Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki Eurocities-verkoston talousfoorumin johtoon – apulaispormestari Pia Pakarinen puheenjohtajaksi

Jaa

Helsinki on valittu eurooppalaisten kaupunkien Eurocities-verkoston talousfoorumin johtoon. Kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen aloittaa samalla foorumin puheenjohtajana.

Kuva: Sakari Röyskö
Kuva: Sakari Röyskö

– Eurocities on merkittävä kaupunkiverkosto, jota kuunnellaan EU:ssa. Eurooppalaisten kaupunkien on tärkeää yhdistää voimansa kriisistä palautumiseksi ja saada äänensä kuuluviin unionin päätöksenteossa, sanoo apulaispormestari Pia Pakarinen.

Helsingin puheenjohtajuuskausi alkaa 5.11.2020 ja kestää kaksi vuotta.

Vaikuttavampia investointeja tulevaisuuteen

Helsingillä on talousfoorumin puheenjohtajana tavoitteena edistää uusien ratkaisujen löytämistä.  

– Kaupungistuminen jatkuu, mutta emme palaa entiseen. Helsinki haluaa ratkaista haasteita yhdessä muiden kaupunkien ja EU:n kanssa, koska keskeiset ratkaisut tehdään kaupungeissa ja investointeja tarvitaan suoraan kaupunkeihin, Pia Pakarinen sanoo.

Tärkeänä tavoitteena on edistää kaupungeissa työtä ilmastonmuutoksen torjunnan ja kestävän kasvun eteen. Esimerkiksi kiertotalouteen siirtyminen avaa uusia mahdollisuuksia yrityksille. Kaupungit voivat myös tukea uusia liiketoimintamalleja ja yhteenliittymiä, jotka edistävät vihreää kasvua.

Oman huomionsa Helsingin tavoitteissa saavat myös osaamisen kehittäminen ja nuorten työllisyys.

Onko meillä varaa pitää nuoria työttöminä, kun Eurooppa vanhenee? Meidän täytyy etsiä tähän eurooppalaisten kaupunkien kanssa yhdessä uusia ratkaisuja, Pakarinen kertoo.

Digitalisaatio mullistaa kaiken ja voi tarjota ratkaisua myös koronatilanteessa.

– Onnistuminen edellyttää, että kaupungit kykenevät tarjoamaan alustan uutta luovalle liiketoiminnalle, Pakarinen lisää.

Eurocities on kaupunkien verkosto

Eurocities on eurooppalaisten kaupunkien verkosto, joka edistää jäsenkaupunkiensa taloudellista, yhteiskunnallista ja sosiaalista kehitystä. Verkostossa on mukana 140 kaupunkia 39 eri maasta. Verkoston kaupungeissa asuu noin 130 miljoona ihmistä. Verkoston sihteeriys sijaitsee Brysselissä.

Economic Development Forum keskittyy elikeino- ja innovaatiopolitiikan sekä  kaupunkien kilpailukykyä edistäviin yhteisiin teemoihin. Pia Pakarinen toimi foorumin varapuheenjohtajana vuosina 2018-19.

Lisätietoja:

https://eurocities.eu/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Apulaispormestari Pia Pakarinen
Erityisavustaja Lyydia Ylönen, p. 044 591 0812, lyydia.ylonen@hel.fi

Kansainvälisten asioiden päällikkö Jani Moliis, P. 040 5224613, jani.moliis@hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö: viestintäasiantuntija Maisa Hopeakunnas, p. 040 509 6410, maisa.hopeakunnas@hel.fi

Kuvat

Kuva: Sakari Röyskö
Kuva: Sakari Röyskö
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Koronapandemian vaikutukset asuntomarkkinaan ja rakentamiseen näyttäisivät jääneen vähäisiksi Helsingissä26.11.2020 15:37:07 EETTiedote

Koronapandemia ei ole aiheuttanut suurta muutosta asuntomarkkinaan ja rakentamiseen Helsingissä vuoden 2020 kolmannen neljänneksen loppuun mennessä. Asuntojen hinnat ja vuokrat jatkoivat kasvuaan ja asuntokauppojen määrä oli lähellä vuoden 2019 lukuja. Helsingissä rakennetaan yhä paljon: asuntotuotannossa ollaan edellä viime vuoden tahtia sekä aloitettujen että valmistuneiden asuntojen osalta.

MEDIAKUTSU: Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuus 27. marraskuuta kello 1226.11.2020 13:37:51 EETTiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kertoo tiedotustilaisuudessa epidemiatilanteesta ja linjauksistaan liittyen uusiin voimaanastuviin rajoituksiin ja suosituksiin. Koronakoordinaatioryhmään kuuluvat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, THL, HUS ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Tiedotustilaisuus järjestetään perjantaina 27. marraskuuta kello 12–12.45.

Helsinki tähtää tasoloikkaan kansainvälisessä tunnettavuudessa ja kilpailukykyvyssä – uusi yhtiö tuo Helsinki Business Hubin ja Helsinki Marketingin yhteen25.11.2020 11:01:00 EETTiedote

Kansainvälinen kilpailu osaajista, investoinneista ja innovaatioista kiristyy koko ajan myös kaupunkien välillä. Helsinki haluaa tulevaisuudessa pärjätä tässä kilpailussa entistä paremmin. Helsinki Business Hubin, Helsinki Marketingin ja Helsinki Abroadin toiminnot yhdistävän uuden yhtiön tavoitteena on parantaa Helsingin kansainvälistä tunnettuutta ja houkutella entistä enemmän ulkomaisia vierailijoita, yrityksiä, investointeja ja osaamista Helsinkiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme