Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsinki-avun apteekkiyhteistyö laajenee

Jaa

Suomen Apteekkariliiton jäsenapteekit Helsingissä ovat sopineet yhteistyöstä Helsinki-avun kanssa. Käytännössä yhteistyö mahdollistaa yli 70-vuotiaille helsinkiläisille kaikkien lähiapteekkien palvelut kotoa käsin koronatilanteen aikana.

Helsinki-apu tarjoaa kauppa-ja apteekkiasiointiapua sekä keskusteluapua. Kuva: Paula Virta
Helsinki-apu tarjoaa kauppa-ja apteekkiasiointiapua sekä keskusteluapua. Kuva: Paula Virta

Helsinki-apu on Helsingin kaupungin ja Helsingin seurakuntayhtymän järjestämä puhelin- ja asiointiapupalvelu ikääntyneille ihmisille koronaepidemian aikana. Apteekkipalveluita on Helsinki-avulle tarjonnut tähän asti Yliopiston Apteekki. Yhteistyö Suomen Apteekkariliiton kanssa täydentää tarjontaa, ja apteekkiasiointi voidaan järjestää nyt kaikkien Helsingin jäsenapteekkien kautta.

Apteekkariliitto haluaa turvata helsinkiläisten mahdollisuuden hyödyntää sujuvasti oman lähiapteekkinsa palveluita myös poikkeusaikana. Punavuoren apteekin apteekkarin Anna Westerlingin mukaan apteekit ovat lähteneet yhteistyöhön innokkaasti mukaan.

– Apteekit haluavat pitää huolta yli 70-vuotiaista asiakkaistaan ja varmistaa, että apteekkiasiointi onnistuu sujuvasti ja turvallisesti myös poikkeusaikoina. Lähiapteekissa tunnetaan asiakkaat ja heidän lääkehoitonsa kokonaisuus, mikä luo monelle ikäihmiselle turvallisuuden tunnetta, Westerling kertoo.

Asiakkaat saavat tiedotteen oman alueensa apteekkien kotiinkuljetuspalveluista Helsinki-avun toimittamien kauppakassien mukana. Tietoa kotiinkuljetuspalveluista saa myös Helsinki-avun puhelinpalvelusta numerossa 09310 10020 (arkisin klo 9–16) ja omasta lähiapteekista.

Helsinki-avun toiminnan mahdollistavat käytännössä useat yritysyhteistyökumppanit. Jo aiemmin mukaan ovat tulleet HOK-Elanto ja Yliopiston Apteekki avustetussa kauppa- ja apteekkiasioinnissa, puhelinkeskuksen kontaktijärjestelmän tarjoava Genesys sekä Posti ja Logisnext Finland Oy sähköskootterikalustollaan, Helkama-Auto ja ŠKODA henkilöautokuljetuksissa sekä Dometic Finland Oy kylmälaukuilla elintarvikekuljetuksiin. Lisäksi Helsinki-avun liikkumista tukee HSL:n Kaupunkipyörät.

Helsinki-avun toiminnassa ovat mukana myös useat järjestöt ja vapaaehtoiset. 


Tämä tiedote julkaistaan mahdollisimman pian Hel.fi-sivustolla käännösversiona ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki:
Aluepäällikkö, Helsinki-avun johtaja, kulttuuri ja vapaa-aika, Tiina Hörkkö, puh. +358 50 302 6404, s-posti: tiina.horkko@hel.fi

Yksikön päällikkö, viestintä, kulttuuri ja vapaa-aika, Jussi Kaisjoki, puh. +358 40 519 6632, s-posti: jussi.kaisjoki@hel.fi

Helsingin seurakunnat:
Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki, puh. +358 50 593 1944, s-posti: juha.rintamaki@evl.fi

Suomen Apteekkariliitto:
Brand Manager, proviisori, Elina Aaltonen, puh. +358 50 3627 281, s-posti: elina.aaltonen@apteekkariliitto.fi 

Avainsanat

Kuvat

Helsinki-apu tarjoaa kauppa-ja apteekkiasiointiapua sekä keskusteluapua. Kuva: Paula Virta
Helsinki-apu tarjoaa kauppa-ja apteekkiasiointiapua sekä keskusteluapua. Kuva: Paula Virta
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsinki tukee varhaisnuoriso- ja nuorisoyhdistyksiä yli 1,9 miljoonalla eurolla28.5.2020 17:42:16 EESTTiedote

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto päätti tänään torstaina 28.5.2020 myöntää toiminta- ja palkkausavustuksia yhteensä 1 905 000 euroa helsinkiläisille varhaisnuoriso- ja nuorisoyhdistyksille. Helsingin kaupunki pyrkii avustuksin mm. kehittämään kansalaisyhteiskuntaa ja lisäämään asukkaiden, tässä tapauksessa erityisesti nuorten, elämänlaatua, toimintakykyä ja oman elämän hallintaa. Samalla tuetaan toimintaa, joka monipuolistaa kaupungin omaa palvelutarjontaa.

Helsingin kaupunginkirjaston palvelut normalisoituvat 1.6. alkaen – kesällä pääsee myös viikonloppuisin kirjastoon28.5.2020 12:00:00 EESTTiedote

Helsingin kaupunginkirjaston palvelut saadaan 1. kesäkuuta alkaen käyttöön miltei normaalisti. Kirjastoissa voi jälleen peruspalvelujen eli lainaamisen, palauttamisen ja varausten noudon lisäksi käyttää asiakastietokoneita, tulostaa, kopioida ja skannata, lukea lehtiä, tehdä töitä, opiskella sekä varata osoitteesta varaamo.hel.fi käyttöönsä erilaisia kokous- ja ryhmätyötiloja ja laitteita. Kesäaukioloajat ovat voimassa Helsingin kirjastoissa 1.6.–9.8. Aiempaa useammassa kirjastossa eri puolilla Helsinkiä voi asioida myös kesäviikonloppuisin.

Helsingfors stadsbiblioteks tjänster normaliseras från 1 juni – på sommaren kan man besöka biblioteken till och med under veckosluten28.5.2020 11:59:00 EESTTiedote

Helsingfors stadsbibliotek börjar betjäna nästan som vanligt från 1 juni. I biblioteken kan man igen använda bastjänsterna, det vill säga låna och återlämna material och hämta reserverat material. Dessutom kan man använda kunddatorer, printa, kopiera, skanna, läsa tidningar, arbeta och studera på biblioteken. På varaamo.hel.fi kan man boka olika mötesrum, grupparbetsrum och apparater. Sommartidtabellerna är i kraft på Helsingfors bibliotek 1 juni till 9 augusti. Under sommarveckosluten är fler bibliotek än förr öppna på olika håll i Helsingfors.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme