Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki-infosta neuvontaa kaikille kaupunkilaisille

Jaa

Kysy kaupungista! Helsingin kaupunki uudistaa neuvontapalvelunsa entistä paremmin toimivammaksi ja löydettävämmäksi. Yhdestä puhelinnumerosta voi kysyä 1.11. alkaen kaikkea kaupunkiin liittyvää. Uusi neuvontapiste avautuu keskustakirjasto Oodiin Töölönlahdelle joulukuussa. Palvelu on tarkoitettu kaikille helsinkiläisille.

Helsinki-infon tiimi palvelee kaikkia helsinkiläisiä.
Helsinki-infon tiimi palvelee kaikkia helsinkiläisiä.

Uudistetun neuvontapalvelun nimeksi tulee Helsinki-info, ja nykyinen Virka-info jää historiaan. Neuvontaan tulee keskimäärin 200 yhteydenottoa päivittäin, ja Oodin myötä määrä kasvaa.

Neuvontapalvelun 11 ammattilaista lupaavat etsiä vastauksia tai yhteystietoja mihin tahansa kaupungin palveluun liittyvään kysymykseen asumisesta ja opiskelusta työntekoon sekä virkistäytymiseen. Myös maahantuloon liittyvissä kysymyksissä saa apua. Neuvonnan saa aina suomen, ruotsin tai englannin kielellä, ja tarvittaessa neuvoa saa myös mm. arabian, somalin ja farsin kielellä. Neuvojat taitavat yhteensä kymmentä kieltä.

Helsinki-info neuvoo kaupunkilaisia kasvokkain Oodissa ja Albertinkadulla toimivassa IHH (International House Helsinki) -palvelupisteessä, jossa asiakkaina pääasiassa maahantulijoita ja uusia helsinkiläisiä.

Helsinki-infon tavoittaa myös chatin kautta - neuvonta.hel.fi ja puhelimella 09-31011 111. Lisäksi Helsingin kaupungin palautejärjestelmän kautta voi lähettää kysymyksiä. Neuvontapalvelu toimii virka-aikana, mutta Oodin palvelupisteessä neuvojat ovat paikalla iltakuuteen saakka.

-Halusimme tarjota neuvontapalvelua yhä useammalle, niin uusille helsinkiläisille, syntyperäisille stadilaisille kuin kaupungista kiinnostuneille. Uudistimme nimemme, jalkaudumme myös keskustakirjastoon ja teemme Helsinki-infon löytämisen helpommaksi. Lisäksi olemme yhdistäneet tiimit, joten meillä on enemmän osaamista jokaisessa palvelupisteessä, kertoo neuvontapäällikkö Anne Nissinen Helsingin kaupunginkansliasta.

Kaupungin asukaslehti on nykyiseltä nimeltään Helsinki-info, ja se alkaa ensi vuonna ilmestyä nimellä Helsinki-lehti.

Kysy kaupungista!
Helsinki-info

Puhelin 09-31011 111
ma-to 9-16, pe10-15

Chat: neuvonta.hel.fi

Palvelupiste Oodi
Töölönlahdenkatu 1
ma-to 9-18, pe 10-18

Palvelupiste IHH
Albertinkatu 25
ma-to 9-16, pe 10-16

www.hel.fi/palaute

Meddelandet på svenska nedan

Press release in english below

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa:
Anne Nissinen
neuvontapäällikkö, Helsingin kaupunginkanslia, puh. 09-310 24443, 040-3362228, anne.k.nissinen@hel.fi

Tiedotteen lähetti
Tiina Nuto, tiedottaja, Helsingin kaupunginkanslia
puh.040-3349093, tiina.nuto@hel.fi

Kuvat

Helsinki-infon tiimi palvelee kaikkia helsinkiläisiä.
Helsinki-infon tiimi palvelee kaikkia helsinkiläisiä.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Ilmastonmuutos on helsinkiläisten suurin huolenaihe22.3.2019 10:41:54 EETTiedote

Uuden turvallisuustutkimuksen mukaan kaksi kolmannesta helsinkiläisistä on huolestunut ilmastonmuutoksesta. Heidän osuutensa on kasvanut selvästi kolmen vuoden takaiseen vastaavaan tutkimukseen nähden. Sen sijaan esimerkiksi terrorismi huolestuttaa vastaajia nyt vähemmän. Vieraskieliset helsinkiläiset ovat kantaväestöä enemmän huolissaan terrori-iskuista, sodista ja konflikteista sekä taloustilanteestaan.

Helsingin Tukkutorin ja Teurastamon alueen innovaatiokilpailun pilotit käynnistymässä18.3.2019 13:46:46 EETTiedote

Lokakuussa 2018 julkistetussa Tukkutorin ja Teurastamon innovaatiokilpailussa haettiin palvelujen ja monipuolisen yritystoiminnan kehittämiseen uusia ideoita ja ratkaisuja. Kilpailuehdotuksia kertyi noin 60, joista pilotoitavaksi valikoitui seitsemän parhaaksi arvioitua. Lisäksi ideasarjassa palkittiin neljä ehdotusta. Pilottitoteutukset ovat parhaillaan käynnistymässä ja jatkuvat toukokuun loppuun asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme