Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki 5G -tukiasemien muotoilukilpailun julkinen äänestys avoinna

Jaa

Syyskuussa julkistettu Helsinki 5G -tukiasemien muotoilukilpailu on edennyt seuraavaan vaiheeseen, kun kilpailun tuomaristo valitsi maanantaina 26. marraskuuta viisi parasta ehdotusta julkiseen äänestykseen. Kaikille avoimen äänestyksen avulla halutaan kuulla yleisön ja sidosryhmien mielipide Helsinkiin parhaiten sopivasta ehdotuksesta.

Kuvalähde: Helsinki 5G Base Station Challenge
Kuvalähde: Helsinki 5G Base Station Challenge

Helsingin kaupunki, Elisa ja Nokia etsivät yhteistyössä muotoilun ammattilaisjärjestö Ornamon kanssa tyylikästä mallia Helsinki 5G -tukiasemille. Tiistaina 18. syyskuuta 2018 julkistetussa designkilpailussa haetaan uniikkia ja helposti monistettavaa ulkoasuratkaisua, jota sovellettaisiin Helsingin katukuvaan tulevissa tukiasemissa. Kilpailuaika päättyi 18. marraskuuta ja määräaikaan mennessä saatiin 34 uniikkia ehdotusta.

Nyt järjestettävässä äänestyksessä halutaan kuulla yleisön mielipide siitä, mikä ehdotus täyttää yllämainitut ehdot parhaiten ja sopii siten Helsinki 5G -tukiasemaksi. Julkiseen äänestykseen etenivät nimimerkit: Dice Dice Baby, Kehikot, Nest, Reflect ja Stadika.

Äänestyksessä valikoituu kilpailun kolme parasta ehdotusta, jotka tuomaristo asettaa paremmuusjärjestykseen äänestyksen jälkeen. Äänestys aukesi tänään 30. marraskuuta ja päättyy 16. joulukuuta. Julkinen äänestys ehdotuksineen on tutustuttavissa osoitteessa: kerrokantasi.hel.fi/5g. Äänestys on anonyymi.

5G-verkkoympäristöjen kehittäminen avainasemassa digitalisaatiossa

Helsingin tavoitteena on olla maailman parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki. Suuressa roolissa ovat entistä nopeammat ja luotettavammat verkkoyhteydet, joita kohti edetään nyt erityisesti kehittämällä 5G-verkkoympäristöä ja -laitteistoja. 5G-verkot mahdollistavat pienemmän viiveen, suuremman tiedonsiirtokapasiteetin sekä pienemmän energiankulutuksen verkkojen osalta. Samalla mahdollistuu esimerkiksi se, että voidaan laajamittaisemmin kerätä ja hyödyntää erilaista anturidataa.

5G-designkilpailun tavoitteena on löytää tyylikäs malli Helsinki 5G -tukiasemille ja -verkkoympäristölle. Kilpailussa etsitään ratkaisua olemassa olevaan infrastruktuuriin kiinnittyvälle mallille sekä erilliselle itsestään seisovalle tukiasemalle. Tavoitteena on, että tukiasema kytkeytyy ulkoasultaan luontevaksi osaksi kaupunkiympäristöä ja on muokattavissa tilanteen vaatiessa. Kilpailun suunnittelualueeksi nimettiin Kansalaistorin lähialueet niiden tarjoamien monimuotoisten kaupunkiympäristöjen takia.

Kilpailun voittajat julkistetaan 10. tammikuuta 2019. Kilpailun kolme parasta ehdotusta palkitaan yhteensä 35 000 euron rahapalkinnoilla ja kaikki julkiseen äänestykseen valitut ehdokkaat saavat kunniamaininnan. Antamalla äänen pääsee vaikuttamaan Helsingin 5G -tukiasemien mahdolliseen tulevaan ulkoasuun sekä siihen, mitkä ehdotukset ansaitsevat rahapalkinnon.


Lisätietoa kilpailusta ja kilpailuohjelma liitteineen ladattavissa kilpailusivustolta:
The Helsinki 5G base station design challenge

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Erityisasiantuntija Kalle Toivonen, Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osasto, puh. 040 334 7261, s-posti: kalle.toivonen@hel.fi

Kuvat

Kuvalähde: Helsinki 5G Base Station Challenge
Kuvalähde: Helsinki 5G Base Station Challenge
Lataa
Painoversio. Kuvalähde: Helsinki 5G Base Station Challenge
Painoversio. Kuvalähde: Helsinki 5G Base Station Challenge
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli valtuutettujen aloitteita14.2.2019 00:06:56Tiedote

Kaupunginvaltuuston kokouksessa käytiin keskiviikkoiltana 13.2. laaja aloitekäsittely, jonka aikana käsiteltiin 15 valtuutettujen tekemää aloitetta. Erityisesti valtuutettu Atte Harjanteen aloite liha- ja maitotuotteiden kulutuksen puolittamiseksi kaupunkikonsernissa vuoteen 2025 mennessä johti pitkään keskusteluun. Tiukan äänestyksen jälkeen asia palautettiin valmisteluun ja kaupungilta edellytetään suunnitelmaa tämän tavoitteen toteuttamiseksi.

Helsingin Mukana-ohjelma hakee systeemisiä ratkaisuja syrjäytymisen ehkäisyyn12.2.2019 09:00:14Tiedote

Syrjäytyminen on usein kasauma vastoinkäymisiä ja huonoja lähtökohtia. Nuoren ihmisen kohdalla riskit voivat sekoittua viheliäiseksi vyyhdiksi, josta on vaikea erottaa, mikä tekijä oli sen alullepanija. Helsinki käynnistää laajan ja kokonaisvaltaisen Mukana-ohjelman, joka tähtää lasten ja nuorten syrjäytymisen, sen ylisukupolvisen periytymisen ja alueellisen eriytymisen vähenemiseen Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme