Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsinki Education Week 2021: Oppijoista tulevaisuuden muotoilijoita

Jaa

Marraskuussa järjestettävä Helsinki Education Week kääntää pitkän koronavuoden jälkeen katseen tulevaisuuteen ja etsii toimivia työkaluja, käytäntöjä ja kysymyksiä, joiden avulla lapset ja nuoret voivat itse muovata tulevaisuuttaan.

Mitä ovat tulevaisuustaidot ja miten niitä edistetään? Neljättä kertaa järjestettävä Helsinki Education Week kokoaa Helsingin yli 14 000 opettajaa ja kasvattajaa yhteen jakamaan ja kehittämään oppijoiden tulevaisuustaitoja.

Helsinki Education Week -tapahtumaviikon punaisena lankana kulkee tänä vuonna teema Tulevaisuuden muotoilijat, jossa oppijat ovat keskiössä. Tavoitteena on yhdessä esittää pedagogisesti oivaltavia kysymyksiä ja löytää ratkaisuja, jotka vahvistavat oppijoiden kokemusta aktiivisesta toimijuudesta.

Koulutuksen tehtävä on antaa taitoja ja työkaluja tuleville sukupolville positiivisen tulevaisuuden rakentamiseen. Millaisia taitoja oppijat tarvitsevat kestävän, merkityksellisen ja yhdenvertaisen tulevaisuuden muotoiluun?

”Osallisuuden kokemus ja mahdollisuus vaikuttaa asioihin ovat edellytys sille, että tulevaisuus näyttäytyy positiivisena”, sanoo Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen.

Tapahtumaviikkoon voivat tehdä ohjelmaehdotuksia kaikki kasvatuksen ja koulutuksen parissa Helsingin alueella toimivat tahot. Tapahtumat voivat olla suunnattu kasvatuksen ja koulutuksen ammattilaisille, oppijoille, huoltajille ja muille oppimisesta ja sen kehittämisestä kiinnostuneille. Mukaan saadaan myös kansainvälisiä oppimisen kehittäjiä, sillä Helsinki Education Week järjestetään yhteistyössä oppimisinnovaatioiden tunnistamiseen keskittyvän HundrEDin kanssa.

Ohjelmaehdotuksia voi jättää 3.8.2021 alkaen tapahtuman verkkosivulla.

Helsinki Education Week 2021 on 1.–5.11.2021 järjestettävä viikon mittainen helsinkiläisen oppimisen juhla, joka tekee näkyväksi helsinkiläisissä päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävää työtä sekä mahdollistaa yhteistyön kansainvälisten oppimisen asiantuntijoiden kanssa.

Viime vuonna tapahtuma keräsi yli 10 000 osallistujaa yli sataan pieneen ja isoon virtuaaliseen työpajaan ja keskustelutilaisuuteen.

Lisätietoja:

Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala:

Liisa Pohjolainen, toimialajohtaja, liisa.pohjolainen@hel.fi, p. 09 310 86200

Marjo Kyllönen, kehittämispalvelupäällikkö, marjo.kyllonen@hel.fi, p. 09 310 86208

HundrED Org:

Saku Tuominen, luova johtaja, saku.tuominen@hundred.org, p. 040 060 5084

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 15.6.202111.6.2021 13:47:43 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 15. kesäkuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa useita tilahankkeita, kuten osoitteeseen Kutomokuja 3 toteutettavan päiväkodin tarveselvitys ja osoitteessa Riihitie 9 sijaitsevan päiväkoti Elkan hankesuunnitelma. Lautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi myös osoitteeseen Lohikäärmeenpolku 5 toteutettavien aikuisten perusopetuksen väliaikaisten lisätilojen tarveselvitys. Lisäksi esityslistalla on ruotsinkielisen koulun hankesuunnitelma osoitteeseen Pohjolankatu 45 ja Metsolan ala-asteen koulun uudisrakennuksen hankesuunnitelma sekä Stadin ammatti-ja aikuisopiston Roihupellon kampuksen uudisrakennuksen tarveselvityksen hyväksyminen. Roihupellon kampuksen tilat suunnitellaan noin 3 000 opiskelijalle. Tilat tarjoavat opiskelijoille pedagogisesti monipuolisen, työelämään valmentavan ympäristön oppia. Osoitteeseen Holkk

Läsåret slutar 5.6 – lyckönskningar till de nyutexaminerade21.5.2021 16:30:00 EEST | Tiedote

Ett exceptionellt coronaläsår 2020–2021 ligger snart bakom oss. Ett säkert tecken på att sommaren har anlänt är för eleverna, de studerande, vårdnadshavarna och undervisningspersonalen den årliga våravslutningen. I Helsingfors hålls våravslutningen i de svensk- och finskspråkiga skolorna på lördagen 5.6.2021. De nya studenterna firas också på lördagen 5.6.2021. Den gemensamma examensfesten vid yrkesinstitutet Stadin ammatti- ja aikuisopisto ordnas på fredagen 4.6.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme