Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingissä rakenteilla ennätysmäärä asuntoja

Jaa

Asuntotuotannon huippulukemat Helsingissä jatkuivat vuoden 2018 toisella vuosineljänneksellä. Kesäkuun lopussa oli rakenteilla 8 325 asuntoa, mikä on yli 1 000 asuntoa enemmän kuin edellisvuotena vastaavaan aikaan.

Kuninkaantammea. Kuva: Susa Junnola.
Kuninkaantammea. Kuva: Susa Junnola.

Rakenteilla olevien asuntojen kerrosalaa oli enemmän kuin aiemmin 2010-luvulla vastaavia ajankohtia tarkastellen (luku 565 260 k-m2 ei sisällä käyttötarkoituksen muutoksia). Keskeneräisen asuntotuotannon huippulukemat koostuvat poikkeuksellisen suuresta uustuotanto- ja laajennuskohteina rakennettavien asuntojen määrästä. Käyttötarkoituksen muutoksia oli rakenteilla vain nelisen prosenttia. Poikkeuksellisen mittavassa tuotannossa näkyy vuoden 2017 puolella myönnettyjen rakennuslupien suuri määrä.

Huhti-kesäkuun aikana valmistui noin 1 050 asuntoa, joista suurin osa uudistuotantokohteisiin. Uustuotantona ja laajennuksina asuntoja valmistui 2010-luvun vastaavien vuosineljännesten huippumääriä, vaikka kerrosalaa (noin 74 880 k-m2 ) syntyi vain jonkin verran viimeisen viiden vuoden keskiarvoa enemmän.

Huhti-kesäkuussa aloitettiin 2 340 asunnon rakentaminen, joista 5 prosenttia käyttötarkoituksen muutoksena. Asuntojen määrä myönnetyissä rakennusluvissa oli noin 1 280, joista käyttötarkoitusten muutoksia oli noin 15 prosenttia. Myönnettyjen lupien asuntomäärä on keskimäärin samalla tasolla kuin aiempina vuosina. Myönnetyistä rakennusluvista kerrosalaa oli luvassa uustuotantoon ja laajennuksiin noin 94 700 k-m2, mikä on lähes yhtä paljon kuin vastaavina ajankohtina 2010-luvulla keskimäärin.

Toimitilarakentamisessa mittavat volyymit

Toimitiloja valmistui huhti-kesäkuussa poikkeuksellisen paljon. Valmistunutta toimitilarakennusten kerrosalaa oli noin 103 480 k-m2 eli noin 120 prosenttia enemmän kuin 2010-luvun vastaavina ajankohtina keskimäärin. Samoin myönnettyjen toimitilarakennuslupien kerrosala (156 890 k-m2) oli viime vuosien tapaan poikkeuksellisen suuri. Toisella vuosineljänneksellä aloitettiin noin 98 130 kerrosneliön rakentaminen, mikä on 40 prosenttia enemmän kuin 2010-luvun toisilla vuosineljänneksillä keskimäärin. Lisäksi keskeneräisiä toimitiloja oli noin 80 prosenttia enemmän kuin vastaavina toisen vuosineljänneksen ajankohtina 2010-luvulla keskimäärin.

Lisätietoa asunto- ja toimitilarakentamisesta löytyy Asumisen ja rakentamisen tilastotietoa Helsingistä -sivustolta osoitteessa www.asuminenhelsingissa.fi.

Lisätietoa:

Mari Randell, asunto-ohjelmapäällikkö, Helsingin kaupunginkanslia, puh. 09 310 25823, mari.randell (at) hel.fi

Tilastot: Jenni Väliniemi-Laurson, tutkija, Helsingin kaupunginkanslia, puh. 09 310 36393, jenni.valiniemi-laurson (at) hel.fi

Anne Hämäläinen
Tiedottaja
Helsingin kaupunginkanslia
Talous- ja elinkeinoviestintä
Puh. 040 849 6065
anne.hamalainen@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuninkaantammea. Kuva: Susa Junnola.
Kuninkaantammea. Kuva: Susa Junnola.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pormestari Jan Vapaavuori tapaa Berliinissä kollegansa, Berliinin pormestari Michael Müllerin perjantaina 12.4.12.4.2019 09:41:43 EESTTiedote

Pormestarit keskustelevat tapaamisessa kaupunkien välisen yhteistyön tiivistämisestä. Pormestari Vapaavuoren pääteemoja tapaamiseen ovat muun muassa kaupunkien mahdollisuudet yhteistyöhön puhtaampien ja kestävämpien energiaratkaisujen etsimisessä sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden paikallinen vapaaehtoinen raportointi, johon Helsinki on sitoutunut ensimmäisenä kaupunkina Euroopassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme