Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki jakaa tutkimusapurahoja kaupunkitutkimukseen

Jaa

Helsingin kaupunki jakaa Helsinki-päivänä 12.6.2019 tutkimusapurahoja kymmenelle tutkimushankkeelle, yhteensä 73 000 euroa. Apurahan saamisen kriteerinä on tutkimusaiheen merkitys Helsingin kaupungille ja sen myöntämisen perusteina ovat tutkimussuunnitelman tieteellinen laatu ja toteutettavuus.

Kaupungin tutkimusapurahat on tarkoitettu ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneille tutkijoille, erityisesti lisensiaattitutkielmien ja väitöskirjojen tekijöille. Apurahoilla tuetaan myös post doc -tutkijoita. Tutkimusapurahoja on jaettu vuodesta 1988 lähtien.

Helsingin kaupungin tutkimusapuraha myönnettiin seuraaville hakijoille ja tutkimusaiheille:

LL Ulla Aalto

Antikolinergisten Iääkeaineiden käyttö, elämänlaatu ja psyykkinen hyvinvointi helsinkiläisessä ympärivuorokautisen hoivan vanhusväestössä

M.Eng. John Allen

Localized nitrogen deposition by dogs in green spaces and its implications for ecosystem services and human health. A uniquely urban problem

MSSc Marguerite Beattie

How do youth take up mental health- and awareness-promoting practices and sustain them? Process evaluation of a Finnish cluster-randomized comparative effectiveness trial ”Healthy Learning Mind”

VTM Malin Fransberg

Helsinkiläinen graffitikulttuuri - Sukupuolen ja kontrollin merkitykset post-nollatoleranssissa

KM Tiina Halttunen

Perusopetuksen tieto- ja viestintäteknologia opetussuunnitelmaprosessin eri tason toimijoiden diskursseissa

FM Joel Jalkanen

Kaupunkiluonnon monimuotoisuusarvojen sijoittuminen ja saavutettavuus pääkaupunkiseudulla— kaupunkiseudun viherrakenteen Zonation-analyysi

VTM Aino Kalmbach

Lapsuusympäristön pitkäaikaisvaikutukset

FM Nuppu Koivisto

Helsinkiläisen Sahlman-Silbermanin muusikkoperheen transnationaalinen musiikkitoiminta 1900-luvun alkupuolella

YTL Sanna-Liisa Liikanen

Lapsiperheet aikuissosiaalityössä. Asiakkuuspolkujen, luottamuksen ja osallisuuden tarkastelua

FM Tuomas Väisänen

Understanding people and places through big data: GIS and automatic information extraction for urban knowledge

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
tutkimuspäällikkö Katja Vilkama, puh. 09 310 78396, s-posti: katja.vilkama(at)hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
tiedottaja Tero Lahti, puh. 09 310 36376, e-mail: tero.j.lahti@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunkitutkimus ja -tilastot -yksikkö on kaupunkitutkimuksen asiantuntija. Tutkimuksen kohteina ovat asuminen, elinolot, alue- ja kuntatalous, kansalaisten osallisuus ja kaupunkikulttuuri. Yksikkö huolehtii myös kaupungin tilastotoiminnan perustietovarannoista ja tilastotietokannoista, tilastojulkaisuista sekä kirjasto- ja tietopalvelusta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinkiläiset työikäiset ovat koulutettua väkeä – varsinkin nuoret naiset ovat muuta väestöä koulutetumpaa22.7.2019 10:59:09 EESTTiedote

Helsinkiläiset ovat korkeammin koulutettuja verrattuna väestöön muualla Suomessa. Puolella työikäisistä 25–64-vuotiaista helsinkiläisistä oli korkea-asteen tutkinto vuoden 2017 lopussa. Kokonaisuudessaan runsaalla 81 prosentilla kyseisen ikäryhmän helsinkiläisistä oli perusasteen jälkeinen tutkinto. Tiedot selviävät tuoreesta Väestön koulutusrakenne Helsingissä vuonna 2017 -julkaisusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme