Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki helpottaa tapahtumien järjestämistä ensi kesänä

Jaa

Ensi kesänä tapahtumien järjestäminen Helsingissä on entistä helpompaa. Uudessa kokeilussa valitaan 20 tapahtumapaikkaa, joissa pienen ulkoilmatapahtuman voi järjestää pelkällä ilmoitusmenettelyllä.

Tarkoituksena on helpottaa tapahtumien järjestämistä ja vähentää byrokratiaa. Näille uusille 20 tapahtumapaikalle ei tarvitse hakea perinteisiä lupia, vaan pelkkä paikan varaus riittää. Kokeilu käynnistyy keväällä 2019.

Osallistu karttakyselyyn ja kerro, missä haluaisit järjestää tapahtuman

Nyt käynnissä olevalla karttakyselyllä Helsinki kartoittaa, missä kaupunkilaiset haluaisivat järjestää pieniä alle 200 hengen tapahtumia. Karttakyselyn pohjalta valitaan 20 uutta tapahtumapaikkaa, jotka voi helposti varata omaan käyttöön.

Kyselyssä on tausta-aineistona Rantakesä-kokeilussa olleet tapahtumapaikat sekä tärkeimmät pientapahtumapaikat, joita usein varattu vuonna 2017 tapahtumiin, kuten Vaasanaukio Kalliossa tai Mosaiikkitori Vuosaaressa. Karttakysely on auki 30.11. saakka.

Taustalla Rantakesä-konsepti

Ilmoitusmenettelyyn perustuvaa tapahtumapaikkojen varaamista on jo testattu muutamana kesänä Rantakesä-konseptin avulla. Rantakesässä kuka tahansa sai järjestää yleisötapahtuman 19 paikassa Helsingin ja Espoon rannoilla, kun sitoutuu noudattamaan tapahtumaetikettiä.

Rantakesä-kokemukset ovat osoittautuneet hyviksi, joten Helsinki aikoo laajentaa konseptia myös sisämaalla oleviin ja ympärivuotisiin tapahtumapaikkoihin.

Karttakysely verkossa: https://app.maptionnaire.com/fi/5003

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Siiri Viinikainen
vuorovaikutussuunnittelija
puh. 040 809 4839

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Urhea-kampuksen rakennustyöt alkavat toukokuussa Helsingissä18.4.2019 12:04:57 EESTTiedote

Mäkelänrinteen lukion yhteyteen kohoavan Urhea-kampuksen rakennustyöt käynnistyvät toukokuussa 2019. Valtakunnallisesti merkittävän kampuksen muodostavat uusi monilajisen urheilun harjoitushalli, uusi asuinkerrostalo opiskeleville urheilijoille sekä Mäkelänrinteen lukion rakennus, joka perusparannetaan ja laajennetaan. Kampuksella toimii myös Mäkelänrinteen Uintikeskus, johon suunnitellaan laajennusosaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme