Tilastokeskus

Helsingissä vuokrien nousu lähes pysähtyi viime vuonna, muualla Suomessa nousu jatkui

Jaa
Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrien kehitys kasvukeskuksissa eriytyi viime vuonna. Tampereella ja Turussa nousu oli selvästi pääkaupunkiseutua suurempaa. Helsingin keskustassa vuokrat jopa laskivat viime vuonna.

Loppuvuonna vapaarahoitteisten asuntojen vuokrien nousu hieman nopeutui. Rovaniemellä nousu oli vuoden 2022 loka-joulukuussa 3,0 prosenttia, Tampereella 2,8 ja Turussa 2,3 prosenttia. Helsingissä vuokrien nousu jäi runsaaseen puoleen prosenttiin.

“Tuoreimpien neljännesvuositietojen valossa vapaarahoitteiset vuokrat nousevat Tampereella ja Turussa selvästi vauhdikkaammin kuin Helsingissä tai pääkaupunkiseudulla ylipäänsä”, sanoo Tilastokeskuksen yliaktuaari Martti Korhonen.

“Myös koko vuoden 2022 osalta vapaarahoitteisten vuokrien kehitys Helsingissä oli vaatimatonta. Keskusta-alueen pienten asuntojen vuokrat jopa laskivat vuoden aikana.”

Loka-joulukuussa yksiöiden vuokrannousu jäi pääkaupunkiseudulla 0,3 prosenttiin, muualla Suomessa yksiöiden vuokrat nousivat 1,5 prosenttia. Perheasuntojen vuokrat nousivat Helsingissä hiukan nopeammin, 1,5 prosenttia, kun taas Tampereella nousu oli 3,8 ja Turussa 3,4 prosenttia.  

Vapaarahoitteisessa yksiössä asuvan helsinkiläisen mediaanikuukausivuokra oli loka-joulukuussa 750 euroa. Tampereella vastaavasti mediaanikuukausivuokra oli 594 euroa ja Oulussa 509 euroa.

Koko vuoden 2022 aikana vuokrat nousivat eniten Rovaniemellä, 2,0 prosenttia. Turussa vuokrat kohosivat koko vuonna 1,8 prosenttia ja Tampereella 1,7 prosenttia, mutta Helsingissä vain 0,3 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tilastokeskus
Tilastokeskus
Työpajankatu 13
00580 HELSINKI

Vaihde 029 551 1000https://www.tilastokeskus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tilastokeskus

Nuorten ruutuaika jatkuu myöhään yöhön8.3.2023 08:02:22 EET | Tiedote

Näyttöpäätteiden äärellä vietetty aika kasvoi koronakriisin aikaan ennätystasolle. Suomalaiset viettivät vuosien 2020–2021 aikana erilaisten näyttöruutujen ääressä päivittäin keskimäärin 4 tuntia 26 minuuttia. Pisin ruutuaika oli 15–24-vuotiailla, keskimäärin 5 tuntia 46 minuuttia päivässä. Vähiten ruutujen äärellä viihtyivät 10–14-vuotiaat, keskimäärin 3 tuntia 50 minuuttia päivässä. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen ajankäyttötutkimukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme