Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki avaa Suomen EU-puheenjohtajakauden kesäjuhlalla Töölönlahdella

Jaa

Helsinki on Suomen EU-puheenjohtajakauden päänäyttämö heinäkuusta joulukuuhun 2019. Suomessa järjestettävät kokoukset pidetään pääosin Finlandia-talolla. Puheenjohtajuuden avausta juhlitaan 8. heinäkuuta kaikille avoimessa kesätapahtumassa Kansalaistorilla ja Töölönlahden puistossa. Avajaisissa voi kokea suomalaisen kesäpäivän parhaimmillaan.

– Helsinki toivottaa vieraat tervetulleiksi maailman toimivimpaan metropoliin, jossa Finlandia-talon takapihalta aukeaa luontokeidas ja käveltävä keskusta. Helsingissä on helppo kokea omatoimisesti arjen kestäviä ratkaisuja, toteaa pormestari Jan Vapaavuori.

Heinäkuisissa kesäjuhlissa Töölönlahden puistoon rakentuu leppoisa juhla-alue, johon voi tulla piknikille, pelaamaan pihapelejä, tanssimaan lavatansseja tai sitomaan vihtoja ja kukkaseppeleitä. Luvassa on myös musiikkiesityksiä ja kansainvälisen juniorijalkapalloturnauksen, Helsinki Cupin avajaiset. Osaa Helsinki Cupin peleistä voi seurata paraatipaikalta.

Kansalaistorilla tapahtumaan sisältöä tuovat valtioneuvoston kanslian lisäksi ulkoministeriön Eurooppatiedotus sekä EU-parlamentin ja komission Suomen edustustot. Puheenjohtajamaana Suomi nostaa ilmastonmuutoksen tärkeyden näkyvällä tavalla osaksi kesäjuhlaa: juhlapaikalle nousee taiteilija Kaisa Salmen Plastic Mama -teos, joka on kierrätysmuovista koululaisten kanssa valmistettu barokkimekko.

Avajaisten yhteydessä suunnitellaan polkaistavaksi käyntiin puolen vuoden mittainen liikkumistapahtuma. Se kutsuu kaupunkilaiset, matkailijat ja kokousvieraat kiertämään Töölönlahtea ja kerryttämään kilometrejä yhteisellä maailmanympärysmatkalla.

Helsinki on kestävän kaupunkikehityksen edelläkävijä

Puheenjohtajakauden kuuden ministerikokouksen ja yli sadan muun EU-kokouksen odotetaan tuovan Helsinkiin vajaat 20 000 kokousvierasta ja noin tuhat median edustajaa. EU-vieraille Helsinki kertoo tarinansa kestävän kaupunkikehityksen eurooppalaisena edelläkävijänä. Helsinki on muun muassa ensimmäisenä eurooppalaisena kaupunkina sitoutunut YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden raportointiin, ja haastaa muut eurooppalaiset kaupungit mukaan kestävään kaupunkikehitykseen. Helsingin kestävän kehityksen kulmakiviä ovat hiilineutraaliuteen pyrkiminen ja tasa-arvoinen kaupunkisuunnittelu.

Osana puheenjohtajakautta Helsinki Impact Conference tuo 9.–10.10.2019 yhteen eurooppalaisten kaupunkien johtajia, kaupunkisuunnittelijoita ja tutkijoita keskustelemaan kaupunkien roolista Euroopan yhteisön yhdistäjinä ja muutoksen tekijöinä.

– Kaupungeilla on erityinen kyky toimia käytännönläheisinä ja kokonaisvaltaisina ongelmanratkaisijoina. Helsinki Impact -konferenssilla herätämme keskustelua siitä, miten merkittävä rooli kaupungeilla on niin globaalien kuin eurooppalaistenkin tavoitteiden saavuttamisessa. Tulevaisuus tehdään kaupungeissa, muistuttaa pormestari Vapaavuori.

Liitteissä tiedote ruotsiksi ja englanniksi. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Inga Nyholm
Yhteysjohtaja, Helsingin kaupunginkanslia
inga.nyholm@hel.fi
040 760 5524

Tiedotteen lähetti:

Paula Katajamäki
Kaupunginkanslia, viestintä
050 593 3426

Kuvat

Kuva Lauri Rotko. Suomen EU-puheenjohtajakauden avausta juhlitaan 8. heinäkuuta kaikille avoimessa kesätapahtumassa Kansalaistorilla ja Töölönlahden puistossa.
Kuva Lauri Rotko. Suomen EU-puheenjohtajakauden avausta juhlitaan 8. heinäkuuta kaikille avoimessa kesätapahtumassa Kansalaistorilla ja Töölönlahden puistossa.
Lataa
Kuva: Anna Häkkinen.  Taiteilija Kaisa Salmi valmistelee avajaisten Plastic Mama -teosta koulutyöpajoissa.
Kuva: Anna Häkkinen. Taiteilija Kaisa Salmi valmistelee avajaisten Plastic Mama -teosta koulutyöpajoissa.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin toimitilastrategia päätöksentekovaiheeseen – lyhyen aikavälin talouden optimoinnista kohti pitkäaikaista kestävyyttä4.6.2020 15:07:29 EESTTiedote

Helsingin ensimmäinen toimitilastrategia esitellään kaupunginhallitukselle 8. kesäkuuta. Jatkossa kaupungin mittavaa kiinteistöomaisuutta hallitaan ja hoidetaan tähdäten rakennusten pitkäaikaiseen kestävyyteen. Tämä tarkoittaa, että toimitilat tulee suunnitella ja rakentaa niin, että ne kestävät aikaa ja pystyvät palvelemaan erilaisia käyttäjiä.

Helsinki tarjoaa tapahtumajärjestäjille lisäohjeistusta ja neuvontaa koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa4.6.2020 11:25:36 EESTTiedote

Koronaviruksen aiheuttama tilanne on aiheuttanut tarpeen täsmentää Helsingin kaupungin ohjeistusta tapahtumajärjestämisestä. Lisäohjeet on nyt julkistettu ja otettu käyttöön. Poikkeustilanteeseen liittyvien ohjeiden (THL ja OKM 14.5.2020) lisäksi tapahtuman järjestäjän tulee huolehtia siitä, että kaikki tarpeelliset luvat, ilmoitukset ja muut järjestelyt on hoidettu hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkamista.

Valtio päätti lisätalousarviossaan investoida uuteen arkkitehtuuri- ja designmuseoon3.6.2020 14:11:47 EESTTiedote

Alustavat selvitykset arkkitehtuuri- ja designmuseon konseptista ja toimintamallista on tehty yhteistyössä Helsingin kaupungin, opetus- ja kulttuuriministeriön ja museosäätiöiden kesken. Vuoden 2017 lopulla alkaneen suunnittelun lähtökohtana on ollut nykyisten museoiden toiminta ja kehittäminen. Museoilla on merkittävät kokoelmat, mutta niiden toimintaedellytykset ja tilat eivät vastaa tavoitteeseen kunnianhimoisesta näyttelytoiminnasta, yleisötyöstä tai alan kehittämisestä. Helsingin kaupungin lähtökohtana uudelle museolle on alusta saakka ollut korkea, kansainvälinen taso.

Pormestarin kyselytunti helsinkiläisille tiistaina 9. kesäkuuta kello 16.30–17.302.6.2020 14:39:50 EESTTiedote

Koronakevät on vaatinut paljon asukkailta ja kaupungin työntekijöiltä, eikä tilanne ole edelleenkään ohi, vaikka tartuntatilastot näyttävätkin paremmilta. Helsinkiläisille suunnatulla Pormestarin kyselytunnilla keskustellaan koronaviruksen aiheuttamasta tilanteesta sekä siitä, miten kriisi on vaikuttanut arkeemme ja toimintaamme. Mitkä asiat sinua askarruttavat? Pormestari Jan Vapaavuori ja sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa vastaavat kysymyksiin suorassa lähetyksessä tiistaina 9. kesäkuuta kello 16.30–17.30.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme