Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki istuttaa lapsille omistetun vaahteran Puun päivänä – lasten puusta syntymässä vuotuinen perinne

Jaa

Helsingin kaupunki aloittaa uuden perinteen ja istuttaa Puun päivänä 27. syyskuuta puun lasten kunniaksi.

Ensimmäinen lapsille omistettu puu on vaahtera, ja sen istuttaa apulaispormestari Nasima Razmyar Kalasataman puistoon lähelle puiston leikkialuetta.

Juhlavieraiksi istutustilaisuuteen saapuu päiväkoti Kalasataman esikoululaisia, jotka kastelevat vastaistutetun taimen. Helsingin kaupungin oma ympäristökasvattaja Täti Vihreä vetää lapsille opettavaisen puujumpan sekä yhteislaulun puun kunniaksi.

Lapsille puu joka vuosi

Helsingin kaupunki alkaa istuttaa joka vuosi Puun päivänä puun, joka on omistettu kyseisenä vuonna syntyville helsinkiläisille lapsille. Puu valitaan pitkäikäisistä lajeista ja se istutetaan johonkin kaupungin uusista tai peruskorjattavista puistoista. Lasten puu merkitään omistuslaatalla ja kirjataan erityistunnuksella kaupungin puurekisteriin. Idea sai alkunsa valtuustoaloitteesta.

Puun päivä on teemapäivä, joka kannustaa ihmisiä ja yhteisöjä istuttamaan puita sekä muistuttaa puiden ja metsien tärkeydestä. Sen ajankohta vaihtelee eri maissa. Suomessa Puun päivää on vietetty vuodesta 2004 alkaen Vesan nimipäivänä 27. syyskuuta.

 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Elina Nummi
projektisuunnittelija
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
050 3881410
elina.nummi@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 14.10.202114.10.2021 17:41:54 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 14.10.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 28.10.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme