Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingissä vietetään Itämeripäivää torstaina 26. elokuuta

Jaa

Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi.

Pihlajasaari. Kuva: Pira Cousin.
Pihlajasaari. Kuva: Pira Cousin.

Itämeripäivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Tarjolla on lisäksi mielenkiintoista ja tärkeää tietoa niin Itämerestä kuin sen suojelemisesta. Ohjelmatarjontaan voi tutustua Itämeripäivän sivustolla.

Myös Helsingin kaupunki viettää Itämeripäivää. Pormestari Juhana Vartiainen osallistuu John Nurmisen Säätiön Itämeripäivän aamunavaukseen, joka järjestetään Espan lavalla klo 8.30–10.45. Päivä jatkuu muun muassa koko perheen Itämeritapahtumalla keskustakirjasto Oodissa sekä Mustikkamaalla järjestettävällä leffaillalla. Helsingin kouluissa ja päiväkodeissa tarjoillaan lounaaksi Itämeren fisupihviä. Lisäksi kaupunki pyrkii tänä vuonna lisäämään oman henkilöstönsä tietoisuutta Itämeren merkityksestä ja sen suojelemisesta järjestämällä Itämeripäivänä kaupungin henkilöstölle suunnatun webinaarin aiheesta.

Itämeri on Helsingille tärkeä

Helsingin ja Turun kaupunkien viisitoista vuotta sitten lanseeraamassa Itämerihaasteessa kaupungit sitoutuvat toteuttamaan laajasti vesistöjä suojelevia ohjelmia. Itämerihaasteen kumppaniverkostossa on mukana 315 organisaatiota, jotka ovat sitoutuneet toimimaan Itämeren suojelemiseksi enemmän kuin mihin lait ja säädökset niitä velvoittavat.

Helsingin ja Turun Itämeri-toimenpideohjelmalla vuosille 2019–2023 on viisi päämäärää: kirkkaat rannikkovedet, hyvinvoiva meriluonto, puhdas ja turvallinen vesiliikenne, suunnitelmallinen vesialueiden käyttö ja aktiivinen Itämeri-kansalaisuus. Helsingin kaupungin Itämeri-toimenpideohjelma on edennyt vauhdikkaasti koronasta huolimatta. Ohjelman toimenpiteistä erityisesti roskaantumisen hallinta, veneilyn ympäristöystävällisyys sekä kumppanuuksien ja verkostojen kehittäminen etenivät viime vuonna. Kaupunkiorganisaation lisäksi mukana ohjelman toteuttamisessa on Helsingin Satama ja Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) ja Helsingin yliopisto.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ympäristösuunnittelija
Mari Joensuu
Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut
puh. 09 310 23830
mari.joensuu@hel.fi

Kuvat

Pihlajasaari. Kuva: Pira Cousin.
Pihlajasaari. Kuva: Pira Cousin.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 16.9.202116.9.2021 19:53:41 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 16.9.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 30.9.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme