Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki alueittain 2019: Tietoa Helsingin alueista ja niiden kehityksestä yksissä kansissa

Jaa

Helsingin alueita tilastojen valossa esittelevä Helsinki alueittain 2019 -julkaisu on ilmestynyt. Se kokoaa yhteen tietoa eri kaupunginosista ja esittelee moni-ilmeisen Helsingin. Kahdeksan suurpiirin ja 34 peruspiirin tilastollisia aluekuvauksia täydentää katsaus koko kaupungin kehitykseen ja asemaan osana laajempaa Helsingin seutua. Helsinki alueittain 2019 on kaupunginkanslian kaupunkitutkimus ja -tilastot -yksikön julkaisuja.

Helsinki alueittain 2019 on ilmestynyt.
Helsinki alueittain 2019 on ilmestynyt.

Helsinki koostuu omaleimaisista kaupunginosista, joista jokaisella on oma historiansa ja nykyilmeensä. Julkaisun alussa on katsaus kaupungin kehitykseen sekä alueiden vertailu. Jokaisesta suurpiiristä ja peruspiiristä on mukana uusimmat tiedot alueiden väestöstä, koulutus- ja tulotasosta, asumisesta, työssäkäynnistä ja työpaikoista sekä koulu-, sosiaali-, terveys- ja muista palveluista. Alueiden maankäyttöä ja palveluita esitellään yksityiskohtaisissa kartoissa. Peruspiirien historiasta ja nykyilmeestä kerrotaan lisäksi pääpiirteet sekä valotetaan hieman tulevaisuuden näkymiä.

Helsinki alueittain julkaistaan verkossa joka vuosi ja painettuna noin joka toinen vuosi. Vuoden 2019 julkaisu on saatavilla painettuna ja verkkojulkaisuna.

Julkaisu on osin ruotsin- ja englanninkielinen.

Yksityiskohtaisempaa alueittaista tilastoa löytyy lisäksi Helsingin seudun aluesarjat –tilastotietokannasta.

Lisätietoja:

Helsinki alueittain 2019. Helsingfors områdesvis. Helsinki by District. Helsingin kaupunginkanslia, kaupunkitutkimus ja -tilastot (pdf)

tutkija Tea Tikkanen
puh. 09 310 36386
tea.tikkanen@hel.fi 

Tiedotteen lähetti:

Johanna Snellman
viestintäasiantuntija
kaupunginkanslia, viestintä
puh. 040 843 0915
johanna.snellman@hel.fi 

Avainsanat

Kuvat

Helsinki alueittain 2019 on ilmestynyt.
Helsinki alueittain 2019 on ilmestynyt.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

G20-maiden johtavat kaupungit kokoontuvat – kutsutuista tarkkailijakaupungeista Helsinki Pohjoismaiden ainoa edustaja30.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Urban20 (U20) -verkosto kokoaa yhteen G20-maiden keskeisten kaupunkien lisäksi valittuja muita kaupunkeja ympäri maailmaa. Helsinki on ainoa pohjoismainen kaupunki vuonna 2018 Buenos Airesissa perustetussa verkostossa. Pormestari Jan Vapaavuori osallistuu keskiviikkona 30. syyskuuta alkavaan Saudi-Arabian Riadin isännöimään U20-huippukokoukseen, joka tänä vuonna järjestetään virtuaalisesti. Vapaavuori käyttää kolmipäiväisen tapahtuman aikana puheenvuoron pormestarien huippukokouksen päättävän tapaamisen lisäksi Maailman talousfoorumin sivutapahtumassa.

Helsinki jatkaa näkyvään huumekauppaan ja päihteidenkäyttöön liittyvien akuuttien ongelmien ratkaisemista entistä laajemmalla viranomais- ja järjestöyhteistyöllä30.9.2020 10:00:00 EESTTiedote

Pormestari Jan Vapaavuori kutsui koolle laaja-alaisen keskustelutilaisuuden Helsingin alueella tapahtuvan näkyvän huumekaupan ja päihteiden käytön aiheuttamiin turvallisuusongelmiin liittyen. Tavoitteena on auttaa käyttäjiä ja hillitä käytöstä ympäristölle aiheutuvia haittoja kehittämällä ja jalkauttamalla alkuvuodesta luotua uutta toimintamallia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme