlaiset yhteiskunnalliset muutokset, suurten ikäluokkien syntyminen sekä hyvinvointivaltion ja kaupungin kehittyminen. -Yhä edelleen neuvolatoiminta on helsinkiläisille merkittävä palvelu. Neuvoloiden henkilöstö tavoittaa lähes kaikki helsinkiläiset raskaana olevat sekä lapset ja lapsiperheet, perhepalvelujen johtaja Hanna Viitala sanoo. -Työn suola ovat ihanat asiakkaat. Heidät oppii tuntemaan hyvin, ja erityisen hyvin monilapsiset perheet. Heidän kanssaan yhteinen polku voi pidentyä 15 vuoteen asti – tai jopa niin pitkään, että entiset lapset palaavat asiakkaiksi äiteinä ja isinä, kertoo Paloheinän neuvolan terveydenhoitaja Kaisu-Liisa Hänninen. Neuvolatarinoita, hiekkaämpäreitä ja kakkukahvit Helsingin neuvolatoimintaa juhlistetaan pitkin vuotta. Alkukesästä jaamme neuvoloissa rajoitetun määrän hiekkaämpäreitä k

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme