Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingissä juhlistetaan arkeen paluuta taide-esityksillä julkisen liikenteen pysäkkien ympäristössä

Jaa

Helsingissä paluu arkeen tehdään taiteen parissa, kun torstaina 11.8. taide-esitykset levittäytyvät julkisen liikenteen reittien varrelle. Tarkoituksena on tuoda kaupunkilaisille iloisia yllätyksiä arkeen paluun keskelle. Kaduilla nähdään maksutonta taidetta 14 eri paikassa ympäri keskustaa.

Helsingin keskustan raitiovaunu- ja metropysäkkien ympäristöt ja Helsingin päärautatieasema muuntautuvat esityslavoiksi, keikkapaikoiksi ja katuteattereiksi kulkijoiden iloksi ensimmäisenä koulupäivänä torstaina 11. elokuuta. Ympäristöä kannattaa siis tarkkailla klo 7.30-9.00 ja 16.00-17.30 välisinä aikoina.

Ohjelmaa on seuraavien ratikkapysäkkien läheisyydessä: Lasipalatsi, Vanha Ylioppilastalo, Mikonkatu, Aleksanterinkatu, Senaatintori, Johanneksenkirkko, Kampintori, Fredrikinkatu, Erottaja ja Rautatieasema. Tämän lisäksi esityksiä nähdään Helsingin päärautatieaseman laiturialueella ja Citycenterissä metron sisäänkäynnin ylätasolla sekä Helsingin yliopiston metroaseman Opintoputkessa ja Kampin kauppakeskuksen keskusympyrässä. 

Aamulla Lasipalatsin edessä nähdään katuteatteriperformanssiryhmä Orkestar Strada, jonka esityksessä on luvassa naamioteatteria, klovneja, musiikkia ja tanssia. Freestyle-räppiä voi kuulla Senaatintorilla, Aleksanterinkadulla ja Kampintorilla. Viuluduo Suvi Oskala ja Emilia Lajunen ilahduttavat tanssittavilla sävelmillä Vanhalla Ylioppilastalolla.  

Iltapäivällä Timo Brass Band liikkuu Mikonkadun ja Rautatieaseman ratikkapysäkkien välillä. Tanssia tarjoavat FiMu ry:n salsatanssiparit Helsingin päärautatieaseman laiturialueella. Fauna Humanan ”ihmiseläimet” hulluttelevat ja hurmaavat aamulla Kampin kauppakeskuksessa. Lisäksi ohjelmassa on mm. Mirjami Heikkisen runonlausuntaa sekä DJ Ipalipan musiikkia. 

Tapahtuma toteutetaan erillisestä koronapalautumisrahasta, jolla halutaan elvyttää Helsingin keskustaa ja tukea kulttuurialan freelancereiden työllistymistä. 

Tapahtuman tuottaa Helsingin kaupunki ja yhteistyökumppanina on HSL. Mukana tapahtumaa mahdollistamassa ovat Citycenter, Kamppi Helsinki, Kaupunkiliikenne Oy ja VR.  

Tapahtumalla on säävaraus. 

Lisätietoja: 

Laura Arala, projektikoordinaattori 

Helsingin kaupungin kulttuuripalvelut 

laura.arala@hel.fi, 040 162 6387 

Timo Huomo, viestinnän suunnittelija

HSL 

timo.huomo@hsl.fi,040 355 5372 

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsingin kulttuurikeskukset Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Maunula-talo, Stoa ja Vuotalo tarjoavat kaupunkilaisille kulttuuritapahtumia, esityksiä, näyttelyitä, kursseja ja taidekasvatusta.

Annantalo
Caisa
Kanneltalo
Malmitalo
Maunula-talo
Stoa
Vuotalo

Liput kaikkiin esityksiin: Kulttuurihelsinki.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Maailman kulttuurijohtajat saapuvat lokakuun alussa Helsinkiin28.9.2022 13:56:52 EEST | Tiedote

Helsinki toimii isäntäkaupunkina World Cities Culture Summit 2022 -huippukokoukselle, jonka tavoitteena on lisätä dialogia eri maiden kulttuurijohtajien ja kulttuurikentän välillä ja parantaa kulttuuritoimijoiden toimintaedellytyksiä kaupungeissa. Huippukokouksessa käsitellään muun muassa kulttuurialan koronan jälkeistä jälleenrakennusta, kulttuurin saavutettavuutta ja uusia rahoitusmalleja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme