Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingissä edelleen runsaasti kausi-influenssaa

Jaa

Joka talvinen Influenssakausi on edelleen käynnissä. Influenssaan sairastuneet ovat kuormittaneet kaupungin päivystäviä sairaaloita, eikä ruuhkatilanteilta ole täysin vältytty.

Helmikuussa influenssaan sairastuneiden määrä lähes kaksikertaistui tammikuuhun verrattuna. Laboratoriossa varmistettuja A- ja B-influenssatapauksia oli helmikuussa Helsingissä lähes 1100. Sairastuneita on ollut runsaasti myös maaliskuun alkupuoliskolla, A-influenssaan sairastuneita 107 ja B-influenssaan 185.

Sairastuneissa on eniten työikäisiä. Yli 65-vuotiaiden sairastuneiden osuus on 15-30 prosenttia ja alle 4-vuotiaiden  osuus 10-15 prosenttia. Helsinkiläisiä teho- ja valvontahoitoa  tarvitsevia sekä A- että B-influenssaan sairastuneita on ollut tänä talvena yhteensä 6.

Malmin ja Haartmanin päivystyssairaaloiden vastaanottotiloissa influenssaan sairastuneet pyritään lisätartuntojen ehkäisemiseksi pitämään erillään muista asiakkaista. Pisaratartuntana leviävä influenssa aiheuttaa ruuhkatilanteissa kuitenkin haasteita, eikä tartuntojen leviämistä voida täysin estää.

Kun sairastetaan tavallista nuhakuumetta, perusterveen henkilön ei ole yleensä välttämätöntä hakeutua lääkäriin. Parasta hoitoa on tällöin lepo. Oireita voidaan helpottaa esimerkiksi tulehduskipulääkkeillä tai kuumetta alentavilla lääkkeillä.

Jos oireisiin liittyy esimerkiksi korkea kuume, voimakas uupumus tai hengittäminen on selvästi tavallista raskaampaa on syytä hakeutua terveysasemalle tai päivystykseen.

Tällä hetkellä potilaat joutuvat ajoittaisesta ruuhkaisesta tilanteesta johtuen odottamaan Malmin ja Haartmanin päivystyssairaaloissa tavallista pidempään. Pahoittelemme tilannetta. 

Helsingin itsehoitosivut tarjoavat ohjeita terveyden edistämiseen ja sairauksien omatoimiseen hoitamiseen osoitteessa www.hel.fi/itsehoito.     

Lisätietoja

Hannele Kotilainen, infektiolääkäri Epidemiologinen toiminta, ylilääkäri, p. 09 310 51217 hannele.kotilainen@hel.fi

Laura Pikkarainen, päivystystoimintojen johtajalääkäri, p. 09 310 50329 laura.pikkarainen@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala


09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsinki jatkaa aktiivista kotihoidon kehittämistä9.7.2018 12:09Tiedote

Aluehallintovirasto (AVI) kehottaa Helsinkiä 5.7.2018 antamassaan, vuotta 2017 koskevassa valvontapäätöksessä kiinnittämään huomiota asiakasturvallisuuden varmistamiseen kotihoidossa riittävällä henkilöstömäärällä ja oman toiminnan valvonnalla. Nämä ovatkin tärkeitä ja keskeisiä edellytyksiä turvalliselle ja korkeatasoiselle kotihoidolle. Jatkamme tiivistä vuoropuhelua AVI:n kanssa. Olemme jo tehneet paljon näiden asioiden hyväksi viime vuodesta ja tulemme vielä tekemään lisää yhdessä asiakkaiden, omaisten ja henkilöstön kanssa. Ikääntyneiden turvallinen kotona asuminen on meidän kaikkien yhteinen tavoite. - Jatkamme pitkäjänteistä kotihoidon kehittämistyötä. Haluamme, että kotihoidon asiakkaat ja heidän läheisensä voivat luottaa siihen, että he saavat meiltä apua silloin, kun he tarvitsevat, sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja Seija Meripaasi kuvaa tilannetta. Mitä olemme jo tehneet Kotihoitoon on palkattu lisää työntekijöitä. Yhteensä tänä vuonna palkataan lisää 40 hoita

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöstiedote 19.9.19.6.2018 22:19Tiedote

Sosiaali- ja terveyslautakunnan 19.6. kokouksen päätötiedote on verkossa. Lautakunta hyväksyi tässä kokouksessa muun muassa kaupunginhallitukselle annettavan lausunnon huumeriippuvaisten turvallisista käyttötiloista. Lautakunta jätti pöydälle tiedoksi saamansa selvitystyön tulokset, jotka koskivat vaihtoehtoisien keinojen löytämistä leipäjonoille. Lautakunta jatkaa asian käsittelyä kesätauon jälkeen elokuussa. Lautakunnan syyskauden ensimmäinen kokous on tiistaina 14. elokuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme