Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsinki esillä EU-tapaamisessa kansainvälisenä, tasavertaisten mahdollisuuksien kaupunkina

Jaa

Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr.) esittelee Helsingin tulevaisuuden tavoitteita Euroopan Unionin pääkaupunkien vuosittaisessa tapaamisessa Riiassa. Helsinki on uuden strategiansa mukaisesti kansainvälisyyttään lisäävä ja monimuotoinen kaupunki. Suomen kasvun veturina EU-pääkaupunkien yhteistyön lisääminen on Helsingille luontevaa.

Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki. Kuva: Pertti Nisonen
Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki. Kuva: Pertti Nisonen

Sinnemäki aikoo nostaa kokouksessa esille muun muassa Helsingin toimia ilmastonmuutoksen ja eriarvoisuuden torjumiseksi ja koulutukseen satsaamiseksi.

”Helsingin strategian mukaisesti otamme vastuumme ilmastonmuutoksen torjunnassa vakavasti ja torjumme ilmastonmuutosta kunnianhimoisesti. Helsinki asettaa tavoitteeksi 60 prosentin päästövähennystavoitteen vuodelle 2030 ja aikaistaa hiilineutraalisuustavoitteen vuodesta 2050 vuoteen 2035”, Anni Sinnemäki kertoo.

Tulevina neljänä vuotena Helsinki satsaa koulutukseen ja asukkaidensa osaamiseen. Kasvatus ja koulutus lisäävät kaupungin kilpailukykyä ja luovat elinvoimaa ja sivistystä. Strategian avulla varmistetaan, että kaikilla helsinkiläisillä on tasa-arvoiset koulutusmahdollisuudet laadukkaasta varhaiskasvatuksesta lähtien. Koulutus on myös tehokkain keino torjua eriarvoisuutta.

”Helsinki tavoittelee jatkossakin asemaa segregaation ehkäisyn eurooppalaisena huippuesimerkkinä ja mahdollistaa kaikkien kaupunginosiensa tasavertaisuuden ja hyvinvoinnin”, Sinnemäki jatkaa.

21.–22. syyskuuta Riiassa pidettävän EU-pääkaupunkien vuosittaisen kokoontumisen aiheena on EU:n Urban Agenda. Kokouksen asialistalla on muun muassa kaupunkien kehitys ja pääkaupunkien merkitys, EU:n tulevaisuus, vähäpäästöisempi liikenne ja ilmastonmuutoksen torjuminen. Urban Agenda pyrkii tehostamaan kaupunkien yhteistyötä ja löytämään tehokkaita ratkaisuja esimerkiksi kaupunkien kasvun tukemiseen ja sosiaalisten ongelmien selättämiseen.

 Fakta:

Esitys Helsingin uudeksi kaupunkistrategiaksi julkaistiin torstaina 24. elokuuta. Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen joidenkin muutosten kera kokouksessaan 4. syyskuuta. Kaupunkistrategiaesitystä käsitellään kaupunginvaltuustossa 13. ja 27. syyskuuta. Valtuusto tekee strategiasta lopullisen päätöksen. Tutustu tarkemmin

Tiedote: Vastaava tiedottaja Mari-Anne Aronen 
09 310 36684, mari-anne.aronen (@) hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anni Sinnemäki, apulaispormestari, puh. 050 511 3166, anni.sinnemaki (@) hel.fi

Julianna Kentala, apulaispormestarin erityisavustaja, puh. 040 519 5700, julianna.kentala (@) hel.fi

Kuvat

Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki. Kuva: Pertti Nisonen
Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki. Kuva: Pertti Nisonen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Kaksikymmentä Helsingin tekijää palkitaan huomenna / Tjugo skapare av Helsingfors får pris i morgon12.6.2018 00:00Tiedote

Huomenna Helsinki-päivänä kaupunki palkitsee noin 20 eri alojen vaikuttajaa. Palkittavat ovat ansiokkaasti työskennelleet Helsingin hyväksi tai tehneet Helsinkiä tunnetuksi työskennellessään kansainvälisissä tehtävissä. Tunnustukset jaetaan pormestari Jan Vapaavuoren ja apulaispormestareiden isännöimässä Helsinki-päivän kutsujuhlassa Bio Rexissä 12.6. klo 18 alkaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme