Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsinki Education Week marraskuussa virtuaalisena – Ohjelmahaku 5.10. saakka

Jaa

Helsinki Education Week järjestetään tänä vuonna verkkotapahtumien sarjana. Ajankohta on perinteinen marraskuun alku, tarkemmin 2.−6.11.2020. Viikon teema on Uutta luova oppiminen.

Kuten aiempinakin vuosina, tapahtumakokonaisuus juhlistaa helsinkiläistä osaamista monipuolisesti. Tänä vuonna viikon teemana on Uutta luova oppiminen. Ohjelmassa tuodaan esille oppijoiden aktiivista roolia ja eri toimijoiden yhteistyötä.

”Kuluva vuosi on vaatinut sekä oppijoilta että kasvatuksen ja koulutuksen ammattilaisilta poikkeuksellista kykyä muokata ja muotoilla tekemistä ja oppimista vallitsevien olosuhteiden vaatimalla tavalla. Helsinki Education Week nostaa esiin tätä hienoa työtä”, kertoo kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen.

Virtuaalinen toteutus mahdollistaa osallistumisen ympäri maailman

”Aiemmat Helsinki Education Week -tapahtumat ja muu kansainvälinen toimintamme on osoittanut, että Helsinkiin ja sen kouluihin, varhaiskasvatukseen ja oppilaitoksiin kohdistuu suurta kansainvälistä kiinnostusta. Olemme oppimisen edelläkävijöitä. Viime vuonna Helsinki Education Weekillä oli lähes 300 vierailijaa eri puolilta maailmaa. Tänä vuonna verkkotapahtumien myötä osallistuminen on entistä helpompaa kaikkialta Suomesta ja ulkomailta”, sanoo toimialajohtaja Pohjolainen.

"Vuosi 2020 on poikkeuksellinen. Nyt jos koskaan tarvitaan yhteistyötä ja hyvien käytäntöjen jakamista yli koulu- ja maarajojen, kun oppimisen käytännöt ovat muutoksessa”, toteaa tapahtuman yhteistyökumppanin, HundrEDin, luova johtaja Saku Tuominen ja jatkaa: “Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen ja varmasti antoisa tapahtumaviikko on tulossa, vaikka fyysisiä lähitapahtumia ei tänä vuonna järjestetäkään”.

Ohjelmaehdotuksia voi lähettää 5.10. saakka

Ohjelmaa eli verkkotapahtumia Helsinki Education Weekille voivat ehdottaa kaikki kasvatuksen ja koulutuksen parissa Helsingin alueella toimivat tahot. Tapahtumat voivat olla suunnattu kasvatuksen ja koulutuksen ammattilaisille, oppijoille, huoltajille ja muille oppimisesta ja sen kehittämisestä kiinnostuneille. 

Tapahtumaehdotukset tulee lähettää ma 5.10.2020 klo 16.00 mennessä.    

Lisätietoja tapahtumaehdotuksen lähettämisestä 

Helsinki Education Weekin tuotantotiimi valitsee parhaiten Uutta luova oppiminen -teemaa toteuttavat ohjelmaehdotukset mukaan viikon ohjelmaan. Tapahtumien tulee olla maksuttomia osallistujille. Ohjelman järjestämisestä ei makseta korvausta.  

Helsinki Education Weekin järjestää Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala yhteistyössä HundrED:n kanssa.

Liisa Pohjolainen
Kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja, Helsingin kaupunki
09 310 86 200

Saku Tuominen 
HundrEDin luova johtaja
0400 605 084

Lisätietoja:

www.helsinkieducationweek.com

info@helsinkieducationweek.com    

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 22.9.202018.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 22. syyskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Kokouksen esityslista Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa ruoka-, siivous- ja kohdevastaavapalveluiden hankinta ajalle 1.1.2021 - 31.12.2023 sekä tilahankkeita. Lautakunnalle esitetään päätettäväksi ruoka-, siivous- ja kohdevastaavapalveluiden hankintaa kolmelta eri yritykseltä. Hankintahinta ilman arvonlisäveroa on noin 4,8 miljoonaa euroa. Hankinnassa on käytetty kestävän kehityksen mukaisia kriteereitä vähimmäisvaatimuksissa. Palveluntuottajien edellytetään tuottavan sekä ruoka-, siivous- että käyttäjäpalvelut kestävien periaatteiden mukaisesti. Siivouspalvelujen tarjoajalla tulee olla ympäristöä säästävät siivousmenetelmät. Vähimmäisvaatimusten lisäksi ruokapalveluissa laadun yhtenä arviointikriteerinä on käytetty Hiilineutraali Helsinki 2035 -ohjelman toteuttamista. Tilahankkeista lautakunnalle e

Helsingin peruskoulujen asiakastyytyväisyys hyvällä tasolla – vahvuuksina muun muassa opettajat ja oppimisen tuki18.9.2020 11:00:00 EESTTiedote

Helsinki selvitti perusopetuksen asiakkaiden tyytyväisyyttä alkuvuodesta. Vastausten perusteella oppilaat ja huoltajat ovat tyytyväisiä kouluun ja opetukseen. Kolmasosa oppilaista ja neljäsosa huoltajista antoi kokonaistyytyväisyydessä parhaan arvosanan. Helsingin peruskoulujen vahvuuksia ovat oppimisen tuki, turvallisuus, kodin ja koulun yhteistyö sekä opettajat ja opettajuus.

Kundnöjdheten i Helsingfors stads grundskolor är på en god nivå – skolornas styrkor är bland annat lärarna och stödet för lärandet18.9.2020 11:00:00 EESTTiedote

Helsingfors kartlade i början av år 2020 hur nöjda klienterna inom den grundläggande utbildningen är. Enligt svaren är eleverna och vårdnadshavarna nöjda med skolan och undervisningen. En tredjedel av eleverna och en fjärdedel av vårdnadshavarna gav skolorna högsta betyg i helhetsbedömningen. Grundskolornas styrkor är stödet för lärandet, tryggheten, samarbetet mellan hem och skola samt lärarna och lärarrollen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme