Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingissä juhlittiin uusia kansalaisia

Jaa

Helsingin kaupunki kutsui kaikki vuonna 2016 Suomen kansalaisuuden saaneet täysi-ikäiset helsinkiläiset kansalaisuusjuhlaan, joka järjestettiin Musiikkitalossa tänään 5. syyskuuta. Kansalaisuusjuhlaa vietettiin Helsingissä nyt Suomi 100 -juhlavuonna ensimmäistä kertaa. Tilaisuuden isäntä ja avauspuhuja oli pormestari Jan Vapaavuori.

Pormestari Jan Vapaavuori isännöi Helsingissä ensimmäistä uusien kansalaisten juhlaa 5. syyskuuta 2017. (Kuva: Pertti Nisonen)
Pormestari Jan Vapaavuori isännöi Helsingissä ensimmäistä uusien kansalaisten juhlaa 5. syyskuuta 2017. (Kuva: Pertti Nisonen)

Kansalaisuusjuhla on yksi tapa vahvistaa aktiivista kansalaisuutta, johon Helsingissä pyritään uudella osallisuus- ja vuorovaikutusmallilla.

”Parempaa Helsinkiä halutaan tietoisesti rakentaa yhdessä. Kaupunkilaisten ja yhteisöjen asiantuntemus ja osaaminen halutaan ottaa kaikilla tasoilla mukaan, kun Helsingin kaupungin toimintaa ja palveluita kehitetään”, pormestari Vapaavuori korosti puheessaan.

Vapaavuori muistutti myös Helsingin kansainvälisyydestä.

”Uusista Suomen kansalaisista ja maahanmuuttajista puhuttaessa on tärkeä muistaa, että kyseessä ei ole mikään uusi ilmiö. Helsinki ei ole koskaan ollut yhden kansallisuuden kaupunki, vaan aina kansainvälinen. 1900-luvun alussa muita kuin suomea tai ruotsia puhuvia oli yli kymmenen prosenttia helsinkiläisistä. Nyt sama osuus on noin 15 prosenttia.”

Juhlaohjelmassa kuultiin myös viime lokakuussa Suomen kansalaisuuden saaneen Luay Helalin puhe.

”Kansalaisuus on arvokas, koska Suomi on tehnyt ja tekee edelleen hyvää työtä, että maasta tulee koko ajan parempi kaikilla elämänalueilla. Suomi merkitsee turvallisuutta, vapautta, tasa-arvoa, demokratiaa, parasta koulutusta ja kasvatusta sekä monia muita hyviä asioita”, Helal sanoi.

Helal nosti esille myös taustoihin tutustumisen merkityksen. ”Jokainen, joka tekee hyviä asioita, on arvokas. Toivoisin, että ihmiset olisivat enemmän kiinnostuneita toisistaan ja oppisivat tuntemaan toisensa.” 

Kansalaisuusjuhla alkoi kahvitarjoilulla ja ohjelmassa oli puheiden lisäksi musiikki- ja tanssiesityksiä. Kutsuttavia oli yhteensä noin 1 500 ja heistä noin 150 ilmoittautui ja saapui tilaisuuteen. Maailmalla vastaaviin vakiintuneisiin juhliin ilmoittautuu keskimäärin 20 prosenttia kutsutuista.

Juhlan juonsi Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä.


Lisätietoja:

Helsingin kaupunki,

pormestari Jan Vapaavuori, yhteydenotot: erityisavustaja Lotta Backlund,
puh. 040 531 3076, s-posti: lotta.backlund@hel.fi

maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkö Ilkka Haahtela, puh. 09 310 25565, s-posti: ilkka.haahtela@hel.fi

vuorovaikutuspäällikkö Johanna Seppälä, puh. 09 310 79780, s-posti: johanna.M.seppala@hel.fi

asukasyhteistyöpäällikkö Titta Reunanen, puh. 09 310 23437, s-posti: titta.reunanen@hel.fi

Laura Itävaara
viestintäkoordinaattori
Helsingin kaupunginkanslia
Talous- ja elinkeinoviestintä
Puh. +358 (0)50 547 5706
laura.itavaara@hel.fi
 

Avainsanat

Kuvat

Pormestari Jan Vapaavuori isännöi Helsingissä ensimmäistä uusien kansalaisten juhlaa 5. syyskuuta 2017. (Kuva: Pertti Nisonen)
Pormestari Jan Vapaavuori isännöi Helsingissä ensimmäistä uusien kansalaisten juhlaa 5. syyskuuta 2017. (Kuva: Pertti Nisonen)
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin uusille asuinalueille tulee muovinkeräysjärjestelmät21.6.2018 10:05Tiedote

Jätkäsaaressa, Kalasatamassa ja Kruunuvuorenrannassa alkaa alueellinen kiinteistökohtainen muovinkeräys ensi syksynä. Muovipakkausten keräysmahdollisuus on ollut erityisesti toivottua alueen asukaspalautteessa. Alueiden jätteenkeräysjärjestelmiin tehdään muutoksia, jotka mahdollistavat muovinkeräyksen etupainotteisesti velvoittavaan lainsäädäntöön nähden. Muovipakkausten erilliskeräys ei ole vielä velvoitteena HSY:n jätehuoltomääräyksissä eikä EU:n jätedirektiivissä, mutta esimerkiksi EU tullee edellyttämään muovipakkausten kierrätysasteen nostoa lähivuosina.

Asuntotuotantoa mahdollistava asemakaavavaranto on kasvanut pääkaupunkiseudulla20.6.2018 14:09Tiedote

Asemakaavavaranto, joka mahdollistaa asuntotuotannon, on kasvanut pääkaupunkiseudulla 2010-luvulla. Vuoden 2018 alussa voimassa olleissa seudun asemakaavoissa oli käyttämätöntä rakennusoikeutta hieman yli 7,7 miljoonaa kerrosneliömetriä. Määrä oli 1,2 miljoonaa enemmän kuin vuonna 2011. Vuoden 2017 aikana varannon kasvua kertyi pääkaupunkiseudulla yli 200 000 kerrosneliömetriä. Pääkaupunkiseudun reipas asuntotuotantovauhti ei siis ainakaan vielä ole kääntänyt asuntovarannon määrää laskuun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme