Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsinki jakoi yli 8,8 miljoonaa euroa kulttuurin ja taiteen avustuksina

Jaa

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuurijaosto jakoi ylimääräisessä 19.12.2018 pidetyssä kokouksessaan kulttuuri- ja taidetoimijoille avustuksina 8 810 894 euroa. Avustusten kohdistamisessa otettiin erityisesti huomioon seuraavat painotukset: kaupungin vetovoimaisuuden lisääminen, taiteiden välisen tasavertaisen aseman kehittäminen sekä saavutettavuuden lisääminen. Erityisesti taiteen vapaan kentän, uusien toimijoiden sekä tanssin ja sirkuksen avustuksia korotettiin.

Taiteen ja kulttuurin alan toimijoille ja taiteen perusopetuksen oppilaitoksille jaettavien avustusten kokonaissumma nousee vuonna 2019 noin 800 000 euroa edellisvuoteen (2018) verrattuna.

Kulttuurijaosto päätti edellisessä kokouksessaan 11.12.2018 palauttaa esityksen yli 50 000 euron taide- ja kulttuuriavustuksista vuoden 2019 toimintaan uudelleenvalmisteltavaksi. Nyt päätöksentekoon tuotu esitys kohdentumisesta noudatti jaoston edellyttämiä painopistemuutoksia, jossa varten haluttiin vielä aiempaa enemmän ottaa huomioon uusia toimijoita ja taiteen vapaata kenttää. Nyt tehdyssä päätöksessä moni keskikokoinen toimija sekä erityisesti tanssin ja sirkuksen toimijakenttä saivat selvästi lisää rahaa. Samalla lautakunta vähensi 19.12. ehdotuksen esitettyjä leikkauksia.

On ollut tärkeää, että avustusuudistuksen painopisteitä ja uutta kriteeristöä noudatetaan johdonmukaisesti joka vaiheessa. Lisäsimme monen toimijan tukea merkittävästi ja toivomme, että Helsingin kukoistava kulttuuritarjonta monipuolistuu entisestään, toteaa kulttuurijaoston puheenjohtaja Elisa Gebhard (SDP).

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa Helsingin kaupungin verkkosivuilla, mistä löytyvät myös tiedot kulttuurijaoston jäsenistä varajäsenineen.

Yhteyshenkilöt

Veikko Kunnas
kumppanuuspäällikkö
Kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
040 334 1204, veikko.kunnas@hel.fi

Anne Euramaa
päätöstiedotus
Kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
09 3103 2411, anne.euramaa@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme