Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki Business Hub lähtee ratkomaan osaajapulaa

Jaa

Osaajapula on jo pitkään ollut Suomen kasvun esteenä. Helsinki Business Hub lähtee ratkomaan haastetta konkreettisin toimin vuoden pituisella kokeilulla yhteistyössä julkisen ja yksityisen sektorin kanssa.

Kuva: Mikael Ahlfors, Keksi Agency / Helsingin kaupunki
Kuva: Mikael Ahlfors, Keksi Agency / Helsingin kaupunki

Helsinki Business Hub tarttuu toimeen osaajapulan ratkomiseksi. Toiminta käynnistetään aluksi IT-alalla, jossa osaajapula on akuutein. Eri arvioiden mukaan Suomessa tarvittaisiin tällä hetkellä 7000 ohjelmistoammattilaista ja määrän arvioidaan kasvavan vuosittain. Pelkästään koulutuksella ei tähän ongelmaan pystytä vastaamaan.

Valtion, kaupunkien ja yritysten yhteinen etu

Helsinki Business Hub ei lähde toteuttamaan osaajien houkuttelua yksin, vaan aktiviteetteja toteutetaan yhteistyössä julkisen ja yksityisen toimijoiden kanssa. Mukana ovat niin Helsingin ja Espoon kaupungit, työ- ja elinkeinoministeriö sekä pääkaupunkiseudun ohjelmistoyritykset.

"Tekemällä asioita yhdessä, pyrimme välttämään päällekkäisyyksiä ja saamaan mahdollisimman paljon tuloksia aikaan. Vuosi on lyhyt aika, kun kyse on ihmisistä ja heidän muuttohaluistaan. Tavoitteena on, että saisimme tässä ajassa houkuteltua 100 osaajaa pääkaupunkiseudulle. Lisäksi kehitämme toimintamallin, joka voidaan ottaa käyttöön pilotointijakson jälkeen laaja-alaisemmin ja siirtää myös muille aloille", Helsinki Business Hubin liiketoimintajohtaja Miska Hakala kertoo.

"Suomalaisen teollisuuden ja palveluiden elinehto on se, että Suomeen saadaan  osaavia koodareita. Muutoin tuotanto valuu Suomesta ulkomaille. On erinomaista, että haasteeseen tartutaan nyt tällä osaajien houkuttelu -ohjelmalla ja lähdetään tekemään käytännön toimenpiteitä osaajien hakemiseksi", Ohjelmistoyrittäjien toimitusjohtaja Rasmus Roiha sanoo.

Osaamisella vastataan kasvavaan tarpeeseen

IT-ala on luonnollinen lähtökohta osaajien houkuttelun kehittämiselle. Alalla on akuutti tarve, mutta IT-osaaminen on myös yksi Suomen tärkeimmistä vahvuuksista. Kyse ei kuitenkaan ole vain puhtaasti ohjelmistoalan yrityksistä. Digitalisaation murroksen myötä ohjelmisto-osaajat ovat entistä merkityksellisempiä kaikilla toimialoilla.

"Tänne tarvittaisiin lisää koulutettuja, ja osittain myös alan kokemusta omaavia, ohjelmistokehityksen ammattilaisia. Parhaimmillaan lisääntynyt osaajien määrä helpottaisi kaikkien alan yritysten rekrytointia ja siten parantaisi koko sektorin kilpailukykyä. Etenkin startupit joutuvan usein kilpailemaan isompien yritysten kanssa samoista osaajista, ja se saattaa vaikeuttaa heidän kasvua. Tämän seurauksena uusien innovaatioiden tulo markkinoille hidastuu, Zalando Finlandin managing director Tuomas Kytömaa kommentoi.

Osaajien houkuttelu -ohjelma lähtee nopeasti käyntiin tarpeiden kartoituksella ja potentiaalisten kohdemarkkinoiden tunnistamisella.

"Suunnitelmanamme on lähteä pilotoimaan erilaisia markkinointitoimenpiteitä ja aktiviteetteja mahdollisimman pian. Tätä kautta saamme nopeasti tietoa, mitkä toimenpiteet tuottavat tuloksia ja voimme kehittää toimintaa lyhyelläkin aikavälillä tehokkaasti eteenpäin. Naapurimaidemme pääkaupunkiseudut ovat tehneet osaajien  houkuttelua jo vuosia. Meidän on saatava nopeasti tuloksia aikaan, jotta pärjäämme tässä
kilpailussa myös tulevaisuudessa, Miska Hakala toteaa.


Helsinki Business Hub tukee ulkomaisia yrityksiä sijoittumaan ja kehittymään pääkaupunkiseudulla sekä suomalaisia kasvuyrityksiä kansainvälistymään. Lisäksi vahvistamme kotimaista startupekosysteemiämme auttamalla kansainvälisiä sijoittajia löytämään sijoitusmahdollisuuksia Suomesta.
Helsinki Business Hub

Osaajien houkuttelu on Uudenmaan liiton alueelliset kokeilut ja innovaatiot (AIKO) –rahoituksella sekä Espoon ja Helsingin kaupunkien tuella toteutettava kokeilu. Hanke toteuttaa osaltaan työ- ja elinkeinoministeriön koordinoimaa Talent Boost -toimenpideohjelmaa, jonka tavoitteena on tehdä Suomesta houkuttelevampi kansainvälisille osaajille ja vahvistaa yritysten kasvua ja kansainvälistymistä kansainvälisten osaajien avulla.
TEM – Talent Boost

Yhteyshenkilöt

Miska Hakala, liiketoimintajohtaja, Helsinki Business Hub, puh. 040 737 4697, s-posti: miska.hakala@hbh.fi

Kuvat

Kuva: Mikael Ahlfors, Keksi Agency / Helsingin kaupunki
Kuva: Mikael Ahlfors, Keksi Agency / Helsingin kaupunki
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin uusille asuinalueille tulee muovinkeräysjärjestelmät21.6.2018 10:05Tiedote

Jätkäsaaressa, Kalasatamassa ja Kruunuvuorenrannassa alkaa alueellinen kiinteistökohtainen muovinkeräys ensi syksynä. Muovipakkausten keräysmahdollisuus on ollut erityisesti toivottua alueen asukaspalautteessa. Alueiden jätteenkeräysjärjestelmiin tehdään muutoksia, jotka mahdollistavat muovinkeräyksen etupainotteisesti velvoittavaan lainsäädäntöön nähden. Muovipakkausten erilliskeräys ei ole vielä velvoitteena HSY:n jätehuoltomääräyksissä eikä EU:n jätedirektiivissä, mutta esimerkiksi EU tullee edellyttämään muovipakkausten kierrätysasteen nostoa lähivuosina.

Asuntotuotantoa mahdollistava asemakaavavaranto on kasvanut pääkaupunkiseudulla20.6.2018 14:09Tiedote

Asemakaavavaranto, joka mahdollistaa asuntotuotannon, on kasvanut pääkaupunkiseudulla 2010-luvulla. Vuoden 2018 alussa voimassa olleissa seudun asemakaavoissa oli käyttämätöntä rakennusoikeutta hieman yli 7,7 miljoonaa kerrosneliömetriä. Määrä oli 1,2 miljoonaa enemmän kuin vuonna 2011. Vuoden 2017 aikana varannon kasvua kertyi pääkaupunkiseudulla yli 200 000 kerrosneliömetriä. Pääkaupunkiseudun reipas asuntotuotantovauhti ei siis ainakaan vielä ole kääntänyt asuntovarannon määrää laskuun.

Työnteko edistää maahanmuuttajien hyvinvointia ja kulttuurista oppimista – työnteon esteitä tulisi pyrkiä purkamaan20.6.2018 12:05Tiedote

Maahanmuuttajien on Suomessa usein vaikeampi työllistyä kuin kantaväestön. Työnteko edistää kuitenkin merkittävästi uuteen maahan sopeutumista ja lisää maahanmuuttajien hyvinvointia. Helsingin kaupunginkanslian tuoreessa haastattelututkimuksessa on selvitetty eri kulttuuritaustoista saapuneiden maahanmuuttajien taloudellista sopeutumista Suomeen sekä työnteon merkitystä heidän hyvinvoinnilleen. Lisäksi tutkimuksessa on tarkasteltu haastateltujen maahanmuuttajien työllisyyspolkuja ja uuteen maahan sopeutumista laajemminkin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme