Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki avaa Suomen EU-puheenjohtajakauden kesäjuhlalla Töölönlahdella

Jaa

Helsinki on Suomen EU-puheenjohtajakauden päänäyttämö heinäkuusta joulukuuhun 2019. Suomessa järjestettävät kokoukset pidetään pääosin Finlandia-talolla. Puheenjohtajuuden avausta juhlitaan 8. heinäkuuta kaikille avoimessa kesätapahtumassa Kansalaistorilla ja Töölönlahden puistossa. Avajaisissa voi kokea suomalaisen kesäpäivän parhaimmillaan.

– Helsinki toivottaa vieraat tervetulleiksi maailman toimivimpaan metropoliin, jossa Finlandia-talon takapihalta aukeaa luontokeidas ja käveltävä keskusta. Helsingissä on helppo kokea omatoimisesti arjen kestäviä ratkaisuja, toteaa pormestari Jan Vapaavuori.

Heinäkuisissa kesäjuhlissa Töölönlahden puistoon rakentuu leppoisa juhla-alue, johon voi tulla piknikille, pelaamaan pihapelejä, tanssimaan lavatansseja tai sitomaan vihtoja ja kukkaseppeleitä. Luvassa on myös musiikkiesityksiä ja kansainvälisen juniorijalkapalloturnauksen, Helsinki Cupin avajaiset. Osaa Helsinki Cupin peleistä voi seurata paraatipaikalta.

Kansalaistorilla tapahtumaan sisältöä tuovat valtioneuvoston kanslian lisäksi ulkoministeriön Eurooppatiedotus sekä EU-parlamentin ja komission Suomen edustustot. Puheenjohtajamaana Suomi nostaa ilmastonmuutoksen tärkeyden näkyvällä tavalla osaksi kesäjuhlaa: juhlapaikalle nousee taiteilija Kaisa Salmen Plastic Mama -teos, joka on kierrätysmuovista koululaisten kanssa valmistettu barokkimekko.

Avajaisten yhteydessä suunnitellaan polkaistavaksi käyntiin puolen vuoden mittainen liikkumistapahtuma. Se kutsuu kaupunkilaiset, matkailijat ja kokousvieraat kiertämään Töölönlahtea ja kerryttämään kilometrejä yhteisellä maailmanympärysmatkalla.

Helsinki on kestävän kaupunkikehityksen edelläkävijä

Puheenjohtajakauden kuuden ministerikokouksen ja yli sadan muun EU-kokouksen odotetaan tuovan Helsinkiin vajaat 20 000 kokousvierasta ja noin tuhat median edustajaa. EU-vieraille Helsinki kertoo tarinansa kestävän kaupunkikehityksen eurooppalaisena edelläkävijänä. Helsinki on muun muassa ensimmäisenä eurooppalaisena kaupunkina sitoutunut YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden raportointiin, ja haastaa muut eurooppalaiset kaupungit mukaan kestävään kaupunkikehitykseen. Helsingin kestävän kehityksen kulmakiviä ovat hiilineutraaliuteen pyrkiminen ja tasa-arvoinen kaupunkisuunnittelu.

Osana puheenjohtajakautta Helsinki Impact Conference tuo 9.–10.10.2019 yhteen eurooppalaisten kaupunkien johtajia, kaupunkisuunnittelijoita ja tutkijoita keskustelemaan kaupunkien roolista Euroopan yhteisön yhdistäjinä ja muutoksen tekijöinä.

– Kaupungeilla on erityinen kyky toimia käytännönläheisinä ja kokonaisvaltaisina ongelmanratkaisijoina. Helsinki Impact -konferenssilla herätämme keskustelua siitä, miten merkittävä rooli kaupungeilla on niin globaalien kuin eurooppalaistenkin tavoitteiden saavuttamisessa. Tulevaisuus tehdään kaupungeissa, muistuttaa pormestari Vapaavuori.

Liitteissä tiedote ruotsiksi ja englanniksi. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Inga Nyholm
Yhteysjohtaja, Helsingin kaupunginkanslia
inga.nyholm@hel.fi
040 760 5524

Tiedotteen lähetti:

Paula Katajamäki
Kaupunginkanslia, viestintä
050 593 3426

Kuvat

Kuva Lauri Rotko. Suomen EU-puheenjohtajakauden avausta juhlitaan 8. heinäkuuta kaikille avoimessa kesätapahtumassa Kansalaistorilla ja Töölönlahden puistossa.
Kuva Lauri Rotko. Suomen EU-puheenjohtajakauden avausta juhlitaan 8. heinäkuuta kaikille avoimessa kesätapahtumassa Kansalaistorilla ja Töölönlahden puistossa.
Lataa
Kuva: Anna Häkkinen.  Taiteilija Kaisa Salmi valmistelee avajaisten Plastic Mama -teosta koulutyöpajoissa.
Kuva: Anna Häkkinen. Taiteilija Kaisa Salmi valmistelee avajaisten Plastic Mama -teosta koulutyöpajoissa.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinkiläiset työikäiset ovat koulutettua väkeä – varsinkin nuoret naiset ovat muuta väestöä koulutetumpaa22.7.2019 10:59:09 EESTTiedote

Helsinkiläiset ovat korkeammin koulutettuja verrattuna väestöön muualla Suomessa. Puolella työikäisistä 25–64-vuotiaista helsinkiläisistä oli korkea-asteen tutkinto vuoden 2017 lopussa. Kokonaisuudessaan runsaalla 81 prosentilla kyseisen ikäryhmän helsinkiläisistä oli perusasteen jälkeinen tutkinto. Tiedot selviävät tuoreesta Väestön koulutusrakenne Helsingissä vuonna 2017 -julkaisusta.

Uuden elokuisen kaupunkifestivaali Pointin ohjelma on julkistettu17.7.2019 13:12:27 EESTTiedote

Pointti – Utelias kansalaisfestivaali 1.–3.8.2019: Uusi, yhteisöllinen kaupunkifestivaali Pointti kutsuu Helsingissä elokuun alussa yleisöä osallistumaan, viihtymään ja ottamaan kantaa. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Pointti tarjoaa torstaista lauantaihin 1.–3. elokuuta Kansalaistorilla, Makasiinipuistossa ja Oodissa elämyksiä, seikkailuja ja tietoa. Ylen ja Helsingin yhteisesti toteuttama festivaali on kaikille avoin ja maksuton.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme